علی جعفری مفیدآبادی در گفتگو با مهر گفت: در سالجاری در راستای مدیریت کاشت، داشت و برداشت همراه با ارزیابی کمی و کیفی پنبه بالغ بر6 رقم تجاری به تدریج در سطح استانهای پنبه خیز کشور تکثیر می شود.
رئیس موسسه تحقیقات پنبه کشور بیان کرد: امسال به منظور ایجاد طبقات بذری مربوط به 6 رقم تجاری ساحل، سپید، خرداد، ورامین، مهر و بختگان به عنوان سرمنشا تامین بذور مورد نیاز اراضی پنبه کاری کشور اقدامات لازم انجام شده است.
وی با اشاره به افزایش عملکرد و نیز کاهش هزینه های تولید با تکثیر ارقام تجاری پنبه اظهارداشت: سالانه بیش از 100 طرح تحقیقاتی پنبه در ایستگاه های تخصصی وعمومی بخشهای تحقیقات به زراعی، به نژادی و گیاهپزشکی و نیز در اراضی کشاورزان انجام می شود و حداقل به تعداد طرحهای خاتمه یافته طرحهای جدید تصویب و اجرا می شود.
مفیدآبادی با بیان اینکه نتایج تحقیقات به زراعی و به نژادی پنبه در اختیار مروجین و کشاورزان پنبه کار کشور قرار می گیرد افزود: در حال حاضر ستاد موسسه تحقیقات پنبه کشور با بخشهای تحقیقاتی به نژادی، به زراعی، گیاهپزشکی، تحقیقات فنی و مهندسی ، فنی و تحقیقاتی در استان گلستان مستقر است.
وی با اشاره به معرفی 5 رقم مقاوم جدید پنبه در نیمه اول سالجاری تصریح کحرد: به دلیل بروز خشکسالی معرفی ارقام مقاوم پنبه به کم آبی در دستور کار قرار گرفت، به نحویکه در سال گذشته دو رقم و امسال نیز بالغ بر 5 رقم مقاوم جدید جهت تکثیر به بخش کشاورزی معرفی شده است.
کنترل کرم قوزه پنبه در سالجاری
رئیس موسسه تحقیقات پنبه کشور با بیان اینکه آلودگی آفت در مزرعه پنبه به راحتی قابل کنترل است، افزود: با بازدیدهای منظم هفتگی و نصب تله ها می توان در اوایل فصل با شروع آلودگی و فعالیت آفت از اواخر خرداد ماه تا اوایل تیرماه همزمان با شروع تخم ریزی آفت در مزارع پنبه و نیز با رها سازی دشمنان طبیعی آفت از افزایش جمعیت به نسلهای بعدی جلوگیری کرد.
وی تصریح کرد: استفاده از سموم میکروبی توام با رهاسازی این مواد بیولوژیک، جمعیت آفت کاهش می یابد، در غیر این صورت با استفاده از سموم شیمیایی توصیه شده در زمان مناسب آلودگی آفت در مزرعه به راحتی قابل کنترل است.