پایان جشنواره تئاتر رضوی، افتتاح یک سالن سینمای جدید، مبارزه سینماگران با گرسنگی در جهان، 30 سالگی انقلاب اسلامی در 30 مستند و ... مهمترین سایه روشن فرهنگ و هنر هفته گذشته هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، ششمین جشنواره تئاتر رضوی از نهم آبان آغاز شد و 16 آبان با معرفی برگزیدگان در بجنورد به کار خود پایان داد. در بخشی از این مراسم گواهی شرکت در جشنواره به گروههای حاضر اهدا شد و با اهدای لوح تقدیر و دو سکه بهار آزادی از نمایشنامه‌های "سه روز ابدی" محمد ابراهیمیان و "راز" داریوش ربیعی تقدیر کرد. همچنین دو نمایشنامه "ضامن" فرهاد نقدعلی و "ما چهار نفر بودیم" مرتضی شاه‌کرمی برای ضبط و پخش در شبکه‌های رادیویی خریده شد.

* سالن شماره یک سینما جوان 15 آبان با حضور مدیران سینمایی و سینماگران آغاز به کار کرد. این سالن از پیشرفته‌ترین سینماهای تهران است که عملیات طراحی و ساخت آن در فضایی با 700 متر مربع از اواخر 85 آغاز شد و کار استانداردسازی سالن انتظار و ساخت و نصب بوفه مدرن و طراحی و اجرای نمای بیرونی مجموعه شهریورماه با ظرفیت 360 صندلی به پایان رسید.



روز همبستگی هنرمندان ایرانی با برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد

مسعود کیمیایی، عزت‌الله انتظامی، احمدرضا درویش، محمدمهدی عسگرپور مدیر عامل خانه سینما، مصطفی شایسته، ابوالحسن داودی، غلامرضا موسوی، محمدرضا جعفری جلوه معاون سینمایی وزیر ارشاد و مجید مسچی از جمله حاضران در برنامه بودند. نقطه نظرهای انتقادی درویش از حاشیه‌های پررنگ این مراسم بود.

* گروهی از هنرمندان سرشناس سینمای ایران 16 آبان برای مبارزه با گرسنگی در جهان گرد هم آمده و همبستگی خود را با برنامه جهانی غذا اعلام کردند. این مراسم به همت خانه سینما و برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد با حضور بهمن فرمان‌آرا، خسرو سینایی، داود رشیدی، رضا کیانیان، فرهاد توحیدی، بهرام رادان، نیکی کریمی، گوهر خیراندیش، رویا تیموریان و... در مرکز همایش‌های بین‌المللی رایزن برگزار شد.

* به مناسبت سی‌امین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی 30 فیلم کوتاه با رویکرد به انقلاب اسلامی ساخته می‌شود. این 30 مستند توسط 30 مستندساز پس از انقلاب ساخته می‌شود که در جریان انقلاب اسلامی حضور نداشته‌اند و با نگاه خاص خود به انقلاب این آثار را می‌سازند. قرار است از بین 50 فیلمساز نسل دوم انقلاب 30 مستندساز برای همکاری انتخاب شوند.

* نماینده تهران در مجلس هفتم 14 آبان با حضور در جایگاه ویژه مجلس با دو دوربین از جلسه استیضاح دومین وزیر کشور دولت نهم تصویربرداری کرد. سعید ابوطالب قرار است از تصاویر جلسه استیضاح علی کردان در مستند "پارلمان ایرانی" استفاده کند. تا امروز دو قسمت این مستند آماده پخش شده و در حال دوبله به زبان انگلیسی برای پخش از پرس تی‌وی است.

* دو فیلم از عباس کیارستمی در یک برنامه فرهنگی در لندن به نمایش درمی آیند. دو فیلم ویدئویی "جاده‌ها" و پنج" این فیلمساز از 15 تا 17 آذر در برنامه "صداهای تازه در فیلم و ویدئو آرت" به نمایش درمی‌آیند. قرار است جف اندرو منتقد فیلم درباره این آثار به تحلیل بپردازد.

* "آن‌جا" عبدالرضا کاهانی برای دریافت جایزه اسکندر طلایی چهل و نهمین جشنواره تسالونیکی با 13 فیلم دیگر رقابت می‌کند. این فیلم در بخش مسابقه بین‌الملل جشنواره به نمایش درمی‌آید.

* فیلم "نیلوفر" سابین ژمایل در جشنواره انستیتو فیلم آمریکا به نمایش درمی‌آید. این نخستین فیلم ژمایل در حوزه سینمای بلند است و بازیگرانی چون رویا نونهالی، شهاب حسینی، فاطمه معتمدآریا، هنگامه قاضیانی و امیر آقایی در آن ایفای نقش کرده‌اند.

* جشنواره بین‌المللی فیلم تنریف اسپانیا در پنجمین سال برگزاری در بخشی ویژه به سینمای مستند ایران پرداخته است. این جشنواره از دهم تا 18 آبان در جزایر قناری برپاست و آثاری چون "آزادی در مه" ناصر صفاریان، "نام او شفاست" و "چه‌گوارا؛ رویای شیرین نیشکر" محمدرضا ثانی و ...  در آن به نمایش درمی‌آیند.

* "ترانه تنهایی تهران" سامان سالور در بخش مسابقه چهارمین جشنواره فانچال پرتغال حضور دارد. این جشنواره از 16 تا 17 آبان در جزایر مادیرا در نزدیکی جزایر قناری برپا شد.

* فیلم "شب" رسول صدرعاملی جایزه بهترین فیلم جشنواره مذهب ایتالیا را به خود اختصاص داد. اما این فیلمساز به دلیل حضور در جشنواره تاتارستان نتوانست خودش جایزه را دریافت کند.

* "به همین سادگی" رضا میرکریمی به جشنواره‌های پرتلند آمریکا و آسیاتیکا شهر رم حضور دارد. جشنواره آسیاتیکا بهمن‌ماه برگزار می‌شود. فیلم میرکریمی تاکنونی جوایزی متعدد از جشنواره فجر و جشنواره‌های جهانی چون مسکو، وارنا بلغارستان و ... دریافت کرده است.

* مستند "سیانوزه" رخساره قائم‌مقامی دیپلم افتخار بخش فیلمسازان جوان جشنواره لایپزسک آلمان را به دست آورد. در پنجاه و یکمین جشنواره مستند و انیمیشن مستند "باد دبور" محمد رسول‌اف نیز در بخش ویژه بین‌الملل به نمایش درآمد.

* "روزهای بی‌تقویم" مهرداد اسکویی و "سه زن" منیژه حکمت در جشنواره بین‌المللی مد فیلم ایتالیا به نمایش درمی‌آیند. این جشنواره در قالب چهار بخش فیلم های بلند سینمایی، آثار سینمای ایتالیا، بخش بین‌المللی فیلم‌های مستند و بخش فیلم کوتاه 22 آبان به نمایش فیلم‌های ایرانی در بخش رقابتی می‌پردازد.

* بزرگداشت کامران شیردل در جشنواره آسیاتیکا شهر رم برگزار می‌شود. نهمین دوره جشنواره فیلم‌های مستند و داستانی کوتاه و بلند کشورهای آسیایی از 25 آبان تا سوم آذر در سالن معبد آناهیتا رم برگزار می‌شود.

* مجید مجیدی جایزه یک عمر دستاورد هنری را از جشنواره دنور آمریکا دریافت می‌کند. این مراسم که 14 آبان برگزار می‌شود، هر سال به یک چهره سرشناس سینمایی تعلق می‌گیرد. این جایزه سال‌های گذشته به رانسیس فورد کوپولا و مورگان فریمن تعلق گرفته است.

* مستند "ساکن صحرای سکوت" درباره زنده‌یاد خسرو شکیبایی به زودی آماده نمایش می‌شود. این فیلم درباره زندگی و دوران کاری این بازیگر فقید است که به تهیه‌کنندگی جمشید شاه‌محمدی در حال تدوین است. ژاله علو، مهرانه مهین‌ترابی، نیکی کریمی، مهرداد صدیقیان، رامبد جوان، صدرالدین حجازی، بیژن بیرنگ، مهدی صباغ‌زاده، مجید جوانمرد، کیومرث پوراحمد و اصغر همت از جمله هنرمندان حاضر در این مستند هستند.

* شورای صدور پروانه فیلمسازی 35 میلیمتری در جلسه هفته گذشته خود برای دو پروژه سینمایی پروانه ساخت صادر کرد.  "آلزایمر" به تهیه‌کنندگی سیدمسعود اطیابی و کارگردانی احمدرضا معتمدی و "رخ دیوانه" به تهیه‌کنندگی بیتا منصوری و کارگردانی ابوالحسن داودی از این شورا پروانه ساخت دریافت کرده‌اند.



جلسه استیضاح علی کردان؛ وزیر کشور دولت نهم

* خاطره پروانه (خاوری) ردیفدان موسیقی ایرانی هفته گذشته در سن 78 سالگی درگذشت. این خواننده موسیقی اصیل ایرانی به دلیل شکستگی استخوان پا از سال گذشته در بستر بیماری به سر می‌برد و پس از تحمل هشت ماه بیماری در خانه خود درگذشت. پروانه همراه با گروه موسیقی "یاران" در بیست و چهارمین جشنواره موسیقی فجرامسال اجرای کنسرت داشت و قرار بود 17 آبان نخستین تمرین خود را با این گروه آغاز کند.

* اولین شماره ماهنامه فرهنگی هنری "ارژنگ" به صاحب امتیازی و مدیر مسئولی احمد طالبی‌نژاد هفته گذشته منتشر شد. این نشریه در واقع جایگزین ماهنامه "هفت" شده که به سردبیری مجید اسلامی و با همین گروه تا زمستان سال گذشته منتشر می‌شد. از مطالب این شماره می‌توان به مطلبی به بهانه خاموشی پل نیومن، گفتگوی جمعی درباره کتاب "پاریس - تهران"، گفتگو با ابراهیم حاتمی‌کیا درباره "دعوت" و ... اشاره کرد.