دکتر یوسف ثبوتی در گفتگو با خبرنگار مهر با انتقاد به بخشهایی از سیاستهای توسعه علمی کشور به تقلبهای علمی اشاره کرد و افزود: چون فقط تعداد مقالاتی که در مجله های علمی منتشر می شود را تشویق کرده ایم بنابراین یک گروهی هم پیدا شده اند که تا به شکلی نامتعادل از حمایتهای مترتب بر مقاله نویسی بهره گیرند و از این طریق به دنبال کسب اشتهار و امتیاز و ... گشته اند. اینجاست که منتقدین می توانند انگشت بگذارند که فلانی کپی کاری و تقلب می کند اما توجه نمی کنیم که این کارها و اتفاقات در تمام دنیا وجود دارد.
این استاد نمونه کشوری ادامه داد: بنابراین نباید بر اظهارات آنهایی که آمارهای توسعه علمی را خیلی بزرگ جلوه می دهند تأکید کنیم و نه حرفهای آنهایی که انتقاد می کنند را کاملا درست بدانیم بلکه باید یک حالت اعتدال را رعایت کنیم.
رئیس دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان در توضیح بیشتر درباره رویه اعتدال در بحث پرداختن به آمارهای توسعه علمی یا آمارهای تقلبهای علمی به مهر گفت: برخی اوقات چه مسئولان و چه منتقدان قسمتی از اندیسهایی که می تواند معرف اظهاراتشان باشد را مورد توجه قرار می دهند.
ثبوتی ادامه داد: برخی از مسئولان قسمتی از شاخصها را برجسته می کنند و گروهی از منتقدان نیز نقاطی از حوزه علم که در آنها توسعه پیدا نکرده ایم را برجسته می کنند. این وضعیت به صورت یک نزاع در کشور درمی آید، این درحالی است که اگر رویه اعتدال را در قضاوتمان رعایت کنیم نتایج بهتری می گیریم.