یکی از حاضران در بزرگداشت زنده یاد قیصر امین پور که با همکاری انجمن فارسی بنگلادش و رایزن فرهنگی ایران در این کشور برگزار شد این شاعر را "مسیحای شعر معاصر" نامید.

به گزارش خبرگزاری مهر، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اعلام کرد: این سمینار با حضور اساتید و دانشجویان رشته زبان و ادبیات فارسی دانشگاهها، اعضا انجمن فارسی و ایرانیان مقیم در دانشگاه داکا و با حضور سفیر ایران، دکتر گیتی فروز (استاد اعزامی)، سیف الاسلام خان( رئیس انجمن زبان فارسی بنگلادش)، عبدالصبور خان(استاد زبان فارسی دانشگاه داکا) و خانم ام کلثوم (استاد این دانشگاه داکا) در محل تالار اجتماعات دانشگاه داکا برگزار شد.

در این سمینار عبدالصبورخان در مقاله ای با عنوان "قیصر امین‌پور؛ راهگشای شعر فارسی پس از انقلاب اسلامی" به وضعیت ادبیات فارسی قبل و بعد از انقلاب اسلامی اشاره کرد و سپس به زندگی قیصر پرداخت و گفت: در اشعار قیصر امین‌پور حماسه انقلاب اسلام ایران، معنویت و تفکرات انقلابی جا گرفته است. قیصر از دوستداران روستا و روستانشینان بود. به نظر قیصر روستاها نشانه پاکی و پاکیزگی، سبزی و زیبایی است.

دکتر گیتی فروز با بیان اینکه قیصر بی تردید از حادثه های کم نظیر ادبیات معاصر است گفت: وی علاوه بر شاعری در هنرهای دیگری همچون خوشنویسی، نقاشی و ترانه سرایی هم مهارت داشت و در عرصه نقد و بررسی نیز منتقدی تیزبین و منصف بود.

وی در ادامه به بیان خاطراتی از قیصر امین پور پرداخت و افزود:  قیصر به حقیقت شعر دست یافته بود و مهمترین مضامین شعر وی غم عرفانی، عشق متعالی و دردهای اجتماعی است. به حق بود که پس از مرگش او را "مسیحای شعر معاصر" نامیدند.

ام کلثوم نیز در سخنانی گفت: قیصر امین‌پور را می‌توان با "جسیم الدین" شاعر روستای بنگلادش مقایسه کرد. زیرا قیصر و جسیم الدین زبان و ادب روستانشینان را در آثار خود گنجانده اند.

فرازنده سفیر ایران نیز با قرائت ابیاتی از اشعار قیصر امین پور از او به عنوان فردی که ساده زیست بود یاد کرد و گفت: علاقه او به ده باعث شده بود توجه مردمان ده را نیز به خود جلب کند. قیصر از نخستین رویشهای زیبا و مبارک انقلاب در عرصه شعر بود.

دکتر سیف الاسلام خان رئیس در سخنان خود اشعاری از قیصر را قرائت کرد و افزود: من از نزدیک او را می شناختم و با سبک شعری وی و نحوه  شعر گفتن اش آشنا بودم. او بسیار ساده و مردمی بود و در رفتار و اخلاقش همیشه متعادل بود.