به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمد جوان نیکخواه ظهر امروز در نشستی مطبوعاتی اظهار داشت: گروه گیاه پزشکی این دانشگاه با همکاری وزارت جهادد کشاورزی سه طرح تحقیقاتی را در خارج از کشور در دست اقدام دارد و در داخل کشور نیز بیش از پنج طرح تحقیقاتی در زمینه فیزیولوژی حشرات، شناسایی کنه های زیان آور گیاهی ، ویروس شناسی و قارچ شناسی در حال انچام است.
وی افزود: قدمت تشکیل گروه گیاه پزشکی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران به قبل از آغاز به کار دانشگاه تهران باز می گردد و از این رو این گروه با حفاظت از نباتات در زمان تاسیس مدرسه فلاحت کار خود را آغاز کرد و با شناسایی و کنترل عوامل زیان آور گیاهی و با شکل گیری دانشکده ها یه طور رسمی در زمینه گیاه پزشکی فعالیت خود را آغاز کرد.
این مسئول در خصوص کلینیک گیاه پزشکی پردیس کشاورزی نیز گفت: کلینیک گیاه پزشکی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران با حضور 19 عضو هیئت علمی با هدف حفاظت از گیاهان و نیز شناسایی و کنترل عوامل زیان آور گیاهی نظیر قارچ ها، باکتری ها و حشرات و نیز راه های مقابله با آنان در این دانشگاه مشغول فعالیت است و بزرگترین کلینیک گیاه پزشکس کشور محسوب می شود.
دانشیار این دانشگاه خاطرنشان کرد: گروه گیاه پزشکی به طور متمرکز در این دانشگاه با همکاری اساتید و اعضای هیئت علمی علاوه بر انجام کارهای تحقیقاتی یه طور مستقیم به کشاورزان و نیز موسسات بزرگ نظیر موسسه حفظ نباتات در جهت قرنطینه و نگهداری گیاهان خدمات ارائه می کند.
نیکخواه یادآور شد: همچنین این گروه به عنوان یک قطب علمی در تلاش است تا با یافتن ارگانیزم هایی ضمن کنترل بیماریهای گیاهی و کشف حشرات مفید راهکارهای جدیدی برای مقابله با حشرات و آفات پیدا کند.
این محقق عنوان کرد: کنگره گیاه پزشکی کشور نیز هر دو سال یکبار برای بررسی موضوعات مبتلا به گیاه پزشکی برگزار و در آن اساتید دانشگاهی به ارائه مقاله و آخرین تحقیقات علمی خود در زمینه گیاه پزشکی، آفات وبیماریهای گیاهی می پردازند.