رئیس کمیته پزشکی فدارسیون فوتبال پس از واگذاری مدیریت و کنترل دوپینگ بازیکنان فوتبال به این فدراسیون گفت: بازیکنان تیم ها در هر شرایطی حتی دور از تیم و در منزل شخصی باید منتظر ماموران کنترل دوپینگ باشند.

به گزارش خبرنگار مهر، ظاهرا حضور سرزده نمایندگان آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ (وادا) در منزل شخصی احسان حدادی و نمونه گیری از این قهرمان پرتاب دیسک ایران و آسیا که  واکنش منتقدانه و تهدیدآمیز دبیرکل ستاد ملی مبارزه با دوپینگ (نادو) را به همراه داشت، مورد توجه رئیس کمیته پزشکی فدراسیون فوتبال قرار گرفته چرا که وی قصد دارد با توجه به بر عهده گرفتن تمام مسئولیت های مربوط به کنترل دوپینگ  فوتبالیست ها، در اقدام برای نمونه گیری ها از این شیوه بهره ببرد.  

احمد هاشمیان با بیان اینکه فوتبالیست ها در هر شرایطی باید آماده انجام تست دوپینگ باشند به خبرنگار مهر گفت: قوانین وادا هیچ منعی برای نمونه گیری از ورزشکاران در محیط های غیرورزشی ندارد. بنابراین به خود این اجازه را می دهیم که علاوه بر زمان برگزاری تمرین و دیدار تیم ها، در سایر زمان ها هم برای  نمونه گیری از بازیکنان فوتبال به آدرس شخصی آنها مراجعه کنیم.

وی با اشاره به اینکه واگذاری مدیریت و کنترل دوپینگ فوتبال به فدراسیون هیچ تغییری در روند همکاری های انجام شده برای پوشش دوپینگ در رشته فوتبال نخواهد داشت، تصریح کرد: اگرچه پیش از این کنترل دوپینگ فوتبال با نام ستاد ملی مبارزه با دوپینگ انجام می شد اما در واقع این کار در سایه تعامل و همکاری های دوجانبه فدراسیون فوتبال و نادو انجام شده و بدون آن امکان پذیر نبود.

رئیس کمیته پزشکی فدراسیون فوتبال افزود: اگرچه از این پس تمام امور مربوط به دوپینگ فوتبالیست ها به صورت مجزا در فدراسیون فوتبال انجام خواهد شد، اما همچنان نیازمند همکاری مدیران و افسران نادو هستیم.

هاشمیان خاطرنشان کرد: پوشش دوپینگ در فوتبال گسترده تر از آن است که نهادی به تنهایی قادر به انجام تمام امور آن باشد. فدراسیون فوتبال در این زمینه نیازمند استمرار همکاری و تعامل با تمام ظرفیت ها و توانمندی های نادو است.

آیا واگذاری مدیریت و کنترل دوپینگ فوتبال به فدراسیون فوتبال بنا به درخواست مسئولان این فدراسیون یا اعضای کمیته پزشکی انجام شد؟

رئیس کمیته پزشکی فدراسیون فوتبال در پاسخ به این سوال به خبرنگار مهر گفت: مشکلی نداشتیم به همین دلیل اصلا به فکر چنین درخواستی نبودیم. انجام این کار تنها بنا به مصلحت و تصمیم اعضای شورای مرکزی ستاد ملی مبارزه با دوپینگ صورت گرفته است و مسئولان فدراسیون فوتبال در اتخاذ این تصمیم هیچ نقشی نداشتند.

هاشمیان در ادامه خاطرنشان کرد: فدراسیون فوتبال به دنبال کنترل و کاهش معضل دوپینگ در بین ورزشکاران این رشته است و در این راه از همکاری تمام قوای کشور در زمینه مبارزه با دوپینگ بهره خواهد برد. نتیجه این کار رسیدن آمار نمونه های مثبت به صفر است.

وی تاکید کرد: از ابتدای فصل جاری مسابقات لیگ برتر و در جریان برگزاری اردوی تیم ملی حدود 40 نمونه از بازیکنان گرفته شد که نتیجه همه آنها منفی اعلام شده است. با صراحت و قاطعیت اعلام می کنم اخیرا با هیچ نمونه مثبتی در فوتبال مواجه نشده ایم.

 "مدیریت و کنترل دوپینگ فوتبال در حالی به فدراسیون فوتبال  واگذار شده است که پس از برکناری محمدرضا شریف از ریاست کمیته کنترل دوپینگ این فدارسیون هنوز جایگزین وی معرفی نشده است."

رئیس کمیته پزشکی فدراسیون فوتبال در این مورد به خبرنگار مهر گفت: هیچ گزینه ای در این زمنیه نهایی نشده است بنابراین شخصا مسئولیت این بخش را هم بر عهده دارم.