موضوع نصب دوربینهای مدار بسته در محله های جرم خیز پس از بررسیهای بسیار و به درخواست مردم این مناطق برای بالا بردن ضریب امنیتی و گرفتن فرصت ارتکاب جرم از قانون شکنان در تمام ساعات روز صورت گرفته است.

 یک مقام ارشد نیروی انتظامی در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن اعلام مطلب گفت: تمام تلاش نیروی انتظامی آن است که با استفاده از مدرنترین ابزار برخورد مستقیم پلیس را با مردم تا حد امکان کاهش دهد.

وی افزود: در هزار سوم استفاده از تکنولوژی مدرن نظارتی امری بدیهی و طبیعی است و با گسترش شهرها و مراکز تجاری استفاده از دوربینهای مدار بسته دیگر نه به عنوان یک موضوع تازه که به عنوان یک نیاز ضروری مطرح می شود. چرا که در گذشته اساسا دوربینی نبوده که پلیس از آن استفاده کند و نیروی انتظامی مجبور به بکار گیری نیروی انسانی در اماکن تجاری و معابر متعدد بود. اما حال که این تجهیزات به راحتی در دسترس است چرا نیروی انتظامی نباید از این فناوری استفاده کند.

این مقام ارشد نیروی انتظامی اظهار داشت: نباید در برابر استفاده از تجهیزات مدرن برای بهبود زندگی اجتماعی همچون گذشته مقاومت داشته باشیم. به عنوان مثال 20 سال پیش هنگامی که مسئولان قصد راه اندازی مترو در تهران را داشتند عده ای با برداشتهای غلط سعی در مقاومت در برابر این تکنولوژی داشتند. حالا همان افراد خود را از طرفداران راه اندازی مترو قلمداد می کنند چرا که نیاز به مترو و استفاده از آن در شهر تهران به شدت احساس می شود.

وی موضوع نصب دوربینهای مدار بسته را امری تازه ندانست و گفت: در حال حاضر بسیاری از کسبه همچون طلا فروشان و کسبه بازارخود درخواست نصب دوربین را در اطراف مغازه های خود دارند.

این مقام آگاه  افزود: هدف اصلی از نصب اینگونه دوربینها در تمام دنیا حفاظت از حریم خصوصی مردم است نه ورود و دخالت در آن.

این مقام ارشد ادامه داد: تا کی در هر میدان و چهار راهی باید پلیس مستقر شود؟ آیا حضور فیزیکی نیروهای پلیس در معابر و خیابانها باعث پلیسی تر شدن فضای زندگی شهری می شود یا استفاده از دوربینهای مدار بسته و حضور نامحسوس پلیس؟

وی اضافه کرد: با کاهش تعداد ماموران ما در سطح شهر، پلیس می تواند به ساماندهی نیروهای خود برای استفاده بهینه از آنها در سایر ماموریت های ضروری اقدام کند. ضمن اینکه امکان خطای نیروی انسانی همواره بیشتر ماشین بوده است.

وی تاکید کرد:  در جامعه امروز استفاده از تجهیزات الکترونیکی یک نیاز است چرا که فرصت ارتکاب جرم را از مجرمین می گیرد. ضمن اینکه نصب این دوربینها مخفی نبوده و در مقابل چشمان همگان اتفاق می افتد.آیا اگر مجرمان بدانند که دوربینهای مداربسته آنها را زیر نظر دارند و تصاویر آنها ثبت و ضبط می شود باز هم سراغ ارتکاب جرم می روند؟ ضمن اینکه در بسیاری از مواقع جرم به دلیل دیر مطلع شدن پلیس اتفاق می افتد که با نصب این دوربینها سرعت انتقال اطلاعات مورد نیاز به پلیس بیشتر از پیش می شود.

این مقام ارشد تاکید کرد: در حال حاضر محدوده طرح ترافیک به وسیله نیروی انسانی پلیس کنترل می شود و امکان خطا در این باره بیشتر است تا زمانی که با نصب دوربینهای مدار بسته احتمال خطا کمتر می شود و در ورودیهای محدوده طرح ترافیک برخورد پلیس با مردم کمتر می شود.

وی گفت: ما در دوره های گذشته با نصب این نوع دوربینها در شهر برای برخورد با موضوع پلاکهای قدیمی تجربیات خوبی داریم که زیر سئوال بردن موضوع استفاده از دوربینها به معنای زیر سئوال بردن تجربیات خوب گذشته نیز خواهد بود.