محققان سوئیسی با بررسی عملکرد الکتریکی مغز پرندگان کشف کردند که پرندگان با شنیدن آواز هم نوعان خود آن را در مغز به صورت نسخه ای نمونه ضبط کرده و بر اساس خطاها و ایرادهای آن آواز خود را اصلاح می کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، مطالعات محققان سوئیسی دانشگاه بوفنز نشان می دهد پرندگان آواز خوان با استفاده از نسخه های آوازی موجود در مغزشان آواز می خوانند.

محققان موفق به کشف منطقه ای در مغز نوعی فنچ شدند که به گمان آنها دارای سیستم ضبط درونی از چگونگی خواندن پرندگان دیگر بوده و پرنده با رجوع به این نمونه های ضبط شده آواز خود را اصلاح می کند.

به نظر می رسد این منطقه از مغز پرندگان به آنها توانایی تشخیص آوازهای غلط را که بر اساس نسخه موجود در ذهن آنها خوانده نشده باشد خواهد داد.

برای اثبات این موضوع، محققان فعالیتهای الکتریکی مرتبط با شنوایی را در مغز فنچ ها مورد بررسی و نظارت قرار دادند. آنها این فعالیتها را زمانی که پرندگان در حال خواندن بودند و یا در حال گوش دادن به صدای ضبط شده دیگر فنچها بودند مورد بررسی قرار دادند.

نتایج نشان داد زمانی که فنچها در حال گوش دادن به صدای ضبط شده هستند، تعدادی نرون به صورت دائم فعال هستند. دیگر نرونها زمانی فعال می شوند که پرنده آواز خوان در خواندن اشتباه کرده و یا صدای ضبط شده دارای اختلال باشد.

بر این اساس محقان معتقدند که پرندگان به صدای آواز خود گوش سپرده و کیفیت آن را با کیفیت مورد نظر خود که از قبل به ذهن سپرده اند، مقایسه کرده و با شنیدن خطاها آواز خود را اصلاح می کنند.

بر اساس گزارش بی بی سی، محققان بر این باورند که این تحقیقات می تواند علوم انسانی را برای درک چگونگی توانایی یادگیری به صحبت کردن در انسانها راهنمایی کند.