به گزارش خبرنگار مهر، دکتر کریم مجتهدی استاد فلسفه دانشگاه تهران در مراسم پاسداشت دکتر داوری گفتن از دکتر داوری و گفتن از فلسفه را یکسان دانست و گفت: دکتر داوری فیلسوف فرهنگ است که ترجمه فرهنگ به ادب کاملاً درست اما یک بعد و محتوای اصلی دارد و آن این است که بین فلسفه و فرهنگ هیچ تفارق وتفاوتی نیست مگر لفظی.
وی افزود: برای ما که کار فلسفی میکنیم بعد محتوایی، اصلی است. اگر فیسلوف و فلسفه را با تجلیات روحی و فکری دیگر انسانها مقایسه کنیم متوجه میشویم که ذاتاً بین فلسفه، علوم و هنر و حتی ادیان تفاوت بسیاری است و حتی ممکن است در این زمینه سوءتفاهمهایی هم ایجاد بشود. فلسفه یک رشته بین سایر رشتهها نیست، فلسفه یک مشی نیست بلکه یک فعل است.
دکتر مجتهدی گفت: تفکرات فلسفی اگر در طب، سیاسی، شیمی، فیزیک و ریاضیات نباشند آن رشتهها بیتأثیر خواهند ماند و استفاده از آنها بینتیجه میشود و افرادی وجود خواهند داشت که ادعای دانش میکنند اما دانش ندارند.
این استاد فلسفه دانشگاه تهران تصریح کرد: فلسفه آن انگیزه درونی است که ممکن است در طبیب بیشتر از یک فیلسوف باشد و در شاعر و داستاننویس بیشتر از یک معلم فلسفه وجود داشته باشد و اگر فلسفه وجود نداشته باشد ما با بقیه رشتهها صرفاً بازی و تظاهر میکنیم. فلسفه آن تفکر ناگفته است که باید خود را متجلی کند. فیلسوف همواره در راه است. فیلسوف و فلسفه انگیزه پژوهش است. آنجاست که انگیزهای شکل میگیرد و ما پژوهش را آغاز میکنیم.
دکتر کریم مجتهدی یادآور شد: هیچ وقت فراموش نکنیم که در رسالات افلاطونی همه میدانند جز سقراط که میگوید من نمیدانم.
وی در ادامه اضافه کرد: فیلسوف در واقع میتواند اسم نداشته باشد، بینام باشد، کسی نباشد، چهرهای نداشته باشد اما باز هم فیلسوف است.
مجتهدی در خاتمه با تأکید بر ویژگی های اخلاقی دکتر داوری گفت: من از نزدیک شاهد فعالیتهای فرهنگی و علمی دکتر داوری بودهام. او با فروتنی، بدون تظاهر و وفاداری به فلسفهورزی کرده است.