به گزارش خبرنگار مهر، عباس صاحبقدم لطفی امروز در افتتاحیه دومین همایش بین المللی دانشجویی بیوتکنولوژی ایران در تالار علامه امینی دانشگاه تهران با بیان این مطلب افزود: جمهوری اسلامی ایران با کسب رتبه 28 جهانی در زمینه تولید مقالات زیست فناوری در سال 2007 توانسته از کشورهای کوبا، مالزی، آرژانتین، اسپانیا، یونان و نروژ نیز پیشی بگیرد.
رئیس ستاد توسعه زیست فناوری با یادآوری اینکه جمهوری اسلامی ایران بر اساس اهداف چشم انداز 20 ساله نظام باید رتبه نخست منطقه در حوزه علم و فناوری را کسب کند، افزود: جمهوری اسلامی ایران در میان کشورهای آسیای جنوب غربی پس از ترکیه و فلسطین اشغالی در مقام سوم زیست فناوری از نظر تولید مقاله قرار گرفته و در بین کشورهای آسیایی پس از ژاپن، چین، کره جنوبی، هندوستان، تایوان، ترکیه و روسیه مقام هشتم را دارا است.
وی بر ضرورت توجه به میزان تولید ثروت از تحقیقات و فناوریها همزمان با میزان تولیدات علمی اعم از اختراعات و تولید مقالات علمی تاکید کرد و گفت: نباید فقط به تولید مقالات علمی یا اختراعات توجه کنیم بلکه باید به نتیجه اقتصادی علم و تحقیق نیز توجه کنیم.
نیروی انسانی فعال و تعداد دانشجویان رشته های مرتبط با زیست فناوری در کشور
لطفی تعداد نیروی انسانی فعال در عرصه زیست فناوری در کشور تا پایان سال 86 را برابر یک هزار و 630 نفر و تعداد کل دانشجویان رشته های مرتبط با زیست فناوری در کشور در سال تحصیلی گذشته را سه هزار و 488 نفر اعلام کرد و گفت: 120 دانشگاه، 40 پژوهشگاه و مرکز تحقیقاتی و 110 مرکز خصوصی در زمینه زیست فناوری فعال هستند.
تعداد طرحهای پژوهشی تقاضامحور مرتبط با زیست فناوری
وی تعداد طرحهای پژوهشی تقاضامحور مرتبط با زیست فناوری تا پایان سال 86 را 186 طرح و تعداد طرحهای در حال اجرا را 530 طرح عنوان کرد و در بخش دیگری از سخنانش گفت: میزان تقاضا و نیاز، لوکومتیو محرک آموزش و پژوهش هستند اما دیده شده که بعضا آموزشها در کشور با نیاز بازار مطابقت ندارد.
به گزارش مهر، رئیس ستاد توسعه زیست فناوری از تزریق 12 میلیارد تومان به طرحها، زیرساختها و حمایت از فناوریها و ایده های برتر و پارکها و مراکز رشد مربوط به حوزه زیست فناوری در شش ماهه دوم سال 87 خبر داد و گفت: ستاد توسعه زیست فناوری به تمرکز بر روی بخش تولید تاکید دارد و تعداد فرآورده های زیست فناوری کشور تا پایان سال 85 بیش از 92 مورد با ارزش بیش از 400 میلیون دلار بوده است.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران نسبت به کل جهان و منطقه در زمینه زیست فناوری بیش از این باید سرمایه گذاری کند. کشور در زمینه زیست فناری توانمندی نسبی خوبی دارد و اگر این توانایی حمایت و هدایت شود و همگرایی وجود داشته باشد اهداف محقق می شود. اهداف چشم انداز 20 ساله نظام تحقق یافتنی است و باید برنامه ریزی و راه حرکت را پیدا کرد.