به گزارش خبرنگار مهر، در ابتدای مراسم امروز سیدمحمد بهشتی دبیر علمی همایش گزارشی از برگزاری آن ارائه داد و در ادامه شهرام جعفرینژاد پژوهش خود در باب بازشناسی کلانشهرها در نخستین سالهای سینما را برای حاضرین قرائت کرد.
بخش بعدی همایش به ارائه مقاله شهردار تهران اختصاص داشت که به دلیل اشتغال وی در اجلاس کلانشهرهای آسیایی این مقاله را مجید سرسنگی خواند. سرسنگی در این همایش گفت: با سیاستهای دکتر قالیباف در جهت خارج شدن شهرداری تهران از یک نهاد خدماتی و تبدیل آن به نهادی فرهنگی و اجتماعی گامهایی مهم برداشته شده است.
قائممقام سازمان فرهنگی شهرداری تهران افزود: در این راه به سینما به عنوان موثرترین ابزار فرهنگی در مدیریت شهری نگاه ویژه شده است. توسعه فضاهای سینمایی در حوزه سینما از جمله این اقدامها است. این ساخت و سازهای سینمایی نسبت معماری و سینما را برای شهرداری تهران رقم زده تا این فضاها کاربرد بیشتری در فرهنگسازی ایجاد کنند.
در ادامه سرسنگی مقاله دکتر قالیباف را قرائت کرد که در بخشی از آن آمده است: اینکه در این همایش سینما و معماری در کنار هم مورد بررسی قرار میگیرند نشان از اهمیت فضاهای فرهنگی دارد. زیرا سینما از یک مجموعه هنری تنها به عنوان عوامل ساخت یک فیلم تشکیل نشده، بلکه نقش معماری در فضای فیلم و ماهیت مکان نمایش فیلم نیز باید مد نظر قرار گیرد.
در ادامه مقاله قالیباف میخوانیم: سینما و در کنار آن معماری فضای آن به عنوان یک مجموعه فیزیکال تاثیر بسیار بر مخاطب دارد. محل نمایش فیلم از ارکان مهم است که مخاطبان در کنار هم به یک حس، درک و شهود مشترک خواهند رسید. ایجاد چنین فضایی برای مخاطب جنبههای مختلفی را رقم میزند، زیرا یک فیلم را میشود در فضاهای مختلف به تماشا نشست.
این همایش با ارائه مقالههای مهدی حجت و حسن بلخاری در بخش صبح به پایان رسید. در بخش دوم همایش سینما و معماری هم مقالههای محمدرضا اصلانی، محسن اکبرزاده، فاطمه مهدیزاده، علیرضا فارسی و عباس ترکاشوند، پارسا بهشتی شیرازی، مریم باقری و تهمینه میلانی و محمد نیکبین ارائه میشود.