گرگان - خبرگزاری مهر: گلستان از قدیمی ترین ایالتها و مرکز عمده استقرار آریایی ها در شمال ایران است که با طبیعت چشم نواز و مردمانی خونگرم و باصفا همچون نگینی در کرانه خزر می درخشد.

به گزارش خبرنگار مهر در گرگان، این استان سبز و باصفا از استان‌های نوبنیاد اما با پیشینه‌ تاریخی ایران است که قدیمی ترها آن را "ایالت گرگان" و گاهی نیز ایالت "استراباد" می نامیدند و امروزی ها آن را "گلستان" و پاره ای از ایرانستان می خوانند.

این استان زیبا و باصفا تا سال 76 بخشی از استان مازندران به شمار می آمد اما در سال 76 به صورت استانی مستقل در آمد و شهرستان گرگان به عنوان مرکز این استان برگزیده شد.

مساحت استان گلستان بالغ بر 7/20437 کیلومتر مربع (3/1 درصد از کل مساحت کشور) است، آب و هوای بیشتر مناطق این استان آب و هوای معتدل خزری (مدیترانه ای) بوده ولی جلگه گرگان به لحاظ مجاورت با صحرای ترکمنستان، دوری از دریا و کاهش ارتفاعات، آب و هوای نیمه بیابانی و گرم دارد.

تنوع قومی، قبیله ای، فرهنگی و زبانی رایج، این استان را به عنوان گنجینه ای از فرهنگ و سنن مبدل کرده به گونه ای که بسیاری از پژوهشگران معتقدند، گلستان خود نمونه ای کوچک از ایرانی بزرگ است.

پیشینه تاریخی این استان به بیش از 10 هزار سال قبل بازمی گردد و ابوسهل عیسی بن یحیی مسیحی، ابوالقاسم حمزه بن ابراهیم السهمی، فخرالدین اسعد گرگانى و عبدالقاهر جرجانى از جمله مشاهیر و نام آوران عرصه فرهنگ و ادب این سرزمین را تشکیل می دهند که نامشان در تاریخ این منطقه پیوند خورده است.

موقعیت مناسب جغرافیایی در زمینه دسترسی به کریدورهای بین المللی حمل و نقل (شمال و جنوب) و بازارهای آسیای میانه و ارتباط با استان های خراسان، مازندران، سمنان و هم مرز با کشور ترکمنستان، وجود تنوع اقلیمی، وجود توان توسعه صنایع تبدیلی و بسته بندی بخش کشاورزی، بزرگترین مرکز استحصال خاویار و صید ماهیان خاویاری کشور، برخورداری از اکوسیستم های منحصر به فرد خلیج گرگان، تالاب های بین المللی و پارک ملی گلستان از جمله توانمندیهای این استان به شمار می آید.

امکان استفاده از ظرفیت های آب و خاک برای توسعه آبزی پروری، امکان توسعه فعالیتهای بازرگانی، فرهنگی، هنری و ورزشی با کشورهای آسیانه میانه، برخورداری از مراتع اراضی مستعد و حاصل خیز جنگلهای صنعتی، تجاری و زراعت چوب، برخورداری از مراکز عمده تحقیقاتی و تخصصی علوم کشاورزی و مرکز پرورش و تولید نژادهای اصیل اسب و توان صادرات آنها موقعیتی مناسب برای رونق و سرمایه گذاری را در این استان ایجاد کرده است.

برآیندها نشان می دهد که وقوع پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی افقی تازه برای توسعه و آبادانی در این استان ایجاد کرده است، به گونه ای که بسیاری از زیرساختهای ایجاد شده در منطقه ناشی از خدمات چشمگیر نظام جمهوری اسلامی است.

نگاهی به وضعیت کنونی این استان سبز نشان می دهد که رشد اقدامات انجام شده در این استان قابل مقایسه با سالهای قبل از انقلاب نیست.

اکنون این استان بیش از 795 واحد صنعتی و تولیدی، 11 دانشگاه، 50 هزار دانشجو، بیش از پنج هزار کیلومتر راه روستایی و غیره دارد در حالیکه در قبل از انقلاب بنام و نشانی از این خدمات و امکانات نبوده است.

هرچند این استان تا توسعه مطلوب و همه جانبه راهی دراز در پیش دارد، اما نادیده گرفتن بسیاری از خدمات ارزشمند نظام مقدس جمهوری اسلامی طی 30 سال گذشته در این منطقه کم انصافی است.

مدیرعامل شرکت توزیع برق گلستان در این زمینه به خبرنگار مهر گفت: شاخصهای صنعت برق در استان در قیاس با قبل از پیروزی انقلاب اسلامی 555 و در مقایسه با زمان قبل از تاسیس شرکت 85 درصد رشد داشته است.

کرم رضایی افزود: از مهمترین این شاخصها می توان به حداکثر بار همزمان اشاره کرد که قبل از انقلاب در حدود 42 مگاوات بود و در سال 86 یعنی پس از گذشت 29 سال به 572 مگاوات رسیده است.

وی اظهار داشت: این شاخص در این مدت یکهزار و 239 درصد و از زمان تاسیس شرکت 145 درصد رشد داشته است.

وی خاطرنشان کرد: شمار مشترکین برق در استان پیش از انقلاب 82 هزار و 376 مشترک بوده که این تعداد امروز به بیش از 418 هزار مشترک رسیده است که در این شاخص شاهد 401 درصد رشد هستیم.

به گفته کرمی، انرژی الکتریکی مصرف شده در استان گلستان پیش از انقلاب 192 میلیون کیلووات ساعت بوده که این مصرف در سال 86 به هزار و 729 میلیون کیلووات ساعت افزایش یافته و رشدی 800 درصدی به خود دیده است.

مدیرعامل شرکت توزیع برق گلستان بیان داشت: از تعداد 969 روستای برقدار استان، 653 روستا پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی برقدار شدند.

وی یادآور شد: اکنون با برقدار بودن 98/99 درصد جمعیت روستایی استان، هیچ روستای ثبت شده بالای 20 خانواری در استان گلستان بی برق نمانده است.

مدیرکل راه و ترابری گلستان نیز گفت: در سالهای قبل از انقلاب در این استان بزرگراه وجود نداشت ولی در 30 سال گذشته فقط 230 کیلومتر بزرگراه در استان ایجاد شده که بزرگراه گرگان - گلوگاه و بالعکس، آزادشهر- گرگان - آق قلا، گنبد، آزادشهر و گنبد - مینودشت از مهمترین آنها است.

محمدتقی جوان شورابی افزود: راه فرعی طی سالهای قبل از انقلاب در این استان وجود نداشت که این میزان اکنون به 87 کیلومتر رسیده است که مهترین آنها بندرترکمن به گیشان و بندرگز و راه فرعی گنبد به ملاله است.

وی بیان داشت: بهسازی و آسفالت راه روستایی از 42 کیلومتر در قبل از انقلاب به یک هزار و 780 کیلومتر رسیده است.

وی خاطرنشان کرد: در 30 سال گذشته 770 کیلومتر راه های فرعی بهسازی شد که این میزان در قبل از انقلاب صفر بوده است.

به گفته جوان شورابی، سالهای قبل از انقلاب پلهای بزرگ در این منطقه وجود نداشت که در 30 سال گذشته 570 دهنه متر پل بزرگ در این استان احداث شده است.

مدیرکل راه و ترابری گلستان یادآور شد: تا سال 57، 470 کیلومتر راه روستایی در این منطقه ایجاد شد که این میزان در حال حاضر به بیش از دو هزار و 482 کیلومتر رسیده است.

اکنون در مجموع طول راههای استان گلستان بیش از پنج هزار کیلومتر است.

معاون برنامه ریزی استاندار گلستان اعلام کرد: در بعد توسعه نیروی انسانی تحولات صورت گرفته در این استان قابل قیاس با قبل از انفلاب نیست.

عباس نیاوند در گفتگو با خبرنگار مهر در گرگان افزود: اکنون 28 مرکز آموزش عالی در استان وجود دارد که شمار این مراکز در قبل از استان یک مرکز آموزش عالی بوده است.

وی اظهار داشت: شمار دانشجویان استان از یکصد نفر در قبل از انقلاب به 44 هزار و 511 نفر در حال حاضر افزایش یافته است.

وی خاطرنشان کرد: قبل از انقلاب یک مرکز فنی و حرفه ای در این استان وجود داشت که این شمار در دولت کنونی به 14 مرکز افزایش یافته است.

به گفته نیاوند، تعداد تختهای بیمارستانی قبل از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی در این استان بسیار محدود بوده و اکنون دو هزار و 230 تخت بیمارستانی در استان وجود دارد.

معاون برنامه ریزی استاندار گلستان بیان داشت: این در حالی است که اکنون 300 خانه بهداشت در مناطق روستایی استان فعالیت دارد که این میزان طی 30 سال قبل در منطقه صفر بوده است.

وی سرانه کنونی فضای ورزشی این استان را به ازای هر نفر چهار صدم متر مربع اعلام و اضافه کرد: این میزان قابل قیاس با دوران خفقان طاغوت در منطقه نیست.

وی یادآور شد: با پیروزی انقلاب اسلامی تحولات چشمگیری در سطح استان و در بخشهای مختلف نظیر فرهنگی صورت گرفته به نوعی که هم اکنون 86 مجتمع فرهنگی و هنری در استان فعالیت دارند که این میزان قبل از انقلاب کمتر از انگشتان یک دست بوده است.

وی به فعالیت 400 فرستنده رادیویی و تلویزیونی در استان اشاره کرد و اظهار داشت: همه این مراکز از برکات انقلاب اسلامی است.

نیاوند، میزان تولید سالانه محصولات کشاورزی استان را دو میلیون و 712 هزار تن ذکر کرد و گفت: این میزان نسبت به سالهای قبل از انقلاب رشدی چند هزار برابری دارد.

معاون استاندار گلستان بیان داشت: از این میزان سالانه 74 هزار تن گوشت مرغ در استان تولید می شود که رشد چشمگیری دارد.

وی افزود: هم اینک دو هزار و 677 مجوز برای مراکز صنعتی و تجهیزات صنعتی در منطقه صادر شده که قبل از انقلاب شمار آن محدود بوده است.

وی ارزش صادرات کالاهای صنعتی گلستان را 52 میلیون دلار برشمرد و یادآور شد: 795 واحد صنعتی و 31 معدن فعال در استان وجود دارد.

این مسئول استان گلستان خاطرنشان کرد: 408 هزار شمار تلفن همراه در این استان واگذار شده که چنین چیزی در قبل از انقلاب وجود نداشت.

وی گفت: در سه سال اخیر 13 هزار میلیارد ریال تسهیلات تکلیفی به متقاضیان ارائه شده که این میزان در قبل از انقلاب ناچیز بوده است.

نیاوند افزود: حجم سرمایه گذاری در استان 15 هزار میلیارد ریال است که بیش از 600 درصد نسبت به قبل از انقلاب رشد یافته است.

معاون استاندار گلستان بیان داشت: طرحهای بزرگی که بیش از 10 میلیارد ریال تسهیلات گرفتند تا قبل از انقلاب وجود نداشت که امروز به 120 طرح رسیده است.

وی به ساخت مراکز و مجتمع های فرهنگی، ورزشی و گردشگری در استان اشاره کرد و اضافه کرد: چنین طرحهایی در قبل از انقلاب در این منطقه یا وجود نداشت یا بسیار محدود بوده است.

وی خاطرنشان کرد: 21 منطقه ویژه گردشگری در استان شناسایی شده و در بعد توسعه زیرساختها تلاشهای خوبی پس از انقلاب در استان صورت گرفته است.

نیاوند یادآور شد: قبل از انقلاب هیچ طرح جدی در زمینه صنعت و معدن وجود نداشت اما 35 طرح بزرگ صنعتی در دست اجرا، چهره استان را صنعتی می کند.

معاون برنامه ریزی استاندار گلستان یادآور شد: بین المللی شدن فرودگاه گرگان از جمله دستاوردهای بعد از پیروزی انقلاب اسلامی است و سال گذشته بیش از 209 هزار نفر مسافر از فرودگاه های گرگان و کلاله جابجا شدند.

وی ساخت پنج سد شامل شصت کلاته محمد آباد، رامیان و وشمگیر را از جمله تلاشهای دولت و نظام مقدس جمهوری اسلامی برای آبادانی این منطقه دانست.

به گفته وی، اکنون 280 هزار هکتار از اراضی زیر گرگان رود به احیا و مرمت نیاز دارند که سالانه باید 10 هزار هکتار اصلاح و احیا شوند این در حالیست که سطح اراضی نیازمند احیا و اصلاح را در قبل از اتقلاب بیشتر از این مقدار بود.

نیاوند، از گلستان به عنوان گنجینه ای از جاذبه های طبیعی و گردشگری و پایگاه طبیعت گردی در ایران نام برد و گفت: ایجاد بیش از 90 درصد یکهزار و 600 تخت اقامتی و 17 هتل و 16 مهمانپذیر موجود در منطقه مرهون سالهای پس از انقلاب اسلامی است.

وی خاطرنشان کرد: استان گلستان استانی بکر و مستعد برای توسعه و سرمایه گذاری بوده و بسیاری از تحولات موجود در منطقه سیمای خدمت و تلاش خدمتگزارن انقلاب اسلامی را نمایان می سازد.