یک عضو بزرگترین فراکسیون پارلمانی وابسته به اقلیت اهل سنت عراق با دشوار خواندن تصویب توافقنامه جنجال برانگیز امنیتی به سبب اختلاف گروههای سیاسی عراق درباره آن، تاکید کرد آمریکا بیشترین استفاده را از این پیمان خواهد برد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه خبری اصوات العراق، "ظافر العانی" نماینده جبهه التوافق در پارلمان عراق گفت : برخی نمایندگان، توافقنامه امنیتی میان بغداد و واشنگتن را عقب نشینی نظامیان از عراق قلمداد می کنند، اما نظامیان آمریکایی بیشترین سود را خواهند برد.

وی که در نشست پارلمان سخن می گفت، افزود : نظامیان آمریکایی بزرگترین استفاده کننده از این توافقنامه هستند، زیرا این نیروها هستند که وارد کشور شدند و آن را نابود و میان مردم آن دودستگی و تفرقه ایجاد کردند.

عانی اظهار داشت : اوباما گفته است نظامیان آمریکایی را در مدت 16 ماه از عراق خارج خواهد کرد؛ در حالی که با امضای توافقنامه، مدت حضور نظامیان تا سه سال به طول خواهد کشید.

وی افزود : با بحث و کشمکش فعلی آیا نباید احساس کنیم که درباره این توافقنامه، در صحنه سیاسی، شکاف و اختلاف وجود دارد و حتی تصمیمات سابق مانند قانون شوراهای استانی بدون اجماع ملی گرفته شد. 

عضو جبهه التوافق گفت : برای بررسی بندهای توافقنامه به زمان نیاز است و نباید در حالی که شمشیر زمان بر گردن ما سایه افکنده است؛ توافقنامه را بررسی کنیم؛ نباید در این زمینه اراده دیگران بر اراده ما غلبه داشته باشد؛ معتقدم امضای توافقنامه در سایه وجود شکاف و اختلاف میان فراکسیونها دشوار است.

وی افزود : من از تسریع در عقب نشینی نظامیان آمریکایی تا زمان ایجاد سازوکار برای آن، نگران نیستم، زیرا پیچیدگی های موجود به علت وجود اشغالگری است.

جبهه التوافق به ریاست عدنان الدلیمی 38 کرسی از 275 کرسی پارلمان عراق را در اختیار دارد؛ یک عضو این جریان سیاسی اقلیت اهل سنت پیش از این خواستار تشکیل کمیته ای در پارلمان برای اصلاح بیشتر متن توافقنامه جنجال برانگیز امنیتی میان بغداد و واشنگتن شده بود.

پارلمان عراق از 27 آبان بررسی توافقنامه امنیتی جنجال برانگیز امنیتی با آمریکا را که به تایید دولت مالکی رسیده است، آغاز کرد.

شورای وزیران عراق 26 آبان در نشستی فوق العاده این توافقنامه را تصویب کرد. این توافقنامه در حالی تصویب شد که همچنان با مخالفت و اعتراض مردم، احزاب و جریانهای سیاسی مختلف این کشورهمراه است.

قرار است که توافقنامه امنیتی چهارم آذر در پارلمان عراق به رای گذاشته شود؛ هر چند شبکه الجزیره از احتمال به تعویق افتادن رای گیری درباره این توافقنامه به اواسط دسامبر خبر داده است.

بر اساس قانون اساسی عراق، توافقنامه تنها در صورت موافقت پارلمان قابل اجرا خواهد بود.