سفیر آذربایجان در ایران گفت: حجم مبادلات تجاری ایران و آذربایجان در آینده ای نزدیک به یک میلیارد دلار افزایش می یابد.

به گزارش خبرنگار مهر، عباس علی حسن اف امروز در یک نشست خبری در تهران با اشاره به افزایش حجم مبادلات اقتصادی و تجاری ایران و آذربایجان در ده سال گذشته گفت: ده سال قبل حجم مبادلات تجاری ایران و آذربایجان 147 میلیون دلار بوده که هم اکنون به 800 میلیون دلار رسیده اما این رقم خواست مردم دو کشور نیست و باید راهکارهایی اندیشیده شود که مبادلات تجاری دو کشور ارتقا یابد.

سفیر آذربایجان در ایران افزود: به اعتقاد ما روابط تجاری ایران و آذربایجان قابلیت ارتقای به یک میلیارد دلار را دارد و اگرچه امروز این رابطه 800 میلیون دلار را رقم زده است اما با اتمام یکسری از پروژه های مشترک در سال آتی این رقم به بیش از یک میلیارد دلار می رسد.

وی تصریح کرد: ایران و آذربایجان در زمینه انرژی، برق، گاز، نفت و فرآورده های نفتی و نیز مصالح ساختمانی، مواد غذایی، ماشین سواری، اتوبوس، مینی بوس و برخی کالاهای دیگر با یکدیگر تبادل دارند.

حسن اف گفت: سرمایه گذاری خارجی در آذربایجان در سال 2008 معادل 2 میلیارد و 673 میلیون دلار بوده و در رشته های غیر نفتی نیز 644 میلیون دلار سرمایه گذاری شده است.

همچنین در این نشست داوود دانش جعفری وزیر سابق امور اقتصادی و دارایی گفت: در مباحث اقتصادی گفته می شود که مبادلاتی که امروز بین کشورها صورت می گیرد متکی به مزیتهای نسبی است و هر کشوری در زمینه های خاصی می تواند با کشورهای دیگر ارتباط برقرار کند، اما در این میان همسایگی میان کشورها می تواند مزیتهای خوبی را برای تجارت سهل و آسان مشترک بین دو کشور فراهم آورد.

وی افزود: هزینه حمل و نقل میان کالا میان کشورهای همسایه به مراتب کمتر است و امکان رفت و آمد نیز به سادگی وجود دارد، ضمن اینکه نزدیکی فرهنگی میان دو کشور نیز می تواند یکی از مزیتهای مطلوب برای رونق روابط تجاری باشد.

دانش جعفری گفت: ظرفیتهای خالی بسیاری در آذربایجان وجود دارد که ایران باید از این پتانسیل استفاده کرده و بنگاههای اقتصادی نیز با شناخت از این پتانسیلها راهکارهای بسط همکاریها را ارائه دهند.

به گفته وی، آذربایجان در حال انتقال از وضعیت دولتی به وضعیت بخش خصوصی است که مزیت حمل و نقل و اتصال به کشورهای آسیای میانه می تواند برای بنگاههای اقتصادی ایران مفید باشد.

دانش جعفری خاطرنشان کرد: هرچقدر بتوان توسعه روابط اقتصادی میان دو کشور را قویتر برنامه ریزی کرد قطعا می توان از مزایای آن نیز بهره مند شد.