به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از آسوشیتدپرس، در جریان سفر "رجب طیب اردوغان" نخست وزیر ترکیه به هند، مقامات دو کشور درباره برگزاری نشستی سه جانبه به منظور بررسی صادرات نفت و گاز حوزه خزر از ترکیه به رژیم اسرائیل و از آنجا به هند به توافق رسیدند.
بر اساس این گزارش، نشست سه جانبه هند، رژیم صهیونیستی و ترکیه ماه آینده میلادی برگزار می شود.
بر همین اساس در صورت به نتیجه رسیدن این مذاکرات، ترکیه نفت و گاز را از کشورهای حاشیه دریای خزر، آسیای میانه و چاه های کرکوک به جیحان منتقل کرده و از آنجا نفت و گاز از طریق خط لوله به بندر "عیلات" در ساحل دریای سرخ که هم اکنون در اختیار رژیم صهیونیستی است منتقل شده و از آنجا با استفاده از تانکرهای نفتکش به هند منتقل می شود.
به نوشته آسوشیتدپرس، انتقال نفت و گاز از دریای سرخ به هند به کشتیهای هندی این امکان را می دهد که از کانال سوئز عبور نکنند.
در همین رابطه یکی از کارشناسان مسائل ترکیه در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن تائید این مطلب گفت : حتی ممکن است اسرائیل این اقدام را برای کاهش نقش ایران در انتقال انرژی در منطقه انجام دهد. به آن معنی که تل آویو با تامین منابع مالی این پروژه، ایران را از صادرات گاز به هند بازداشته و با این عمل خط لوله صلح ( خط انتقال گاز از ایران به پاکستان و هند ) را عقیم بگذارد.
این کارشناس مسائل ترکیه در ادامه این احتمال را داد که تمایل ترکیه برای حضور در پروژه های پارس جنوبی ایران ممکن است در آینده مسائلی را به وجود بیاورد. زیرا در صورت به نتیجه رسیدن مذاکرات ماه آینده آنکارا، دهلی نو و تل آویو، ترکیه ممکن است بخشی از انرژی صادراتی به رژیم اسرائیل و سپس هند را از پارس جنوبی تامین کند.