با تقويت نظارت و تدوين مقررات جديد در بازار سرمايه علاوه بر تنوع خدمات كارگزاران، ديوان سالاري حاكم بر شرايط خريد و فروش سهام و كندي معاملات رفع مي شود.

يك كارشناس بازار سرمايه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي مهر با تاكيد بر نقش كارگزاران بر رونق و توسعه بازار، فرهنگ سازي و گسترش بازار به افق هاي دور دست خارج از مرزهاي بين المللي گفت: اما در شرايط فعلي برخي كارگزاران با دور شدن از اهداف اصلي نه تنها هزينه هاي فراواني را براي سرمايه گذاران به همراه مي آورند بلكه با ايجاد بروكراسي در بازار موجب كندي روند خريد و فروش شده اند كه با تقويت نظارت اين معضل بايد رفع شود.
دكتر حسين كدخدايي ابزار، مقررات و واسطه هاي مالي را سه ركن اصلي بورس عنوان كرد و افزود: اين سه ركن در بورس اهميت ويژه اي دارند و حذف هر يك مي تواند آثار زيانبار بر بورس داشته باشد و اين در حالي است كه نقش واسطه هاي مالي در بورس كشور كمرنگ شده و از اهداف اصلي نيز فاصله بسياري گرفته است.
وي افزود: در زمان حاضر بازارهاي بين المللي با توجه به گسترش شبكه هاي رايانه اي وارد دوره واسطه زدايي مي شوند كه ايران براي ورود به اين دوره راه طولاني را در پيش دارد.
كدخدايي حضور كارگزاران را در شرايط فعلي بازار ضروري دانست و گفت: ارايه خدمات مشاوره اي، مديريت سبد سهام در كنار خدمات مربوط به خريد و فروش سهام در شرايطي كه هنوز بازار سرمايه ايران به شبكه رايانه اي مجهز نشده ضروري است.
به گفته وي، سهام نيز مانند كالاهاي فيزيكي نيازمند خدمات پس از فروش است كه كارگزاران مي توانند با ارايه اين خدمات و با در نظر گرفتن تحولات بازار شرايط خروج سهام از مالكيت مشتري( فروش مجدد) را فراهم كنند از اين رو كارگزار داراي نقش چند جانبه در بازار است به طوريكه مي تواند همانند صاحب رستوران ضمن معرفي انواع غذاها، غذاي سر آشپز را نيز معرفي كند.
وي افزود: در اغلب كشورهاي پيشرفته كارگزاران در كنار ارايه 10 سهم برتر بازار، سهم خاص و مورد نظر خود را با توجه به بازده و ريسك به متقاضي سهم و سرمايه گذار معرفي مي كنند كه خدمت نويني در بازار سهام محسوب مي شود.