به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، محمدجواد محمدی زاده صبح امروز در دیدار با اعضای مجمع نمایندگان خراسان رضوی افزود: تاکنون در کشور برای 610 هزار طرح، قرارداد منعقد شده است که 40 هزار طرح مربوط به خراسان رضوی بوده است.
وی ادامه داد: مبلغ قراردادهای منعقد شده در کشور برای طرح های بنگاه های زودبازده اقتصادی 22 هزار میلیارد تومان بود که از این مبلغ یک هزار و 951 میلیارد تومان به خراسان رضوی اختصاص دارد.
محمدی زاده به پرداخت یک هزار و 599 میلیارد تومان تسهیلات به بنگاه های زودبازده اقتصادی در خراسان رضوی اشاره کرد و گفت: میزان تسهیلات پرداختی در کشور 19 هزار میلیارد تومان بوده است.
استاندار خراسان رضوی افزود: بنگاه های زود بازده به بهره برداری رسیده در کشور 473 هزار طرح بوده که سهم خراسان رضوی از این عدد 36 هزار و 946 طرح است و سهم استان از اشتغال ایجاد شده در این راستا نیز 91 هزار از 919 هزار شغل ایجاد شده در کشور است.
وی خوزستان، تهران، فارس و خراسان رضوی را چهار استان اول از نظر سهم تسهیلات معرفی کرد و گفت: خراسان رضوی از نظر ایجاد اشتغال جدید رتبه نخست را در کشور دارد و پس از آن تهران، آذربایجان غربی و خوزستان هستند.
محمدی زاده با اشاره به ضرورت ایجاد بنگاه های زودبازده، بر لزوم ایجاد بنگاه های بزرگ تاکید کرد و گفت: سعی کردیم بخشی از منابع مربوط به بنگاه های زودبازده را به سمت صنایع بزرگ از جمله سیمان و فولاد هدایت کنیم و این کار از خراسان رضوی شروع شد و به کشور تعمیم یافت.
استاندار خراسان رضوی توزیع شهرستانی منابع بنگاه های زودبازده اقتصادی را از اقدامات خوب صورت گرفته در خراسان رضوی اعلام کرد و افزود: تلاش شد طیف استفاده از منابع در حوزه های متعدد اقتصادی از جمله بهداشت و درمان، بازرگانی، بهزیستی، کشاورزی، فرهنگ، گردشگری و نشر و چاپ گسترش یابد.
وی به سه مرحله نظارت صورت گرفته در خراسان رضوی به انحراف کمتر از نیم درصدی منابع بنگاه های زودبازده اقتصادی اشاره کرد و گفت: این نظارتها توسط کارگروه اشتغال، بانک مرکزی و جهاد دانشگاهی انجام شد که کمترین انحراف را در کشور نشان داد.
محمدی زاده طرح بنگاه های زودبازده اقتصادی را از طرحهای موفق دولت نهم دانست و افزود: نرخ بیکاری در خراسان رضوی در ابتدای فعالیت دولت نهم 16.3 درصد بود که در 6 ماه گذشته به 6.7 کاهش یافت و 100 هزار شغل جدید از محل بنگاه های زودبازده اقتصادی ایجاد و 120 هزار شغل نیز تثبیت شد.
استاندار خراسان رضوی ادامه داد: با توجه به هرم سنی کشور و مطالبه سالانه 120 هزار شغل جدید در استان، از وضعیت نسبتا مناسبی در کشور برخوردار هستیم اما باید چاره ای مناسب اندیشیده شود.
وی ادامه داد: از میان طرح هایی که از محل بنگاه های زودبازده اقتصادی تسهیلات دریافت کرده اند، 164 طرح بیش از یک میلیارد تومان و 40 هزار و 783 طرح کمتر از 500 میلیون تومان از این اعتبارات استفاده کرده اند که نشان از توجه به بنگاه های کوچک و بزرگ بصورت همزمان دارد.
در این دیدار محمدعلی رضایی رئیس مجمع نمایندگان خراسان رضوی با اشاره به اقدامات موثر دولت در جهت اشتغالزایی و نگاه همه جانبه مسئولان استان در زمینه توسعه استان و رویکردهایی که در خصوص زمینه های صنعتی و اقتصادی داشته اند، خواستار توجه ویژه مسئولان استان به صنایع چغندر قند و پنبه شد.
در این دیدار همچنین نمایندگان خراسان رضوی در مجلس شورای اسلامی به بیان مشکلات شهرستان های استان و مردم پرداختند.