به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، حسن موحدیان ظهر امروز در جلسه شورای بهداشت شهرستان مشهد افزود: یکی از مشکلاتی که در حومه شهر مشهد و خود شهر وجود دارد وجود سگهای ولگرد است.
وی گفت: یکی از وظایف دامپزشکی شناسایی و شناسنامه دار کردن سگهای خانگی و همچنین واکسیناسیون این حیوانات است و صاحبان این حیوانات که تعداد آنها زیاد نیست هم باید از دامپزشکی مجوز نگهداری داشته باشند.
موحدیان تاکید کرد: باید صاحبان سگها را ملزم به گرفتن مجوز و پروانه برای نگهداری از حیوانات کرد و از همه مهمتر باید آموزشهایی به صاحبان این حیوانات در زمینه نحوه نگهداری داده شود.
وی با بیان اینکه سگهایی که قلاده ندارند را باید جمع آوری کرد افزود: سگهای ولگردی که در حومه و سطح شهر هستند و صاحبانی ندارند را باید معدوم کرد و این کار هیچ ضربه ای به اکوسیستم و محیط زیست نمی زند.
فرماندارمشهد در رابطه با ورود سگها به شهر گفت: وجود زباله در شهر یکی از علل ورود سگهای ولگرد به داخل شهر است و می توان با رعایت مسائل بهداشتی و همکاری با شهرداری و قراردادن زباله ها در زمان مقرر از ورود این حیوان به محل سکونت خود جلوگیری کرد.
مدیرعامل سازمان بازیافت و تبدیل مواد شهرداری مشهد نیز ادامه داد: ستاد جمع آوری و معدوم کردن سگ های ولگرد در سازمان بازیافت شهرداری و با همکاری یک بخش خصوصی تشکیل شده است.
جلال قربانی گفت: با جمع آوری حدود 450 قلاده سگ از حاشیه شهر در سال جاری حدود چهار هزار و 500 قلاده سگ توسط بخش خصوصی جمع آوری شده است.
در ادامه این جلسه مسئول بیماری مرکز بهداشت شماره 2 مشهد گفت: حیوان گزیدگی و بیماریهای هاری یکی از معضلات مهم بهداشتی در سطح شهر مشهد است و تنها مرکز درمان بیماری هاری و گزیدگی در مرکز بهداشت شماره 2 مشهد است.
دکتر محمد حسین قورچی با اشاره به اینکه 81.5 درصد از گزشها توسط سگ اتفاق می افتد اظهار داشت: سالانه حدود 140 میلیون تومان هزینه سرم و واکسن برای افرادی که دچار حیوان گزیدگی و هاری می شود صرف می شود.
وی گفت: بیش از 90 بیماری مشترک بین انسان و حیوان وجود دارد و قابل انتقال است و همچنین گروههای سنی 10 تا 29 سال بیشتر مورد تهدید این بیماریها هستند.
دکتر محمد حسین قورچی ادامه داد: 84 درصد مردان و 4/12 درصد خانه داران که در خانه حیوان نگهداری می کنند بیشترین آمار گزش را دارند.
وی تشکیل ستاد جمع آوری و نابودی حیوانهای زیانبار توسط فرمانداریها و بخشداریها، شهرداریها و ... و آموزش توسط رسانه ها، مسئولان سیاسی و ائمه جمعه را از جمله فعالیت هایی دانست که سازمانها برای جلوگیری از گسترش این بیماری می توانند انجام دهند.