به گزارش خبرنگار مهر ، دکتر علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در سخنرانی پیش از خطبه های این هفته نماز جمعه تهران گفت : یادمان نرفته که در سال 1366 و در چنین روزی تعدادی از زائران خانه خدا با رفتار خشنی به شهادت رسیدند و بعضی از کشورهای منطقه دچار اشتباه عظیمی در حمایت از صدام و ایجاد جریانات تندرو و در اختیار گذاشتن کشورهای خود به عنوان پایگاههای آمریکا در آنجا شدند.
وی خطاب به نمازگزاران ادامه داد: شاید برای شما جلب باشد که چندی پیش یکی از رهبران کشورهای عربی اذعان داشت که ما اشتباه بزرگی مرتکب شده ایم به گونه ای که 40 میلیارد دلار به صدام در جنگ کمک کردیم.
رئیس مجلس همچنین گفت: اما این کشور اکنون هم در حال تکرار یک اشتباه عظیم درباره فلسطین است.
لاریجانی تصریح کرد: شما کشورهای عربی چند بار می خواهید اینگونه اشتباهات را تکرار کنید چرا که ما مشاهده می کنیم یکی از کشورهای عربی منطقه پایگاهی برای نیروی زمینی آمریکا و یکی دیگر پایگاه نیروی هوایی و دریایی آمریکا شده است.
وی با اشاره به بحران مالی که در برخی از کشورهای غربی رخ داده و به کشورهای شرقی هم سرریز شده است گفت: کشورهای مهم منطقه که از مزیت نفت برخوردارند در این شرایط سخت تحت فشارهای آمریکا مبنی بر کمک به آمریکا برای رفع خسارتها و کمبودهای این کشور تحت فشار قرار گرفته اند.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: اما سئوال ما این است که چرا باید کشورهای اسلامی با تحریک آمریکا علیه یکدیگر اقدام و جنگ و فتنه طراحی کنند؟ چرا باید این کشورها سرزمینهای خود را به عنوان پایگاه در اختیار آمریکا قرار دهند به گونه ای که وقتی به آنها گفته می شود که تجهیزاتی از سوی آمریکا وارد کشور شما شده است می گویند ما بی اطلاعیم؟
لاریجانی ادامه داد: چرا باید کشورهای اسلامی هزینه اشتباهات آمریکا را از جیب خود بپردازند و چرا باید اینگونه رفع مشکل شود؟ باید دید چه عواملی باعث این شرایط یکسره خسارت بار برای کشورهای منطقه شده است که در عزا و عروسی بازنده کشورهای منطقه هستند.
سخنران پیش از خطبه های نماز جمعه تهران در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به سالروز شهادت مدرس گفت: این شهید بزرگوار نماد نمایندگی مجلس در کشور ما شده است.
رئیس مجلس در ادامه به خاطره ای از شهید مدرس در شرایط جنگ جهانی اشاره کرد و از اشغال روسها و انگلیسها در کشورمان سخن گفت.
لاریجانی همچنین تصریح کرد: شرایط کشورمان درسال 1333 هجری قمری به گونه ای بود که روسها برای اخذ هزینه مناطق اشغالی از دولت مرکزی ایران می خواستند پایتخت را اشغال کنند که این موضوع نشاندهنده خوی استعمارگران است.
وی افزود: در آن هنگام وحشت و اضطراب عجیبی کشور را فرا گرفته بود و کابینه صمصام السلطنه از مجلس خواستار اختیارات تام برای تسلیم در مقابل تزار شده بود تا هزینه متجاوزان را از جیب ملت ایران پرداخت کنند که در آن شرایط مدرس به تنهایی بلند شد و پشت تریبون رفت و در یک نطق تاریخی سرنوشت ملت ایران را عوض کرد.
رئیس مجلس یادآور شد: مدرس به آرامش گفت اگر امور بر این قرار گرفته باشد که آزادی و استقلال به زور از ما سلب شود سزاوار نیست که آن را با دستان خودمان قبول کنیم، لذا ما باید مقاومت کرده و از این تهدیدات نهراسیم که در همین لحظه مردم با شعار زنده باد ملت، زنده باد مدرس به خیابانها ریختند و کابینه صمصام السلطنه منحل شد.
وی در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: مجلسی که بخواهد از حقوق ملت دفاع کند باید مستقل بوده و روی پای خود بیاستید چرا که استعمارگران همیشه به دنبال سلطه مطلقه بوده اند که در شرایط حاضر فقط کمی شکل آن مدرن شده است.
رئیس مجلس خطاب به کشورهای عربی منطقه خاطرنشان کرد: هنگامی که خودتان پایگاه در اختیار آنان قرار می دهید و از آنان به عنوان مشاور استفاده می کنید آنگاه مجبور هستید که هزینه هم بدهید.
لاریجانی همچنین در بخش دیگری از سخنانش به فتنه مذهبی که برخی از زورگویان جهان در سالهای اخیر به راه انداخته اند اشاره کرد و گفت: شما شاهد بودید در این سالهای اخیر چند بار فتنه شیعه و سنی راه به راه انداخته اند که پشت سر این فتنه ها سرویسهای اطلاعاتی اسرائیل بود، لذا این حوادث جدید از درون همان فتنه ها بیرون می آید.
وی افزود: منافع آمریکا و برخی زورگویان جهان در پی سرگرم کردن کشورهای منطقه هستند تا بتوانند به این ترتیب امتیازات بزرگی را از این کشورها بگیرند.
رئیس مجلس درادامه با اشاره به توافقنامه اخیری که از سوی آمریکاییها در حال تحمیل شدن به مردم عراق است خاطره دیگری از مدرس نقل کرد.
وی گفت: این توافقنامه شبیه به قرارداد 1919 وثوق الدوله با انگلیس است به گونه ای که دولت ایران در آن زمان اختیار کلیه امور کشور از جمله گمرکات، بانکها، کشتیرانی و ... را بدون نظارت ایران به دولت انگلیس تفویض کرده بود. اکنون هم دولت آمریکا در توافقنامه امنیتی عراق در صدد است به هر میزان که می خواهد نیرو و بسته هایی را بدون نظارت و بازرسی عراقیها به این کشور وارد کند. هر چند که دولت آقای مالکی و مجلس عراق زحمت کشیده اند تا اصلاحاتی در توافقنامه انجام شود و به رفرانداوم گذاشته شود اما هنوز هم اشکالاتی در این توافقنامه مشاهده می شود.
رئیس مجلس ادامه داد: مرحوم مدرس وقتی دید وثوق الدوله چنین قراردادی را امضا کرده است با مردم، سران عشایر و حتی میرزاکوچک خان جنگلی تماس گرفت وآنان را هوشیار کرد و به وثوق الدوله گفت کار بدی کردید. وثوق الدوله در پاسخ به مدرس اذعان کرده بود که در مقابل این کار انگلیسها استقلال ما را به رسمیت می شناسند!
وی در ادامه سخنانش با اشاره به موضوع هسته ای کشورمان تصریح کرد: ما در بحث اتمی نیز نمونه این سخنان را بسیار دیده ایم به گونه ای که برخی کشورها به ما می گفتند ما حاضریم حقوق شما را به رسمیت بشناسیم ولی شما باید فعالیتهای هسته ای خود را تعطیل کنید، لذا اینکه می گویند تاریخ تکرار می شود اینگونه است، ما در پاسخ به این کشورها گفتیم استقلال ما چه ربطی به این دارد که شما آن را به رسمیت بشناسید این چگونه به رسمیت شناختنی است که می گویند باید فعالیت های خود را تعطیل کنید.
لاریجانی تاکید کرد: هنگامی که تمام عوامل استقلال را از ما بگیرند چگونه می خواهند استقلال ما را به رسمیت بشناسند لذا مدارس نیز در پاسخ به وثوق الدوله گفت: انگلیس کیست که استقلال ما را به رسمیت بشناسد.
وی افزود: ما در ایران رجالی مانند شهید مدرسها، میرازی شیرازیها و حضرت امام خمینی (ره) را داشته ایم که توانستند استقلال کشور را حفظ کنند و رهبران دینی ما که از شرایط مطلع بودند دست ما را گرفته اند.
رئیس مجلس افزود: رهبران دینی ما همیشه با اعتماد به نفس و توکلی که به خداوند متعال داشته اند مردم را راهبری کرده اند.
لاریجانی دربخش دیگری از سخنانش با اشاره به واقعه 11 سپتامبر و به دنبال آن اشغال عراق و افغانستان تصریح کرد: قصد بعدی برخی از این زورگویان تجزیه کردن برخی سرزمینهای عربی بود.
وی گفت: اما بحران عراق و مشکلاتی که برای آمریکا در این میان پیش آمد باعث شد فعلا تجزیه برخی از کشورهای عربی را کنار بگذارند اما از گوشه و کنار حرفهایی شنیده می شود که آنان برای برخی کشورهای عربی طرحهایی دارد که این کشورها باید حواس خود را جمع کنند.
رئیس مجلس همچنین گفت: نباید با تغییر احزاب کشورها تصور کنند که وضعیت آنان توسط آمریکا سامان می یابد که این یک سراب بزرگ است چرا که احزاب در آنجا تغییر می کند و شاید تاکتیکها متفاوت باشد اما در اصل تسلط بر منطقه و خوی سلطه گری تفاوتی ندارد به گونه ای که اتفاقاتی که در طول 30 سال انقلاب برای کشور ما رخ داده در زمان تغییر مداوم حزبها در آمریکا بوده است.
لاریجانی ادامه داد: سخن از تغییر که یکی از این افراد در انتخابات آمریکا به زبان می آورد تغییر برای خودشان بود چرا که آمریکا باید تغییر ظاهر می داد چون وضعیتی که بوش و همراهشان در جهان ساخته بودند همه را از آمریکا متنفر کرده بود.
وی خاطرنشان کرد: اگر دولتهای اسلامی در منطقه فکر می کنند در پناه تغییر چیزی گیرشان خواهد آمد دراشتباه هستند و این یک سراب است چرا که تغییرات در آمریکا برای منافع خود آنان صورت می گیرد نه ما و اگر میدان عمل کشورهای اسلامی این گونه باشد باید بدانند که سلطه بیشتری بر آنها سایه خواهد افکند.
دکتر علی لاریجانی به نقل از سید جمال الدین اسدآبادی کلید راه برای ملتها و دولتهای اسلامی را همگرایی خواند و گفت: هنوز کشورهای اسلامی این مشکل را دارند به دلیل این که از این کلید استفاده نکرده اند.
وی افزود: اگر امروز سئوال ما این است که چرا وضعیت کشورهای منطقه اینگونه شده است علت این است که به همگرایی کشورهای اسلامی توجه نکرده و ملی فکر نکرده اند و اراده ملتهایشان بر آنان حاکم نبوده است.
رئیس مجلس با اشاره به این سخن امام راحل مبنی بر اینکه "جز با مقاومت و ایستادگی نمی توانید حقوق خود را استیفا کنید" تصریح کرد: یعنی در مقابل بیگانگان استقلال کشور در پناه ایستادگی و مجاهدت حفظ می شود. لذا مادامی که کشورهای اسلامی چنین استقلالی را تجربه نکنند وضعیتشان همین است.
لاریجانی بااشاره به نظریه بیداری امام راحل در جهان تصریح کرد: کشورهای اسلامی منطقه در جنگ 33 روزه به حزب الله لبنان کمک نکردند بلکه پشت صحنه با اسرائیل جلسه گذاشتند اما حزب الله با ایستادگی و مجاهدت خود پیروز این میدان شد، اگر امروز مقاومت و حزب الله وجود دارد به خاطر حضرت امام خمینی (ره) و رهنمودهای ایشان است.
وی لاریجانی ادامه داد: حماس اگر با انتفاضه توانست دشمن را به عقب سوق دهد و برخی مناطق غزه را به دست خود بگیرد به خاطر امام راحل بود.
رئیس مجلس همچنین با اشاره به محاصره اخیر غزه تصریح کرد: اکنون یک توحش مدرن بر جهان حاکم شده است به گونه ای که برخی کشورها از اسرائیل برای نجات غزه از محاصره اجازه می خواهند.
لاریجانی افزود: شما کشورهای عربی منطقه اگر معتقدید کافی است که گوشه چشمی به اسرائیل نشان دهید تا مشکل حل می شود. چگونه است که برای دو سرباز اسرائیلی چندین کشور واسطه شده اند اما از جنایات غزه تکان نمی خورید پس این وقایع یک توحش مدرن است.
وی با اشاره به برداشتهای غربی از حقوق بشر خاطرنشان کرد: می گویند دموکرات ها طرفدار حقوق بشر هستند اما این چگونه حقوق بشری است؟
رئیس مجلس یاد آور شد: بدتر از آن بیحالی کشورهای اسلامی است. ظاهرا یک اتفاق دیگری هم توسط همین کشورها افتاده و اخیرا شنیده ایم یکی از شاهزاده های آنان سفری به اسرائیل داشته است.
لاریجانی در ادامه خاطرنشان کرد: شرایط امروز منطقه بسیار حساس است و برخی ماجراجوییها درکشورهایی مانند پاکستان، هند و افغانستان مشاهده می شود.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به پرونده هسته ای کشورمان گفت: اکنون غربیها با ادعای تغییر در روشها از استراتژی چماق بزرگتر و هویچ شیرین تر سخن می گویند اما این تغییر به درد خودشان می خورد که سابقه گاوچرانی داشته اند. این چه منطقی است که اسمش را تغییر می گذارید. اینگونه سخنان بوی کهنگی می دهد و توهین به ملتهاست.
رئیس مجلس افزود: کشور ما اکنون در بین کشورهای منطقه قدرت و تراز خوبی پیدا کرده است و ایران اسلامی در زمینه آبادانی، استقلال، زیربناهای اقتصادی وایجاد موج فرهنگی در دنیا اسلام توفیقات خوبی داشته است و امروز باید هر چه بیشتر بر روی وحدت ملی کار کنیم.
لاریجانی همچنین گفت: توجه به منافع ملی کشور به خصوص در بین احزاب، مسئولان و قوا با توجه به آغاز شرایط انتخابات ریاست جمهوری دهم بسیار مهم است و لذا نباید مولفه های وحدت ملی کشور فراموش شود.
وی تاکید کرد: مجلس با تاسی به سلوک شهید مدرس، استقلال قوه مقننه را برای تصیمیمگیریهای درست مطابق با استقلال کشور و منابع ملت دنبال می کند و استقلال مجلس نباید مخدوش شود.
رئیس مجلس با بیان اینکه به فرمایش حضرت امام خمینی (ره) مجلس در راس امور است تصریح کرد: مطابق با قانون اساسی مشروعیت کشور در بحث قانونگذاری صرفا با مجلس است و این دستاوردها را باید حفظ کرد.
لاریجانی خاطرنشان کرد: حضرت امام خمینی (ره) و رهبر فرزانه انقلاب حضرت آیت الله خامنه ای همیشه تذکر داده اند که مرجع اصلی قانونگذاری مجلس است و همه باید تابع آن باشند.
وی با بیان اینکه ما چالشهای بسیار و بحثهای مختلف کارشناسی در مسائل فرهنگی و اقتصادی داریم گفت: اما صبغه کار مجلس نگاه کارشناسی است و ما وارد مسائل خرد و وقت گذراندن نمی شویم و مسائل مهم اساسی کشور مانند حرکتهای مهم سیاسی، فرهنگی و اقتصادی مثل "طرح تحول اقتصادی" را مورد بررسی قرار می دهیم و درباره چنین مسائلی وقت می گذاریم.
رئیس مجلس درادامه طرح تحول اقتصادی را بسیار مهمتر از لایحه بودجه دانست و تصریح کرد: چنانچه این طرح در چارچوب سیاستهای مقام معظم رهبری درباره اصل 44 قانون اساسی باشد اصلاح ساختار مطلوبی است و مجلس این نگاه هماهنگ را پیگیری و توصیه می کند.
لاریجانی افزود: ما با نگاه راهگشا به طرح تحول اقتصادی می نگریم تا منافع کشور حفظ شود و سایشی برای شرایط موجود ایجاد نشود.
وی تاکید کرد: نگاه مجلس به این طرح سیاسی نیست و صرفا کارشناسی است.
رئیس مجلس در ادامه افزود: مجلس هشتم استراتژی خود را بر تقسیم برای اقلیت و اکثریت نگذاشته و محورش صف کشی قبیله ای نیست.
لاریجانی افزود: در نظامی که امام خمینی (ره) بنیانگذار آن است و رهبری فرزانه همچون آیت الله العظمی خامنه ای را دارد وقت گذارندن در مسائل حزبی، جزیی و حاشیه ای کفران نعمت است و لذا باید یکسره در خدمت مردم بود نه در جدال سیاسی !
وی ادامه داد: البته ما تفاوت نظر کارشناسی که وجود دارد را مطلوب می دانیم و به هر میزان بر سر مسائل اقتصادی به مانند تورم اختلاف نظر باشد کمک کننده است چون مربوط به زندگی تک تک آحاد مردم است اما اختلاف نظر در خصوص دعواهای سیاسی را در شرایط فعلی درست نمی دانیم.
رئیس مجلس ادامه داد: مجلس، دولت و قوه قضائیه را محترم می شمارد و از آنان حمایت می کند، دولت پر تلاش با خدمات خود و سفرهای استانی برای حل مشکلات حرکت می کند و این اقدامات مورد حمایت مجلس است و ما قدردان آنها هستیم البته بنده نمی گویم تفاوت نظر بین سه قوه وجود ندارد چرا که ذات استقلال قوا اختلاف نظر را ایجاد می کند، اما بحث در خصوص مصالح کشور است و این مسائل تعارض نیست.
لاریجانی گفت: وقتی دولت از مجلس رای اعتماد می گیرد مجلس بر عملکرد او نظارت می کند واین نظارت به مانند نظارت دولت بر یک مدیر کارخانه است واین مسائل تعارض به حساب نمی آید بلکه تنها اصلاح مسیر است چرا که مجلس تلاش می کند در مسیر چشم انداز و سیاستهای کلی موانع را بردارد و قوانین مادری را طراحی کند تا هم مردم و هم مسئولان وظایف خود را بدانند و اگر قوه ای به وظیفه خود عمل نکرد مجلس آن را اصلاح کند.
رئیس مجلس در پایان ابراز امیدواری کرد کنار گذاشتن مسائل خرد و توجه همه قوا به مسائل اصلی زمینه گذر از موانع و تقویت تراز ملی کشور در سطح منطقه شود.
لاریجانی در بخشی از سخنان خود همچنین شهادت امام محمد باقر (ع) را به همه مسلمانان تسلیت گفت و با اشاره به اولین جمعه ماه ذی الحجه اظهار امیدواری کرد که همه زائران و سایر افراد سهم وافری را از رحمت الهی به دست آورند.
رئیس مجلس همچنین به روز دانشجو اشاره کرد و آن را به همه دانشجویان تبریک گفت.