امیر ابراهیمی هشترودی در حاشیه نشست خبری برگزاری همایش بافتهای فرسوه در مشهد در گفتگو با خبرنگار مهر در مشهد افزود: تاکنون هزار و 460 هکتار از بافت های فرسوده ارومیه شناسایی شده اند.
وی اظهار داشت : 120 هزار نفر از جمعیت 600 هزار نفر ی ارومیه که یک هفتم جمعیت را شامل می شود در بافت های فرسوده ساکن هستند.
ابراهیمی هشترودی ادامه داد: بافت فرسوده شهری که به تصویب شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری رسیده است حدود 417 هکتار مشتمل بر بافت فرسوده مرکزی و قدیمی است.
وی تصریح کرد: 300 هکتار از محدوده تاریخی این شهرستان در محدوده تاریخی قرار گرفته است.
این مقام مسئول مطالعات راهبردی بافت فرسوده، شناسایی مناطق دارای اولویت، مشخص شدن روابط و مقررات ساخت و ساز توسط مشاور و به تصویب رسیدن آن از سوی کمیسیون و اولویت بندی 10 ناحیه شهری را از برنامه های انجام شده در این زمینه اعلام کرد.
مدیرعامل سازمان بهسازی و نوسازی ارومیه بازسازی بلوار عطایی و خیابان سرداران را از خیابان های طرح تفضیلی عنوان کرد و بیان داشت : پروژه هایی که از مسیر بافت های فرسوده گذر می کند منجر به نوسازی هرچه سریعتر این بافت ها می شود.
وی یاد آور شد: این مهم سازمان را بر آن داشته تا نسبت به بازبینی طرح های مسیر گشایی و طراحی مجدد با رویکرد سامان دهی و بهسازی بافتها اقدام نماید.
ابراهیمی هشترودی اذعان داشت: برای بهسازی این بافت ها با مشکلات عمده همچون حقوقی و ملکی روبرو هستیم .
وی خاطر نشان کرد: کم عرض بودن گذرگاه های قابل دسترسی با عرض کمتر از شش متر توسعه خود به خودی قطعات کوچک ملی را که در داخل بافت ها قرار گرفته اند صلب میکند.
این مقام مسئول همچنین گفت: مردم شهرستان بدلیل عدم آشنایی با بافتها ی فرسوده با دستگاه های اجرایی به صورت سنتی و روز مره برخورد می کنند .
وی بیان داشت: شهرداری ارومیه بر اساس طرح های تفضیلی رایج بدون داشتن برنامه مشخص و صرفا بر اساس دستور تهیه نقشه دو بعدی و ضوابط مدون موجود اقدام به صدور دستور تهیه نقشه می نماید.
ابراهیمی هشترودی ادامه داد : این موضوع در حالیست که باید طرح های نوسازی و بهسازی بر اساس طرح های جامع سه بعدی و با در نظر گرفتن شرایط فرهنگی، اجتماعی، تاریخی و اقتصادی ساکنین تدوین شده و ملاک کار شهرداریهای مناطق تاریخی و دارای بافت فرسوده قرار گیرد.
وی با انتقاد از مداخله مستقیم دولت و دستگاه های عمومی گفت : تا زمانی که مردم حرکت جهشی از سوی شهرداری و مسئولین نبینند نا امید خواهند بود.
وی با بیان اینکه بافت های فرسوده مناطق وسیعی را در بر می گیرند و شهر را اشغال می کنند اذعان داشت: در این راستا بافت ها مستلزم یک حرکت همه جانبه اجتماعی و فرهنگی از سوی شهرداری هستند که بایستی با آغاز حرکتهای نو و جهشی مردم را به اجرای طرح های و نو سازی تشویق و ترغیب نمود.
این مقام مسئول در پایان خاطر نشان ساخت: شهرستان ارومیه دارای چهار منطقه است که بیشترین بافتهای فرسوده این شهر در منطقه چهار واقع شده است.