رئیس سازمان حسابرسی گفت: موسساتی در آمریکا و کانادا هستند که حداقل 600 میلیون دلار پول کثیف دارند که از طریق اسلحه فروشان، فروش مواد مخدر و قاچاق انسان جذب می کنند اما ایران را که امن ترین کشور دنیاست را نا امن جلوه می دهند.

به گزارش خبرنگار مهر، نجفی علمی در همایش تلاش برای ارتقای سلامت نظام اداری کشور که صبح امروز در سازمان بازرسی کل کشور برگزار شد از روند اعلام ناهنجاریها در کشور انتقاد کرد و گفت: عادت داریم رشد و ابعاد ناهنجاریها را در ایران بیشتر اعلام کنیم و نظم را کمتر، ضعفهای یکدیگر به ویژه دولتمردان را بیشتر جلوه می دهیم حتی اسرار مهمی را در جنگهای رسانه ای به راحتی فاش کنیم و در ذهن ما القا شده که ممالک صنعتی مظهر نظم، انضباط، صداقت و عدالت هستند.

وی تصریح کرد: به راحتی شاخص می سازیم و بانک مرکزی که در طول تاریخ خود با جمع کثیری از کارشناسان مستقل، برخی آمارها از جمله تورم را با دقت اعلام می کند را قبول نداریم و چند نفر بدون اطلاعات و بدون تخصص شاخص تورم می سازند و آن را برخیها قبول می کنند.

نجفی علمی معتقد است پرونده های زیادی در زمینه چک بی محل، قاچاق، اعتیاد، مالیات و فحشا ساخته ایم در حالی که در کشورهای صنعتی برای چک بی محل پرونده تشکیل نمی دهند، قاچاق عمدتا آزاد است و اعتیاد و حتی توزیع مواد جرم نیست چون سیستم مالیات ارزش افزوده دارند لذا پرونده مالیاتی بسیار کم دارند و فحشا رواج دارد و غیر قانونی نیست.

وی اینگونه عنوان کرد که موسساتی در آمریکا و کانادا هستند که حداقل 600 میلیون دلار پول کثیف دارند که از طریق اسلحه فروشان، فروش مواد مخدر و قاچاق انسان جذب می کنند و نتیجه این است که  ایران را که امن ترین کشور دنیاست را نا امن جلوه می دهند و شاخصهای ما را از نظر فساد، کندی کسب و کار و امنیت سرمایه جزو آخرین اعداد نظیر زیمباوه اعلام می کنند.

رئیس سازمان حسابرسی معتقد است پیچیدگی و زیاد بودن قوانین، زیادی مسئولیت، کمی اختیار، تنگناهای بودجه ای باعث برخی تخلفات قانونی و ناآشنایی برخی مدیران از استانداردها، تخطی و عدم رعایت استانداردها شده است اما از منظر فساد و سوء استفاده از منابع به نفع خود مدیران ما جزو پاکترین و صادق ترین مدیران جهان هستند.

وی تصریح کرد: اعلام می کنم کاهش قیمت نفت یک موقعیت و فرصت گرانبهایی است برای ما که ساختارهای هزینه چه در بخش خصوصی و چه در بخش دولتی را اصلاح کنیم.

نجفی علمی به بررسیهای وضع جهان از نظر فساد پرداخت و افزود: در سال 2007 بررسی جهانی در مورد فساد از 62 هزار نمونه در 60 کشور جهان انجام شده است که باید گفت آمارها نشان می دهد بسیاری از فسادهای مهم در ایران وجود ندارد و در مقابل بسیاری از امور که در ایران فساد محسوب می شود در دنیا جزو مباهات است.

وی تصریح کرد: افکار عمومی مردم سراسر جهان، احزاب سیاسی، دستگاه قضایی و مجالس قانونگذاری را فاسد ترین بخشهای حاکمیت کشورها می دانند و حال آنکه در ایران عکس آن است.

نجفی علمی تصریح کرد: بررسیها نشان می دهد 1.10 درصد مصاحبه شوندگان در جهان و 4 درصد مردم در آمریکای شمالی و 13 درصد مردم ترکیه برای بهره مندی از خدمات عمومی رشوه داده اند.

وی تصریح کرد: گزارشات جهان در سال 2007 نشان می دهد اقشار کم درآمد و متوسط بیش از اغنیا رشوه داده اند.

نجفی علمی استقرار روشهای استاندارد و نظارت مستمر بر افراد و نهادها، افزایش وجدان اجتماعی از طریق تبلیغات موثر، انتصاب بر اساس لیاقت و صداقت را از راههای رفع فساد عنوان کرد.

رئیس سازمان حسابرسی تضعیف ساختار اداری، تخریب مشروعیت حکومت، کاهش احترام به قانون، از بین رفتن شفافیت و حسابدهی، افزایش هزینه زندگی سالم و کاهش بهره وری را از آثار ناشی از وجود فساد اداری در جامعه برشمرد.

وی خاطرنشان کرد: راه حل مشکلات اداری و کاهش بروکراسی و کاغذ بازی و کاهش هزینه های دولت مبارزه با دروغ با کمک رایانه است.

نجفی علمی تصریح کرد: به مردم اعتماد کنیم اما سخن و قول مردم را در رایانه ها ثبت کنیم و اگر خلاف گفتند از بسیاری از مزایا و امکانات محرومشان کنیم. آن زمان است که بسیاری از کاغذبازیها کم می شود و بسیاری از جنایات و فسادها نقصان می یابد.