رئیس مرکز هیئت امنا و هیئت ممیزه مرکزی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به امتیازات و تسهیلاتی که برای یک استاد ممتاز در نظر گرفته می شود، از امکان پذیرش دانشجوی دکتری بدون آزمون توسط اساتید ممتاز دانشگاهها خبر داد.

مهدی ایرانمنش در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به امتیازات و تسهیلاتی که برای یک استاد ممتاز در نظر گرفته می شود گفت: امتیازات مادی و معنوی بسیاری برای یک استاد ممتاز در نظر گرفته می شود و پذیرش دانشجوی دکتری یکی از این امتیازات به شمار می آید. دانشجوی دکتری می تواند بدون آزمون توسط یک استاد ممتاز پذیرش شود.

وی برخورداری از مکان در دانشگاه، تسهیلات جانبی، گرنت و هزینه کردن گرنت نیز سایر امتیازات در نظر گرفته شده برای استاد ممتازان عنوان کرد. 

ایرانمنش گفت: یک عضو هیئت علمی که استاد تمام می شود ممکن است برای پیشرفت بیشتر انگیزه خود را برای انجام امور تحقیقاتی از دست بدهد از این رو به منظور ایجاد زمینه های تشویقی به اعضای هیئت علمی برای متوقف نشدن فعالیتهای آموزشی و پژوهشی آئین نامه استاد ممتازی تدوین شد.

مشاور وزیر علوم با اشاره به امتیازات آموزشی که اعضای هیئت علمی برای استاد ممتازی باید به دست آوردند به مهر گفت: داشتن حداقل 10 سال سابقه تدریس و تحقیق موفقیت آمیز پس از رسیدن به استاد تمامی، راهنمایی پایان نامه حداقل 10 دانش آموخته در سطح دکترای تخصصی و 20 دانش آموخته در سطح کارشناسی ارشد و کسب حد نصاب امتیاز کیفیت آموزشی بر مبنای آئین نامه ارتقا اعضاء هیئت علمی به مرتبه استادی برخی شرایط آموزشی است که برای استاد ممتاز بودن لازم است. 

ایرانمنش کسب حداقل 6 امتیاز از کمیت آموزشی در هر سال تحصیلی، کسب حداقل 3 امتیاز از کمیت آموزشی در هر سال تحصیلی برای استاد بازنشسته و یا استاد وابسته را نیز برخی دیگر از این شرایط اعلام کرد.

وی داشتن منش استادی، حسن شهرت اخلاقی، معنوی و علمی را نیز از دیگر شرایط استاد ممتازی عنوان کرد.

رئیس مرکز هیئت امنا و هیئت ممیزه مرکزی وزارت علوم تأکید کرد: این موارد شامل استادان بازنشسته واجد شرایط نیز می شود.