به گزارش خبرنگار مهر در مشهد دکتر احمد رجایی خراسانی ظهر امروز در حاشیه سمپوزیوم بین المللی آئورت بیمارستان رضوی، افزود: با تشخیص صحیح و به موقع بیماری آئورت میتوان از پارگی این رگ حیاتی بدن و مرگ بیمار جلوگیری کرد.
وی با اشاره به برگزاری دوسالانه همایش انجمن جهانی جراحان قلب که سال گذشته به موضوع قلب و توراکس پرداخته بود، خاطرنشان کرد: با وجود چنین برنامه هایی که آگاهی پزشکان را در تشخیص این بیماری افزایش داد، شاهد کاهش مرگ و میر این بیماری بودیم.
رجایی خراسانی افزود: تا کنون در منطقه خاورمیانه به صورت فوق تخصصی به مباحث پیرامون جراحی آئورت پرداخته نشده بود و با توجه به ضرورت بررسی و یافتن راههای نوین تشخیص و درمان بیماریهای آئورتی، برگزاری این همایش بسیار با اهمیت است.
این جراح برجسته قلب جهان با ااشاره به محدود بودن تعداد همایشهای تخصصی با سطح بالای علمی، خاطرنشان کرد: تبادل به روز اطلاعات و یافتههای پزشکی در خصوص این بیماری حاد و کشنده در تشخیص و درمان به موقع موثر است.
دبیر سمپوزیوم بین المللی آئورت بیمارستان رضویوی در خصوص تشخیص بیماری آئورت تصریح کرد: تشخیص این بیماری در دو سطح بالینی و با امکانات پیشرفته امکان پذیر است که در سطح اول با تشخیص به موقع میتوان آن را درمان کرد اما در سطح دوم که انجام آن برای همه ممکن نیست، تشخیص تنها با وجود نیروی انسانی متخصص و تجهیزات پیشرفته پزشکی امکان پذیر است.
یک فوق تخصص جراحی قلب بیمارستان رضوی نیز در این همایش گفت: برگزاری سمپوزیوم بینالمللی آئورت در بیمارستان رضوی حاکی از آن است که در این علم پیچیده دیگر وابسته به کشورهای اروپایی نیستیم.
دکتر کامبیز علیزاده گفت: تمرکز این کنگره در خصوص مبحث پیچیده آئورت و جراحیهای مربوط به آن است.
وی با اشاره به تاثیرات علمی و آموزشی این همایش تصریح کرد: پیش از این بیماران قلبی جهت انجام جراحی آئورت یا سایر جراحیهای قلبی به خارج اعزام میشدند، ولی در حال حاضر با امکاناتی که در کشور و بیمارستان رضوی دایر شده است، هیچ بیمار قلبی برای درمان نیاز به اعزام به دیگر کشورها ندارد و این همایش بهترین فرصت برای نشان دادن تواناییهای کشور به جراحان خارجی است.
وی گفت: برخی روشهای نوین در جراحی قلب و عروق بیمارستان رضوی به کار گرفته شده که نه تنها در کشور، بلکه در خاورمیانه نیز به نوبه خود منحصر به فرد است.
دکتر علیزاده با اشاره به مسائل سیاسی و حاشیهای که غرب برای کشور ایجاد کرده است، خاطرنشان کرد: برخی مسائل سبب شده که غرب پیشرفتهای علمی ما را نادیده بگیرد ولی با تلاشی که آستان قدس رضوی برای ایجاد چنین مرکز درمانی مهم و نیز برگزاری این همایش بینالمللی، فرصتی برای آشنایی کشورها با توانمندیهای علمی کشورمان فراهم شده است.
این فوق تخصص جراحی قلب بیمارستان رضوی در ادامه افزود: بیمارستان رضوی اولین کلینیک مارفان را در کشور برای درمان بیماری مادرزادی "مارفان" که قسمتهای مختلفی از بدن از جمله آئورت را درگیر میکند، راهاندازی کرده است.
دکتر علیزاده گفت آئورت شریان اصلی بدن است که تمام خون از این رگ وارد قلب و سپس تمام مراکز حیاتی بدن مانند مغز، کلیهها، کبد و... میشود، که هرگونه اختلال در آن اکنون در بیمارستان فوق تخصصی رضوی قابل تشخیص و درمان است.