به گزارش خبرنگار مهر، منوچهر متکی وزیر خارجه کشورمان ظهر امروز در کنفرانس خبری مشترک با وزیر انرژی و منابع طبیعی ارمنستان دلیل شرکت نکردن کشورمان در نشست اخیر پاریس را عدم رعایت نزاکت میزبانی از سوی طرف فرانسوی اعلام کرد.
وی با اشاره به شرایط دشوار مردم مظلوم غزه افزود: شرایط غزه و ضرورت اتخاذ تدابیر لازم در این خصوص مسئله ای است که ما نسبت به آن هشدارهای جدی میدهیم و معتقدیم نظام بینالملل و سازمان ملل متحد باید نسبت به این شرایط نگرانکننده و ضد انسانی احساس مسئولیت نماند در واقع امروز رژیم صهیونیستی نباید حس کند دولتها و سازمانهای بینالمللی توجه لازم را در محکوم کردن اقدامات ضد حقوق بشری اش نداشته یا به کار نمی گیرند.
متکی با اشاره به تمهیدات گسترده کشورمان در خصوص تحولات اخیر غزه، ادامه داد : طی روزهای اخیر تماسهای گسترده ای با وزرای خارجه کشورهای مختلف نظیر مصر، سوریه، مالزی، سنگال و دیگر کشورهای اسلامی و غیر متعهد داشته ایم و البته پیشنهاداتی را هم در این چارچوب در دست بررسی داریم که تلاش برای برگزاری اجلاس فوق العاده وزرای خارجه سازمان کنفرانس اسلامی در این رابطه از آن جمله است.
رئیس دستگاه دیپلماسی کشور با بیان اینکه قرار است سنگال به عنوان رئیس دوره ای سازمان کنفرانس اسلامی موضوع نشست فوق العاده را بررسی کند افزود: در همین رابطه سفرای ما در آمریکا و سازمان ملل نیز در حال پیگیری دقیق این موضوع از کانالهای دیگر هستند به هر حال ما معتقدیم شورای امنیت باید در بحث حمایت از مردم مظلوم فلسطین تصمیمات جدی اتخاذ کند.
وی با تاکید بر لزوم همکاری مصر جهت کمک رسانی به مردم مظلوم غزه از مرزهای این کشور یادآور شد: از مصر به عنوان تنها همسایه غزه انتظار می رود در این زمینه با انجام همراهی لازم، ترتیبات خوبی را فراهم کند ضمن آنکه در تماسهای انجام شده از سوی رئیس مجلس و بنده با طرفهای مصری ابراز امیدواری کرده ایم که این مسئله عملی شود.
متکی از تصمیم ایران برای ارسال کمکهای مردمی ایران به وزن 2000 تن توسط کشتی برای غزه خبر داد.
وزیر خارجه کشورمان در خصوص تاسیس دفتر دیپلماتیک اتحادیه اروپا در تهران که پیش از این در برخی اخبار مطرح شده بود، گفت: به هر حال این مسئله خواسته اروپاییهاست و ما نیز در حال بررسی آن هستیم اما هنوز مباحث این موضوع نهایی نشده است.
رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان در بخش دیگری از سخنانش در این نشست خبری از امضای یادداشت تفاهم 71 بندی دو کشور با موضوعات مختلف خبر داد و گفت: روابط ما و ارمنستان علاوه بر پیشینه طولانی و تاریخی بین مردم دو کشور در دوران پس از استقلال ارمنستان که 18 سالگی خود را پشت سر میگذارد با دوستی و حسن همجواری همراه بوده است.
وی با اشاره به تشکیل کمیته های سه گانه دو کشور در حوزه های مختلف گفت: ایران و ارمنستان در حوزه های انرژی مباحث مربوط به نفت و گاز، پتروشیمی و محیط زیست، در حوزه بازرگانی مباحث بانکی، حمل و نقل، صنعت، کشاورزی و همکاریهای استانی و در حوزه های فرهنگی مسائل مربوط به گردشگری، علمی، آموزشی و بهداشتی را مورد بررسی قرار داده و در این چارچوب یادداشت تفاهمی در 71 بند تنظیم شد که به گونه ای کامل مسائل مورد توجه دو طرف را در بر می گیرد.
متکی با اشاره به تاکید روسای جمهور دو کشور بر تعمیق روابط دو جانبه اظهار داشت: امروز روابط ما دوره فعال و با نشاط خود را با شناسایی زمینه های مختلف همکاری به صورت بالنده و رو به رشد سپری می کند و ما از این مسئله بسیار راضی و خوشحال هستیم.
وزیر خارجه کشورمان یادآور شد: طی سه سال گذشته دیدارهای متقابل خوبی در سطح وزرای خارجه، انرژی و سران دو کشور انجام شده که ما در تداوم این روند، به دنبال آغاز دور جدیدی از دیدار سران دو کشور در تهران هستیم و سفر رئیس جمهور ارمنستان به تهران را هم در همین چارچوب دستور کار قرار دادهایم.
آرمن مؤسیسیان، وزیر انرژی و منابع طبیعی ارمنستان نیز در این نشست خبری با تاکید بر لزوم تشدید و تعمیق روابط تهران - تفلیس ابراز امیدواری کرد که این روابط تا سال آینده به سطح قابل قبولی برسد.
وی افزود: در هشتمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی دو کشور تاکید خاصی بر همکاریهای دو طرف در عرصه های مختلف بازرگانی، انرژی، حمل و نقل، بهداشت، کشاورزی و مواردی از این دست تاکید کرده و قصد داریم این همکاری های را تشدید نمائیم.
این مقام ارمنی همچنین با بیان اینکه به زودی فرمول عملی گاز در مقابل برق شروع به کار می کند افزود: نیروگاه خط انتقال سوم گاز دو کشور در دست تهیه است که در چارچوب آن زمینه های جدیدی نیز برای انتقال برق به وجود خواهد آمد.
مؤسیسیان در پایان و پاسخ به سئوالی درباره روابط کشورش با ترکیه یادآور شد: طی ماههای اخیر گامهای مهمی در روابط ارمنستان و ترکیه برداشته شده و در تلاشیم تا روابط دیپلماتیک دو کشور هر چه سریعتر برقرار شود.