شیراز - خبرگزاری مهر: محمد رضا سعید آبادی گنجانده شدن آموزشهای حوزه میراث جهانی را در جداول دروس مدارس امری ضروری و حائز اهمیت خواند.

به گزارش خبرنگار مهر در شیراز، سعید آبادی ظهر امروز در همایش نکوداشت سی امین سالگرد ثبت جهانی تخت جمشید و شصتمین سالگرد ثبت ایران در یونسکو، در مجموعه تخت جمشید افزود: برنامه های میراث جهانی به گونه ای تنظیم شده که فراگیری بیشتری داشته باشد ولی متاسفانه هنوز نتوانسته ایم برنامه های آموزشی را در جداول آموزشی دروس مدارس برای این حوزه ها جا دهیم.

وی خاطرنشان کرد: در ایران نیز باید به وسیله آموزش و فرهنگسازی به نونهالان و نوجوانان بیاموزیم که میراث ما قابل احترام بوده و باعث سربلندی کشور می شود به گونه ای که آموزش نقش مهی را در این خصوص ایفا می کند.

رئیس کمیسیون ملی یونسکو با تاکید بر اینکه در این رابطه مسئولان باید برنامه های آموزشی را به طور کامل و مشخص برای نوجوانان و جوانان تدوین کنند، افزود: بحث میراث فرهنگی و میراث طبیعی یکی از موضوعات بزرگ در یونسکو به شمار می آید و به علت وجود تخت جمشید و دیگر آثار تاریخی، ایران در جایگاه خاصی قرار گرفته است.

سعید آبادی یادآور شد: در گذشته برخی از بناهای تاریخی و فرهنگی بر اثر جنگ و صنعتی شدن از بین رفتند و امروز اقدامات یونسکو بر این اساس بنا شده که از نابود شدن این آثار جلوگیری شود تا میراث کشورهای جهان حفظ و از نسلی به نسل دیگر منتقل شود.

وی متذکر شد: ارزش جهانی تخت جمشید فقط برای هنرمندی آن در ایران نیست بلکه اوج شکوه و معماری جهان محسوب شده و نشان از انسان دوستی پارسیان داشته که جهانیان را خیره کرده است.

رئیس کمیسیون ملی یونسکو با بیان اینکه تخت جمشید اطمینان بخش پیام پارسیان بوده، خاطرنشان کرد: این مجموعه تاریخی فارغ از هرگونه رنگ و نژاد نشان از برابری در جامعه دارد، در تخت جمشید هیچ اثر از شکست یا اسیری نیست و هیچ نژادی بر نژاد دیگر برتری ندارد.

سعید آبادی یادآور شد: در زمان کاوشهای اولیه 30 هزار گل دست نویس کشف که نوشته های آن نشان می داد سازندگان این بنا از بردگان یا اسرا نبوده بلکه آزادمردانی بودند که حقوق و کارمزد خود را به طور منظم دریافت می کردند.