رشت - خبرگزاری مهر: رئیس گروه علوم سیاسی شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی کشور گفت: رویکرد سند چشم اندار20 ساله نظام، توجه به مفهوم توسعه پایدار بومی و توسعه ایرانی اسلامی است.

به گزارش خبرنگار مهر در رشت، مظفر نامدار شامگاه پنجشنبه در همایش " گیلان در چشم انداز 20 ساله " در رشت اظهارداشت: علاوه بر این رویکرد شعارهای برنامه پنجم توسعه نیز بر توسعه ایرانی اسلامی و توسعه بومی استوار است.

وی در توصیف توسعه بومی بیان داشت: توسعه بومی یعنی تبعیت و عمل به الگویی که بر اساس باورها، اعتقادات، شرایط و امکاناتی موجود شکل گرفته نه الگوهای که بر ما تحمیل می شود چرا که الگوهای تحمیلی به رغم اتلاف زمان و منابع سرانجامی جز شکست ندارند.

استاد دانشگاه تهران با اشاره به اینکه توسعه امروز یک فرآیند است نه یک پروژه افزود: توسعه از دهه 1950با ایده بسط تجدد غربی در غرب شروع شده است.

نامدار با بیان اینکه تاکنون تصویر کاملا هماهنگ از مفهوم توسعه در میان دولتمردان و برنامه ها آنان در کشور ایجاد نشده است، اظهار داشت: یکی از دلایل اصلی تدوین و تصویب سند چشم انداز 20 ساله نظام رفع این مشکل تاریخی در ایران است.

وی با اعلام اینکه در راس الگوهای توسعه در دنیا امروز توسعه پایدارقرار دارد، افزود: تداوم توسعه پایداردر هر کشوری مستلزم توجه به محیط زیست طبیعی، فرهنگی و اجتماعی و... خود است.

نامدار در ادامه با اشاره به اینکه گفتمان انقلاب اسلامی سیطره گفتمان رسمی کشوررا شکسته است عنوان کرد: اساس پایه ریزی انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی (ره) تردید در گفتمانهای رسمی کشوربود.

این استاد دانشگاه افزود: گفتمانهای رسمی، گفتمانیست که عموما در محیط های علمی، در حوزه سیاست، مسائل اجتماعی، مسائل اقتصادی و... تحت تاثیر الگوهای غربی هستند.

نامدارهمچنین با بیان اینکه سند چشم انداز توسعه کشور مسیر حرکت و برنامه ریزیهای ما را مشخص کرده است، اظهار داشت: به رغم اینکه این سند توسعه نقاط ضعف و یا مثبت فراوانی دارد اما راهکارها و مسیر رسیدن به یک توسعه پایدار را برای ما ترسیم کرده است.

وی گفت: بحث توسعه یکی از بحثهای پر مناقشه در تاریخ کشور بوده است که ذهن همه صاحب نظران و روشنفکران را به خود جلب کرده است اما با این وجود نتوانسته ایم به آنچه که شاخصهای توسعه است دست یابیم.

وی عنوان کرد: جنبشهای اجتماعی بزرگ مانند جنبش مشروطه در کشور پایه ریزی شد تا بتوان ایده تجدد، ترقی و توسعه را تحقق بخشید اما باز هم در حسرت توسعه و ترقی مانده ایم.

نامدار در ادامه با بیان اینکه چرا ایران در حسرت تجدد و ترقی مانده است، افزود: این مهم را باید در نحوه حکومت 200 سال گذشته بررسی کرد..