به گزارش خبرگزاری مهر، سید علیرضا آوایی در مراسم معارفه رئیس جدید دادگستری ورامین که با حضور روسای حوزه های قضایی برگزار شد انتخاب و انتصاب یک مدیر قضایی را بسیار سخت و مشکل برشمرد و اظهار داشت: این تصمیمگیری برای ما خیلی سخت است و گاهی قریب به سه الی چهار ماه طول می کشد تا بتوانیم یک رئیس دادگاه بخش پیدا کنیم.
رئیس کل دادگستری استان تهران تصریح کرد: بعضی دوستان از نظر علمی خوبند اما قاطعیت لازم را ندارند. گاهی وقتها قاطعیت لازم را دارند اما تعهد لازم را ندارند. گاهی وقتها هر دو هست اما در برابر لغزشها و وسوسه ها آسیب پذیرند. گاهی وقتها همه اینها وجود دارد اما حلم و حوصله ای وجود ندارد و این در حالی است که در برخی مواقع تمام اینها هست اما تمایلی برای پذیرش مسئولیت وجود ندارد.
سید علیرضا آوایی اختیارات تفویض شده از سوی قانون را به قضات مورد اشاره قرار داد و گفت: کلمه دادستان نفسش غرور آور است و انسان را گرفتار می کند. مگر خدا توفیقی دهد و این نفس مهذب شود. چرا که هیچکدام از مسئولین رده بالای کشور اختیارات دادستانها را ندارند. چه کسی می تواند اجازه ورود به منازل را بدهد و یا اجازه دستگیری بدهد و یا به کسی دستبند بزند؟ این قدرت اگر دارای نفس مهذب نباشیم سکرآور است. با قدری تشویق و ترغیب کردن گاهی اوقات انسان از مسیر خارج می شود و با یک تهدید و ارعاب ممکن است کار حق را انجام ندهد.
رئیس کل دادگستری استان تهران در ادامه خاطرنشان کرد: از باورهای بنده این است که همکاران ما به میزان سنگین تر شدن مسئولیتها به همان میزان نیاز به تقویت معنویت آنها نیز بیشتر می شود. زیرا ما نیازمند ذکر، توسل، تهجد و انس با قرآن هستیم.
وی گفت: اگر این انقلاب نبود چه کسی ما را به حساب می آورد چون اغلب از خانواده های متوسط هستیم و اشراف زاده نداریم. حالا دیگر دارای عنوان رئیس هستیم دارای قدرت و احترام هستیم. گاهی اوقات فکر می کنیم این عزت از آن خودمان است و یادمان می رود تمام اینها از برکات دین است.
وی تاکید کرد: من به کلیه همکاران که از دوستان بسیار متدین و خوب ما هستند توصیه می کنم بیش از پیش مواظب خودشان باشند و انس خود را با معارف و قرآن بیشتر کنند.
وی رعایت عدالت و امانتداری، رعایت کامل شؤونات قضایی و اداری، صدور احکام متقن و عالمانه و حکیمانه ، بهره مندی از حسن خلق، حیا و ادب و رسیدگی به امور پرونده ها در زمانهای متعارف و قابل قبول را از جمله توقعاتی عنوان کرد که مردم از تشکیلات قضایی دارند.
وی همچنین خاطرنشان کرد: عدم دخالت دادن مسائل جناحی و سیاسی در مسائل قضایی؛ همه ما بینش سیاسی داریم اما هرگز حق نداریم این بینش سیاسی خود را در پرونده دخالت دهیم. چون ما امانت داریم و قاضی ماذون هستیم و حق حرکت در محدوده اذن خود را داریم.اگر قاضی سیاسی کاری کند باعث کوتاه شدن عمر نظام می شود و مردم از حکومت مایوس می شوند.
آوایی در ادامه سخنان خود به انتظارات دستگاه قضایی از جامعه، مسئولین و مردم اشاره نمود و افزود: مخاطبین دستگاه قضایی باید درک شرایط حساس و خاص قاضی را بنمایند زیرا قضاوت کاری سخت است و در حرفه قضاوت نیمی حاکم و نیمی محکومند و ما نمی توانیم همه را راضی نگه داریم و حقیقتا لحظه صدور رای لحظه ای سخت است و در حال حاضر نیز جای امیدواری است حفظ حرمت همکاران قضایی و اداری که بحمدالله در این حوزه در حد اعلا مسئولین و مردم به آن توجه دارند.
وی به لزوم رعایت قوانین تاکید فراوان نمود و گفت: هنوز در برخی محافل قانونمند بودن یک ضد ارزش است و اگر بخواهند کسی را تمسخر کنند می گویند قانونمند می باشد.
رئیس کل دادگستری استان تهران در خاتمه بیان داشت: امیدوارم این پستها، موقعیتها و مسئولیتها، شرایط و امتحانات، ابتلائات و اتهامات همه اینها موجب رشد و کمال ما شوند.