در دومین هم‌اندیشی ایران‌شناسان اسپانیا که با حضور پژوهشگران صاحب نام اسپانیایی برگزار شد سخنرانان بر اهمیت ایجاد بنیاد ایران‌شناسان اسپانیا تأکید کردند.

به گزارش خبرگزاری مهر، دومین هم اندیشی ایران شناسان اسپانیا با حضور پژوهشگران صاحب نام اسپانیایی به منظور ساماندهی بیشتر به فعالیت های علمی  25 آذرماه در سالن رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مادرید برگزار شد.

در این نشست که از سوی رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مادرید و با هدف پیگیری مصوبات نخستین نشست ایران‌شناسان اسپانیا و ساماندهی بیشتر به فعالیت های علمی ایران شناسان اسپانیایی و اقدام عملی برای  تشکیل انجمن ایران شناسان اسپانیا برگزار شد، حاضران به بحث و تبادل نظر پیرامون موضوع پرداختند و جوانب مختلف آن را  مورد بحث و بررسی قرار دادند. 

در این هم اندیشی، دکترسید احمد رضا خضری رایزن فرهنگی ایران به مصوبات و تفاهمات صورت گرفته در نشست پیشین ایران شناسان اشاره و بر اهمیت ایجاد بنیاد ایران شناسان اسپانیا تاکید ورزید و اهداف اساسی از تشکیل آن بنیاد را تشریح کرد.

 رایزن فرهنگی ایران در اسپانیا در ادامه اظهار امید واری کرد که  تشکیل این بنیاد بتواند برنامه‌های گوناگون علمی ایران شناسان این کشور را  سامان دهی، تمامی ایران شناسان و شیعه پژوهان اسپانیا را شناسایی، از چاپ آثار علمی و  پژوهشهای آنان حمایت،  ارتباط و انتقال تجارب اندیشمندان دو کشور را تسهیل، رفت و آمد پژوهشگران و استادان دو طرف را آسان کرده و در سایه تشکیل چنین بنیادی آموزش زبان فارسی در اسپانیا روند بهتر و هدفمندتری را دنبال نماید.

دکتر خضری در پایان سخنان خود گفت: رایزنی فرهنگی خانه دوم  پژوهشگران و ایران‌شناسان اسپانیا  است و با توجه به ارتباطات فرهنگی عمیقی که میان دو کشور وجود دارد، به سهولت می توان از این فرصت برای انتقال آموزه های فکری و مطالعات و پژوهش های طرفین استفاده کرد.

پرفسور"خوسه ماریا بلاسکز" استاد برجسته دانشگاه کمپلوتنسه با اشاره به اهمیت و جایگاه ایران در طول تاریخ بشر گفت: هرگونه مطالعه در باب تاریخ بشر در سده های نخستین بدون نام ایران بی‌اعتبار است چرا که همواره یک سوی حوادث تاریخی در طی سده‌های پیشین ایران بوده است.

وی با اشاره به نگرش منفی و غلطی که در جوامع غربی نسبت به ایران وجود دارد، گفت : تأسیس این بنیاد می‌تواند نقش موثری در اصلاح این نگرش و ارائه تصویر درست تری از ایران به جامعه اسپانیا داشته باشد.

پرفسور"آلبرتو کانترا"استاد دانشگاه سالامانکا ضمن قدر دانی از کوششهای رایزنی فرهنگی ایران برای پیشگامی در این باره گفت : متاسفانه به رغم آنکه تلاشهای فراوانی در عرصه ایران شناسی در اسپانیا صورت گرفته و می گیرد ، اما از نظر وجود یک بنیاد سامان یافته، دست کم یک قرن عقب تر  از برخی کشورهای اروپائی هستیم . از این رو اهمیت این موضوع برای ما حیاتی است و باید تمام توان خود را در پشتیبانی از این اقدام به کار بندیم.

در ادامه این  هم اندیشی ، اساسنامه پیشنهادی تاسیس" بنیاد ایران شناسان اسپانیا" به بحث و بررسی نهاده شد که پس از ارائه نظرات و دیدگاههای گوناگون به اتفاق آراء به تصویب رسید و مقرّر گردید سه تن از حاضران مراحل تصویب و ثبت آن در مراجع قانونی اسپانیا را دنبال نمایند.

در نشست امسال، افزون بر ایران شناسانی از مادرید تنی چند از شهرهای بارسلون، سوییا، سالامانکا، آلیکانته، آبیلا، و دیگر شهرهای اسپانیا  حضور داشتند که پرفسور خوسه ماریا بلاسکز، پرفسور سانتیاگو مونترو اررّو،  خوسه فرانسیسکو دوران، آنتونیو گنسالو، پرفسور خوسه کوتیاس فرّر ، رافائل روبلس، پابلو بوتا ، ویکتورپایه خا، پرفسور آلبرتو کانترا، میگل آنخل آندرس، خوسه آنتونیو، امیلیو، خواکین رودریگز، و خانمها کلارا خانس، کلارا لوپز، زهرا قره خانی و  استرخیمنس از جمله شرکت کنندگان در آن بودند و هر یک پس از برشمردن فعالیت های علمی ، آثار، کتب و مقالات خود در حوزه ایران شناسی، بر تاسیس و راه اندازی بنیاد ایران شناسی تاکید کردند و آمادگی خودرا برای هرگونه همکاری در این زمینه اعلام نمودند.