رئیس فدراسیون ووشو گفت: ایران پس از چین تشکیلاتی‌ترین فدراسیون ووشو در دنیا را دارد که با کسب عناوین معتبر و با ارزش به یکی از قدرت‌های برتر دنیا تبدیل شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی علی نژاد که به همراه دبیر و نواب رئیس فدراسیون فوتبال و مدیر تیم‌های ملی این رشته ورزشی صبح امروز در محل سالن اجتماعات دفتر امور مشترک فدراسیون‌های ورزشی در یک نشست خبری شرکت کرده بود پس از ارائه گزارشی از حضور تیم ملی در سه رویداد مهم از ابتدای سالجاری، اظهار داشت: حضور در مسابقات جهانی اندونزی بزرگترین میدانی بود که جوانان، نوجوانان و نونهالان ما موفق به کسب عناوین با ارزشی در این پیکارها شدند.

وی ادامه داد: کار اصلی برای حضور در این مسابقات از تیرماه آغاز شد. مسابقات المپیاد ایرانیان به دلیل اهمیتی که سازمان تربیت بدنی برای این مسابقات قائل شده است، پیکارهای انتخابی مسابقات جهانی منظور و پس از آن بهترین‌ها در استان‌های خود تمرین کردند تا اینکه سرانجام در تهران و زنجان اردوهای متمرکز برگزار و تیم ملی با یک آمادگی مطلوب راهی اندونزی شد.

علی نژاد به کسب پنج مدال طلا توسط ووشوکاران ایران برای اولین بار در این مسابقات اشاره کرد و اظهار داشت: پیش از این حداکثر دو مدال طلا در مسابقات مختلف کسب می شد و این برای اولین بار بود که آینده سازان ووشو ایران موفق به کسب پنج مدال طلا در یک دوره مسابقات جهانی شدند، ضمن اینکه کسب دو مدال طلا در سانشو و تالو بانوان نیز برای اولین بار صورت پذیرفت که در کل ورزش بانوان نیز برای اولین بار در مسابقات جهانی چنین مدال‌هایی به دست آمد.

وی در  پاسخ به پرسش  خبرنگار مهر مبنی بر اینکه "با توجه به عملکرد  خوب "وی‌دونگ" سرمربی سانشو مردان در مسابقات جهانی اندونزی آیا فدراسیون از وی در تیم  مردان نیز بهره خواهد برد؟"، خاطر نشان کرد:‌ قرارداد این مربی روز گذشته پایان یافت وی به چین بازگشت که به دلیل شرایط خاص کاری‌اش در چین قرارداد او تمدید نشده و قرار است تا ماه آینده اعلام کند که می‌تواند با ما همکاری‌اش را ادامه دهد یا نه اگر بازگردد با جعفری تیم را رهبری خواهند کرد و اگر نیاید تصمیم دیگری اتخاذ می کنیم.

رئیس فدراسیون ووشو افزود: عنوان نایب قهرمانی سانشو در حالی به دست آمد که مدال‌های تیم ما در بخش پسران با تیم چین برابر بود و اگر می خواستیم به آمار غیر رسمی اشاره کنیم اکنون قهرمان جهان بودیم. اگر امروز به این جایگاه رسیدیم حاصل تلاش همه اعضای فدراسیون، همدلی و برنامه ریزی دقیق و مدون است.

وی همچنین خاطر نشان کرد: ما راه خود در ووشو جهان را پیدا کرده‌ایم و سعی داریم نواقص را کم کنیم اما بضاعت مالی ما اندک است. با توجه به امکانات ووشو، این نتایج سقف توان ایران است و به این زودی‌ها تکرار نخواهد شد. در چین 160 میلیون نفر ووشوکار هستند، یعنی دو برابر جمعیت ایران. در واقع با این بودجه اندک که برای دو رویداد در نظر گرفته شده است ما در چهار رویداد مهم و رسمی شرکت کردیم.

علی نژاد همچنین به برگزاری جلسه هیئت رئیسه فدراسیون جهانی ووشو اشاره کرد و افزود: در این جلسه برگزاری سومین دوره مسابقات جهانی جوانان در سال 2010  یک هفته قبل از اولین دوره المپیک جوانان به سنگاپور واگذار شد. پذیرش عضویت پاراگوئه، ایسلند و دانمارک در فدراسیون جهانی و بحث حضور ووشو در المپیک از دیگر مباحث مطرح شده در این جلسه بود که راه‌های رسمی شدن ووشو در المپیک مورد بررسی قرار گرفت.

عضو هئیت رئیسه فدراسیون جهانی در توضیح بیشتر این خبر گفت: چند رشته از جمله ووشو کاندیدای حضور در المپیک هستند که این موضوع در جلسه اکتبر کمیته بین المللی المپیک مطرح خواهد شد اما آنچه که قطعی به نظر می رسد این است که تا سال 2016 هیچ رشته‌ای به المپیک اضافه نخواهد شد.

رئیس فدراسیون ووشو همچنین در مورد حضور در بازیهای آسیایی گوانگجو گفت: در بدو حضور در فدراسیون در نشستی که با مسئولان سازمان تربیت بدنی داشتم قول کسب یک طلا، یک نقره و دو برنز را دادم که اگر بودجه ما به همین مقدار باشد و شرایط تغییر نکند نمی توانیم به تعهد خود عمل کنیم. ما برای رسیدن به این هدف یک میلیارد و دویست میلیون تومان بودجه نیاز داریم.

در جریان این جلسه شریفی نایب رئیس بانوان و حسین اوجاقی مدیر فنی تیم ملی گزارشی از نحوه آماده سازی تیم ملی ارائه داده و علی نژاد هم از رسانه‌ها به دلیل حمایت از ووشو تشکر کرد.