رسالت فلسفه و فيلسوف كشف و بيان حقيقت و عمل به حقيقت است در فضايي به نام جهان و در برابر مخاطبي به نام انسان .

به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه خبرگزاري مهر سيد محمد خامنه اي دبير دومين همايش حكمت متعاليه و ملاصدرا كه در افتتاحيه همايش سخن مي گفت با بيان اين مطلب گفت : مهمترين وظيفه فيلسوف پرسش از ماهيت انسان و چرايي بودن آن مي باشد.

وي در ادامه با طرح اين پرسش كه چرا فيلسوف به دنبال يافتن صدق و كذب حقايق است و اينكه باطل را از حق جدا سازد گفت: :فيلسوف در تلاش براي پاسخ دادن به ابهامات و پرهيز از سفسطه است . اولين حقيقت جهان اطراف او شناخت جهان به دور از هر مغالطه و فريبكاري است.

آيت الله خامنه اي با اشاره به موضوع جهاني شدن و ارتباط انسان و جهان گفت : گر چه تحول جهاني به دهكده كوچك كه به دنبال نظم و حاكم جديد مي گردد اسطوره اي بيش نيست و صرفنظر از اساس شيطاني اين سخنان مي توان اين مقوله را از ديدگاه اسلام و فلسفه بررسي كرد.

وي گفت : اسلام و قرآن بشريت را خانواده خود مي داند و همه افراد بشريت را اعضاي خانواده خدا ميداند. از اين خانواده به امت تعبير شده است و مساوات زن و مرد و همه نژاد هاتصريح شده است. از ديدگاه فلسفي انسان و جهان دو مقوله جدايي ناپذير هستند و هم در بخش فلسفي و هم در بخش عملي ، اخلاق و سياست .

دبير دومين همايش ملاصدرا در ادامه افزود: وجود بخشي به نام حكمت نظري د رفلسفه يعني اينكه فيلسوف وظيفه دارد خود و جهان را بشناسد و بشناساند و باحكمت عملي نيز به ارشاد و هدايت جامعه  بپردازد و شكل و ارتباط بين انسانها و خداوند را بيابد و بيان كند. نقش فيلسوف بازي با الفاظ نيست بلكه كشف  حقيقت و بازسازي جهاني است كه ارزشهاي انساني و كيهاني بر آن حاكم باشد نه غرايز حيواني .

سيد محمد خامنه اي گفت : امروز بشريت و جامعه اي كه فلاسفه و شعائر مسئول حفظ و نگهداري آن هستند دچار بازگشت متوحشان شده است كه  دشمن صلح و كرامت بشري هستند و هدفشان منزوي كردن نظامات بشري است امروز ساكنان جهان را خطر بزرگ  غلبه قانون جنگل بر نظامات بشري ،بي اعتنايي به كرامات انساني تهديد مي كند.امروز سير تكاملي بشر كه يك قاعده است به سير افراطي و نزولي تبديل شده است.

وي در پايان با اشاره به اين موضوع كه بشر امروز دوست و دشمن خود را شناخته است گفت: رسالت فيلسوف در اين روزگار پرداختن به مباحث انتزاعي و خشك نيست بلكه جلوگيري از بازگشت دوران توحش در قرن بيست و يك ،نزديك شدن دلها و مكتب هاي فكري به يك ديگر وحفظ ارزشها و ارائه دادن تعريف درست از سياست است تعريفي كه از آن جنگ و خشونت بر نيايد وارمغان آن امنيت و صلح را باشد .