محققان موسسه NIF در آمریکا تلاش می کنند به منظور کشف راه حلی برای کمبود قریب الوقوع انرژی در زمین، خورشیدی مصنوعی را بر روی سیاره زمین به وجود آورند.

به گزارش خبرگزاری مهر، به گفته محققان موسسه NIF تکمیل چنین طرحی در کمتر از 100 سال ممکن نخواهد بود اما محققان بر این باورند با ذخیره انرژی نهان فعل و انفعالات درونی خورشید و انرژی همجوشی هسته ای، می توان دستیابی به چنین هدف بزرگی را تسهیل کرد.

در حال حاضر محققان قصد دارند بهار سال آینده واکنش هسته ای در این ستاره دست ساز را در محیط آزمایشگاه و با استفاده از اشتعال آن فعال سازند. هدف نهایی از این پروژه تولید حرارتی بالغ بر 100 میلیون درجه سلسیوس و فشاری چند بیلیون برابر فشار موجود بر روی زمین با استفاده از قطره ای کوچک از سوخت است.

درصورتی که این آزمایش با موفقیت به انجام برسد، می توان از آن به عنوان اولین قدم در راه احداث نیروگاه های انرژی همجوشی هسته ای و بهره برداری از انرژی نامحدود هسته ای استفاده کرد.

به منظور انجام این آزمایش دانشمندان از اشعه لیزر به منظور تمرکز انرژی الکتریکی استفاده کرده و در محفظه عملیاتی به وسعت 32 فوت، انفجاری با قدرت 10 برابر انرژی مولد انفجار ایجاد خواهند کرد. شرایطی که مشابه آن در خورشید نیز وجود دارد.

اشعه لیزر مورد استفاده در 192 شعاع مجزا تابیده خواهند شد و با تبدیل به اشعه ماورا بنفش، بر روی محفظه ای در مرکز اتاقی پوشیده شده از آلومینیوم و بتن متمرکز خواهد شد. زمانی که شعاعهای لیزر به داخل کپسول تابیده می شوند امواجی پرقدرت از اشعه ایکس ایجاد می کند که در کمتر از یک بیلیونیم ثانیه، چاشنی سوختی تحت فشار قرار گرفته و دیواره خارجی آن منفجر می شود.

بر اساس گزارش تلگراف، انفجار دیواره چاشنی سوختی واکنش برابر و معکوسی را برای تحت فشار قرار دادن سوخت ایجاد می کند و این فشار تا زمان آغاز همجوشی گداختی هسته ای و تولید حجم وسیعی از انرژی ادامه خواهد داشت.