به گزارش خبرگزاری مهر، در حالی که رژیم صهیونیستی، دولت مردمی حماس را با فشارهای اقتصادی و حمله نظامی تحت فشار قرار داد و تنشها در سرزمین های اشغالی روندی فزاینده دارد، دیدگاههای رئیس جمهور منتخب ایالات متحده در خصوص آنچه در خاورمیانه و افغانستان می گذرد قابل تامل است.
وی سیاست سکوت را در قبال مسئله غزه در پیش گرفت و همین موضوع، تردید را در اذهان آمریکایی ها و دیگر مردم جهان درباره توجه بیشتر وی به مسائل انسانی و صلح، پس از دوران پرتنش جرج بوش رئیس جمهور آمریکا برانگیخت.
رشد روزافزون مقاومت و هراس رژیم صهیونیستی
اوباما در حالی پا به عرصه قدرت می گذارد که وضعیت سیاسی در سرزمین های اشغالی در هاله ای از ابهام است و با شکست زیپی لیونی رهبر جدید حزب حاکم کادیما در رژیم صهیونیستی به زودی انتخابات برگزار خواهد شد.
در میان گروههای فلسطینی نیز در حالی که حماس انتخاب مجدد محمود عباس را به عنوان رئیس تشکیلات خودگردان رد کرده است، تشکیلات خودگردان از برگزاری انتخابات و معرفی ابومازن خبر داده است.
شکست حزب کادیما به رهبری ایهود اولمرت نخست وزیر مستعفی رژیم صهیونیستی و پس از وی به رهبری زیپی لیونی وزیر خارجه این رژیم در تشکیل ائتلاف و کابینه جدید صهیونیستی در کنار شکست آنها در جنگ 22 روزه در غزه می تواند پیش بینی ها را درباره روی کارآمدن نتانیاهو تحقق ببخشد.
از دیگر سو قدرت حزب الله لبنان نیز روندی روز افزون دارد و مذاکرات غیر مستقیم سوریه-رژیم صهیونیستی نیز با خودداری صهیونیستها از تحویل جولان به دمشق با شکست مواجه شده است.
سکوت اوباما درباره مسئله غزه، از اولین نشانه های تداوم سیاست های جنگ طلبانه واشنگتن در دوران رئیس جمهوری جدید است. |
این در حالی است که ایهود باراک وزیر جنگ رژیم غاصب، قدرت حزب الله لبنان را چند برابر بیشتر از دوران جنگ 33 روزه اعلام کرده، بشار اسد رئیس جمهور سوریه تحویل جولان را پیش شرط تداوم مذاکرات غیرمستقیم با رژیم صهیونیستی عنوان کرده است.
در چنین شرایطی که هر روز فشارها بر رژیم غیرقانونی صهیونیستی از طرف مقاومت چه در سرزمین های اشغالی و چه در بیرون آن بیشتر می شود باراک اوباما که حزبش حامی سنتی صهیونیستهاست و قسمتی از پیروزی خود را مدیون حمایت لابی صهیونیستی ایپک در ایالات متحده است به سیاست دوگانه خود در قبال مسائل خاورمیانه ادامه خواهد داد.
تداوم سیاستهای دوگانه کاخ سفید در برخورد با مسائل خاورمیانه
رئیس جمهور منتخب ایالات متحده در انتخاب اعضای کابینه خود تاثیرگذارترین افراد کابینه را از کسانی انتخاب کرد که سوابق روشنی در ارتباط با رژیم صهیونیستی دارند؛ کسانی چون رام امانوئل رئیس کارکنان کاخ سفید که یک صهیونیست تمام عیار است و می توان وی را فدایی صهیونیسم دانست و جوزف بایدن معاون اول که یک مسیحی صهیونیست است و یهودی بودن را لازمه مسیحی بودن می داند.
اوباما بارها در سخنرانی های انتخاباتی خود و حتی در اولین سخنرانی خود پس از انتخاب در انتخابات چهار نوامبر در شیکاگو گفت: امنیت اسرائیل موضوعی غیرقابل مذاکره است.
در اینکه اوباما نیز مثل جرج بوش رئیس جمهور جمهوریخواه تمام توان خود را برای کسب رضایت صهیونیستها انجام خواهد داد شکی نیست اما روش برخورد هرکدام از ایندو با مسئله خاورمیانه تفاوت دارد.
روی کارآمدن نتانیاهو در رژیم صهیونیستی باوجود اوباما می تواند به معنای گسترش تنشها در سرزمین های اشغالی باشد چنانکه از هم اکنون نشانه های این رویکرد مشاهده می شود.
اوباما مذاکرات سازش برای تشکیل دو دولت فلسطینی و صهیونیستی را گرچه رد نکرده ولی برایش اهمیتی ندارد و احتمالا باوجود صلح طلبی و چندجانبه گرایی ای که از خود نشان داده، دست رژیم صهیونیستی را برای حمله نظامی بیشتر بازخواهد گذاشت.
رئیس جمهور منتخب حتی ممکن است به کارهایی شبیه آنچه بیل کلینتون رئیس جمهور اسبق دموکرات و دیگران برای مشروعیت بخشیدن به رژیم صهیونیستی انجام دادند نیز روی آورد اما به طور بدیهی این تلاش ها مثل دیگر تلاش ها به خاطر ماهیت اشغالگرانه صهیونیستها با شکست روبرو خواهد شد به ویژه بخاطر قدرت بیشتر و مشروعیت گروههای مقاومت.
اکنون با حملات انجام شده به غزه و احساس همبستگی ای که جهان اسلام و حتی ملت های دیگر جهان با مقاومت اسلامی در خاورمیانه و در فلسطین پیدا کرده اند، دیگر برخورد با مقاومت فلسطینی کم هزینه و آسان نخواهد بود.
با مرگ صلح عربی که در نشست غزه در دوحه و توسط بشار اسد رئیس جمهور سوریه مطرح شد باید منتظر تغییرات جدی در جغرافیای سیاسی منطقه بود که این به معنی تغییر سیاستهای خاورمیانه ای واشنگتن نیز خواهد بود.
به این ترتیب کاخ سفید به رهبری اوباما مجبور به اتخاذ سیاستی منعطف تر در خصوص خاورمیانه است.
--------------------------------------
گزارش از: حمدالله عمادی حیدری