رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با تأکید بر اینکه "وظیفه دولت کمک به توسعه معانی فرهنگی توسط مردم است" ارتباطات انسانی را اصیل ترین و موثرترین نوع ارتباط خواند و گفت: بر همین اساس در ارتباطهای دیگر نظیر ارتباط رسانه‌ای ، آنچه بر فرد اثر پایدار می‌گذارد اصالت محتوی است نه فرم رسانه.

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام دکتر سید مهدی خاموشی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی دیروز در دومین هم اندیشی ارتباطات دینی گفت: اگر فرهنگ را سنتها، باورها، گرایشها، اعتقادات و ارزشها معنی کنیم می‌توانیم بسته‌ای از مفاهیم ارتباطی با جنبه‌ها‌ی معنایی و همچنین غیرمعنایی به وجود آوریم.

خاموشی با یادآوری اینکه اصیل‌ترین راه ارتباط، ارتباط میان هر فرد با انسانهای دیگر است ، افزود: دولت نمی‌تواند در قبال تعمیق، ترویج و بسط جنبه‌ معنایی فرهنگ دینی که مهمترین بخش آن محتوا و سبک است، جای مردم را بگیرد.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی گفت: در این راه دولت باید نقش تسهیل کننده و هموارکننده مسیر مردم را داشته و به جنبه ارتباطی و انتقال پیام مردم کمک کند.

دکتر خاموشی با تأکید بر اینکه در برقراری ارتباط ، تأثیرگذاری انسان بر انسان همچنان بهترین شکل ارتباط است، گفت: ارتباطات انسان با انسان اصیل‌ترین ارتباط است و در ارتباطات رسانه‌ای نیز، این محتوا است که اصالت دارد و نه خود رسانه .

وی افزود: پیش‌فرض ارتباطات دینی، این است که فرد بر مبنای فطرت الهی اموری را به راحتی می‌پذیرد و میراث معنوی ما در ارتباطات دینی هم در سبک است و هم در محتوا ، چرا که در اسلام سبک تبلیغی و ارتباطات دینی خاص به خود را دارد.

امید مسعودی رئیس دانشکده ارتباطات سوره نیز در این هم اندیشی گفت: بسیاری معتقدند دین داری صفت و حالتی انسانی است که دین به آن معتقد است، ضمن اینکه شهید مطهری نیز دین را در سه مفهوم در نظر می‌گیرد، خضوع و خشوع در برابر آنچه خدا آفریده است و عقاید ما و نیز دستوراتی برای اینکه چطور باید رفتار کنیم. در یک جمع‌بندی کلی از نظر شهید مطهری می‌توان به این نتیجه رسید که از نظر وی دین به معنی روش زندگی است.

وی یادآور شد: دین به عنوان پدیده مستقل از پذیرش انسانها، یعنی مستقل از روان انسان و جامعه انسانی در نظر گرفته می‌شود اما دینداری چیزی است که در رفتارها نشان می‌دهیم، در واقع دینداری پیروی از راه و رسم، اعتقاد، پیروی از پیامبر، اعتقاد به خدا است.

مسعودی تصریح کرد: بر این اساس ارتباطات دینی فراتر از ارتباطات و ارتباطات اسلامی و پس از آن شیعی نیز فراتر از یک ارتباط دینی معنا و مفهوم می یابد.

دومین هم اندیشی ارتباطات دینی امروز با حضور کارشناسان از سوی پژوهشکده باقرالعلوم وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد.