محمد کاظم زینعلی در گفتگو با خبرنگار مهر در دامغان گفت: زنان در همه گروههای سنی جمعیت بیشتری را به خود اختصاص می دهند و عمر متوسط و امید به زندگی آنان بیشتر از مردان است.
وی افزود: زنان نسبت به مردان از معلولیت و ناتوانی های بالاتری برخوردارند و کیفیت زندگی پایین تری دارند.
زینعلی گفت: اداره سلامت میانسالی وزارت بهداشت و درمان آموزش پزشکی برنامه پایلوت یائسگی را تدوین و در پنج شهر کشور از جمله دامغان بصورت فاز اول به اجرا گذاشته شده است.
وی تصریح کرد: در صورت موفقیت، این برنامه را در سراسر کشور نیز اجرا خواهیم کرد.
عضو کمیته اجرایی کشوری برنامه یائسگی به خدمات ارائه شده در این طرح اشاره کرد و گفت: غربالگری در خصوص بیماریهای پرفشار خون، چربی خون، دیابت، تیروئید و سرطان، بررسی علائم یائسگی و درمان مناسب آن از مهمترین برنامه های این می باشد.
وی اظهار داشت: این طرح از 25 خرداد سال 87 آغاز شده است که تا کنون پنج هزار و 126 نفر مراجعه نموده و از نظر سلامتی تحت معاینات کادر پزشکی و آموزش شیوه های زندگی سالم قرار دارند.
محمد کاظم زینعلی گفت: خدمات بهداشتی درمانی دامغان در هفت مرکز بهداشتی شهری و پنج مرکز بهداشتی درمانی روستایی و 34 خانه بهداشت در روستاها توسط پرسنل بهداشتی ارائه می گردد.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان دامغان افزود: قبل از اجرای این طرح با تکمیل پرسشنامه از 10 درصد این زنان در مرحله اول از نظر کمیت عوارض دوران یائسگی و در مرحله دوم از نظر نگرش، آگاهی و عملکرد مورد بررسی های لازم به عمل آمد.
وی گفت: برنامه پایلوت یائسگی در شهرستان دامغان، زنان 45 تا 60 ساله را تحت پوشش قرار می دهد.