به گزارش خبرگزاری مهر، این همایش یکروزه در دو بخش، یکی با عنوان " ایران از دیروز تا امروز؛ افسانه تا واقعیت" با هشت مقاله و دومی با عنوان "ایران در ژئوپولتیک جهان معاصر" در سالن کنفرانس«آمر تال» دانشگاه شیخ آنتادیوپ داکار و با شرکت مقامات دانشگاهی، شخصیتهای علمی و فرهنگی، اساتید و دانشجویان برگزار شد.
در این سمینار که توسط "شیخ با" استاد دانشگاه جغرافیا و مدیر جلسه افتتاح شد، حسن زاده سفیر ایران ضمن خوشامدگویی و ابراز خوشحالی از برگزاری سمینار، به نقش بارز فرهنگ و تمدن برجسته ایران از دیرباز تاکنون در جهان اشاره نمود و افزود: با رهبری حضرت امام خمینی(ره) که راه پیروی از قرآن و تعالیم اسلام و روش پیامبر(ص) را به مردم ایران نشان داد، انقلاب اسلامی به پیروزی دست یافت.
وی هچنین به روابط دوستانه و صمیمانه عمیق دو کشور ایران و سنگال پرداخت وافزود: پس از انقلاب اسلامی بهواسطه اهمیت و اولویتی که امام خمینی(ره) برای قاره افریقا قائل بود و اکنون نیز با حمایت مقام معظم رهبری و مقامات جمهوری اسلامی ایران در راستای تحقق اهداف کمک به مردم محروم افریقا، این روند تداوم دارد. پروژه های مختلف اقتصادی مابین دو کشور منعقد شده است.
دکتر بصیری وابسته فرهنگی ایران در داکار ابتدا به موضوع «دستاوردهای انقلاب اسلامی ایران» پرداخت و واقعیتهای موجود ایران معاصر با ایران قبل از انقلاب اسلامی از لحاظ فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی و سیاسی مورد مقایسه قرار داد.
وی در ادامه افزود: تمامی دستاوردهای مذکور در حوزه های مختلف ریشه در استقلال طلبی انقلاب اسلامی دارد که بر شعارهای »استقلال ، آزادی و جمهوری اسلامی» - «نه شرقی و نه غربی ، جمهوری اسلامی» نهفته است و بر پایه و ریشه ارزشهای دینی و قرآنی استوار بوده است.
در این سمینار"عبدو عزیز کبه" استاد زبان عربی در خصوص «چهره ایران در افریقا» گفت: انقلاب اسلامی در واقع رهایی از مدل غربی و شرقی موجود آن زمان بود و با انقلاب اسلامی، امام خمینی(ره) چهره جدیدی به ایران بخشید که توانایی مبارزه با غرب و مظاهر آن را فراهم آورد.
"محمدو انجای" رئیس دپارتمان زبان ، ادبیات و تمدن پارسی مقاله خود را با عنوان «ایران در برابر حقوق مسلمان- مابین آداب و آیین مذهب مالکی و مذهب شیعی» مطرح نمود که مذاهب خمسه همگی قرآن و سنّت رسول خدا را قبول دارند و برخلاف آنچه نزد برخی پیروان اهل سنّت رواج یافته ، جایگاه قرآن در نزد شیعیان بسیار والاست و در زمینه اعتقادات مذهبی شیعه این موضوع وجود دارد که اگر به اهل البیت(ع) متوسل شویم هیچ گزندی به دین اسلام وارد نخواهد شد.
وی ضمن توصیف فضائل اخلاقی و ویژگیهای امام علی(ع)، آن حضرت را به عنوان برترین الگوی رفتاری و یک انسان والا و کمال یافته برای مسلمانان بیان نمود.
"عثمان گی" استاد اقتصاد دانشگاه زیگنشور(استان کازامانس) مقاله خود را با عنوان"تحول اقتصادی ایران از سال 1979 تا 2008 میلادی" ارائه نمود که ضمن تشریح وضعیت جغرافیایی و اقتصادی ایران و پیشرفتهای بدست آمده پس از انقلاب اسلامی به موضوعاتی نظیر وابستگی رژیم قبل از انقلاب به غرب و اهداف غربی سازی آن و مقاومت و مبارزه علماء، شخصیتهای مذهبی و مردم ایران علیه دیکتاتوری اشاره کرد.
"ابوبکر بارو" استاد جامعه شناسی مقاله ای با عنوان"انقلاب اسلامی ایران؛ فضای عمومی و روشنفکری و تداوم آن" و نیز "بیراما جالو"رئیس اتحادیه ملّی سندیکاهای کارگری سنگال مقاله ای با عنوان "موضوع قانون کار در ایران" و نقش و مشارکت کارگران در پیروزی انقلاب اسلامی و در حال حاضر ارائه نمودند.
"ابراهیم جنگ" روزنامه نگار و نویسنده و رئیس رادیو Disso FM در مقاله ای با عنوان"رسانه ها در ایران" مطرح نمود که تحولات بسیاری در رسانه ها پس از انقلاب اسلامی بوجود آمده و رشد فعالیت رسانه ای در ایران بسیار چشمگیر است.
در انتهای مرحله اول سمینار خانم"آیستو جوف" مقاله خود را با عنوان «وضعیت زنان در سنگال و ایران» ارائه نمود و به وضعیت زنان و امکانات و تحولات بسیار برای رشد زنان پس از انقلاب اسلامی ایران اشاره نمود.
«یاخوم دیوپ» Yaxam Diop استاد جغرافی، با اشاره به خاطرات خود زمان دانشجویی در فرانسه همزمان با حضور حضرت امام خمینی(ره) در «نوفل لوشاتو»و پیگیری اخبار از طریق رسانه ها و پیروزی انقلاب اسلامی، به موضوع مقاله خویش با عنوان «ژئوپلتیک ایران در عرصه جهانی سازی» به ویژگیهای جغرافیایی ایران از نظر تولید منابع انرژی پرداخت.
"عمر سانخاره"استاد زبانهای باستانی در مقاله خود با عنوان«ایران دیروز، مهد فرهنگ جدید» را ارائه و مطرح نمود؛ تبادلات فرهنگی و اجتماعی بسیاری میان ایران و غرب صورت گرفته و دانشمندان ایران سهم زیادی در توسعه و پیشرفت علوم ایفا نموده اند و تمدن و فرهنگ ایران بر روی نویسندگان بزرگ جهان نظیر «منتسکیو و..» تأثیرات شگرفی برجا نهاده است.
"ممرکان" استاد رئیس دپارتمان تحصیلات عالیه امور اجتماعی مقاله با عنوان«ایران و تجدید حیات اسلامی جهان» را ارائه و مطرح نمود افراد بسیاری در تاریخ معاصر تلاش نمودند تا حکومتی اسلامی را بنا نهند و تنها امام خمینی(ره) توانست حکومتی اسلامی را با توصیه به بازگشت به اسلام و قرآن و مبارزه با استکبار جهانی پایه ریزی کند و موفق شد کاربرد اسلام در زندگی و مبارزه را به مرحله اجرا درآورد.
پرفسور «مالک انجای» استاد جامعه شناسی و رئیس «مرکز مطالعات و تحقیقات استراتژیک داکار» مقاله خود را با عنوان «حکومت بر اساس قوانین اسلامی در ایران و موضوع لائیسیته در سنگال» ارائه و مطرح نمود که روند گرایش به اسلام و مسلمان شدن در جهان رو به تزاید است و این وظیفه مسلمانان را سنگین تر می نماید. قانون اسلامی در جامعه باید به عنوان اساس نگریسته شود، ولی در سنگال بواسطه وضعیت لائیسیته، قانون اسلامی به کنار نهاده شده است و این حلقه گمشده در جامعه سنگال وجود دارد که باید دوباره قوانین اسلامی را در جامعه و زمینه های اجتماعی سازماندهی و احیاء نمود.
سپس اساتید دیگری مقالات خود را با عناوین ، «ایران کشور انقلاب، از شیخ فضل ا.. نوری تا آیت ا.. خمینی(ره)» ، « موضوع انرژی هسته ای در ایران» ، « شخصیت ابوریحان بیرونی و تأثیر اندیشه ایرانی بر اروپای معاصر» و « سهم دستور زبان فارسی در تدارک و قانونمند سازی زبان عربی مثال سیبویه» ارائه نمودند.