به گزارش خبرنگار دانشگاهي "مهر" غرفه ها تو درتو است ، درست برعكس نمايشگاه نشريات دانشجويي كه در سال 1381 در باشگاه دانشجويي دانشگاه تهران برگزار شد. قدم كه مي زني نارضايتي شركت كنندگان دائم به گوش مي رسد . نهمين جشنواره منطقه اي نشريات دانشجويي كه در مكاني بسيار كوچك برگزار مي شود حدود 120 نشريه را را در خود جاي داده است. خيلي از نشريات نيستند. غرفه دانشگاه تهران در يك مساحت بسيار كوچك به 36 نشريه اختصاص يافته است. حتي ممكن نيست از هر نشريه يك نماينده در غرفه ها باشد .
غرفه دانشگاه تهران در يك مساحت بسيار كوچك به 36 نشريه اختصاص يافته است |
نشريات به نمايش درآمده اند ولي مسوولان نمي توانند ؛ جوابگو باشند. همه مسوولان نشريات دانشجويي از فضاي برگزاري مي نالند. مسوولان غرفه دانشگاه تهران از مسوولان فرهنگي دانشگاه خود كه ميزبان هستند، گلايه دارند. كمبود جا، كمبود امكانات رفاهي، خرابي برق تا چند ساعت پس از افتتاحيه از ناراحتي هاي شركت كنندگان در اين جشنواره دانشجويي است ولي دبير جشنواره كه مدير كل امور فرهنگي و فوق برنامه دانشگاه تهران نيز هست نامناسب بودن فضاي محل برگزاري جشنواره نشريات دانشجويي را نادرست و يك بهانه مي داند.
دبير جشنواره كه مدير كل امور فرهنگي و فوق برنامه دانشگاه تهران نيز هست نامناسب بودن فضاي محل برگزاري جشنواره نشريات دانشجويي را نادرست و يك بهانه مي داند |
وي اعتقاد دارد با امكاناتي كه در اختيار داشته اند بعد از باشگاه دانشجويي بهترين مكان همين دانشكده هنرهاي زيبا بوده است.
وي مي گويد: به نظر من كيفيت مكاني و نشرياتي كه شركت كرده اند خوب و قابل قبول است و من عقيده دارم اگر اين تعداد نشريه مي خواستند در باشگاه دانشجويي مستقر شوند براي تهويه و نفس كشيدن مشكلاتي ايجاد مي شد.
مدير كل امور فرهنگي و فوق برنامه دانشگاه تهران افزود: همين فضا و همين برگزاري كه به نظر شما ضعيف است نزديك به 25 ميليون تومان هزينه در برداشته است كه وزارت علوم، تحقيقات و فناوري آن را تقبل كرده است. اگر مي خواستيم اين نمايشگاه را در محل ديگري برپا كنيم و به 150 نشريه هم فضاي اختصاصي بدهيم اولا نزديك به 100 ميليون تومان بودجه مي خواست دوما اگر 50 نشريه نمي آمدند آن وقت چه هزينه گزافي هدر مي رفت و غرفه هاي خالي هم جلوه نمايشگاه را زشت مي كرد.
همين برگزاري كه به نظر شما ضعيف است نزديك به 25 ميليون تومان هزينه در برداشته است كه وزارت علوم، تحقيقات و فناوري آن را تقبل كرده است |
وي كه در لفافه از باشگاه دانشجويي انتقاد داشت، گفت: به اين صورت نمي شود كار فرهنگي خوب و درخوري انجام داد. بايد مجموعه اي تحت عنوان مثلا خانه فرهنگ و هنر در دانشگاه ايجاد كنيم كه با مساحت و امكانات مفيد و مورد نياز جمعيت دانشجويي اين دانشگاه به فعاليت هاي فرهنگي و هنري دانشجويان اختصاص يابد و اينگونه جشنواره ها را در آنجا برگزار كنيم. با ايجاد چنين فضايي مي توان كارگاههاي آموزشي و كلاسهاي آموزشي در زمينه هنر و فرهنگ برگزار كرد، به نشريات مكان مناسب اختصاص داد و مجموعه فعاليت هاي فرهنگي و هنري دانشجويان را در يك مجموعه متناسب با شان دانشگاه ساماندهي كرد. نشريه توليد كردن كار آساني نيست. دانشجو پس ازجمع آوري مطالب، بايد وقت و هزينه صرف كند تا مطالب تايپ و صفحه آرايي و در نهايت چاپ شوند و براي تايپ و نشر آن مجبورند با قشري كه از جنس خود آنها نيستند وارد مذاكره شوند و با هزار زحمت تخفيف بگيرند. با ايجاد خانه فرهنگ مي توانيم از طرف دانشگاه براي تايپ و انتشار نشريات خدمات دهيم. ما در دانشگاه تهران مجوز 120 نشريه را صادر كرده ايم كه تنها 60 نشريه فعال هستند مطمئن باشيد با ايجاد مكاني مثل خانه فرهنگ در دانشگاهها امكان انتشار براي 60 نشريه ديگر نيز فراهم خواهد شد. وي در ادامه در مورد انتخاب محل برگزاري نمايشگاه نهمين جشنواره منطقه اي نشريات دانشجويي افزود: ما مجري اين جشنواره هستيم و كار را به مقصد مي رسانيم.
در مورد داوري هم نظر با خانه نشريات است و ما هيچ نقشي نداريم و حتي از نحوه قضاوت آنها نيز تا لحظه اهداي جوايز بي خبر خواهيم بود. |
در مورد داوري هم نظر با خانه نشريات است و ما هيچ نقشي نداريم و حتي از نحوه قضاوت آنها نيز تا لحظه اهداي جوايز بي خبر خواهيم بود.
در كنار تمام عيب ها و نواقصي كه در برگزاري اين جشنواره وجود دارد بايد از برگزار كنندگان آن تشكر و قدرداني كرد. توجه به قلم و نوشته دانشجو به هر نحوي كه صورت بگيرد قابل ستايش است.