حجت الاسلام علیرضا اعرافی رئیس جامعة المصطفی در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با نقش حضرت زینب(س) در ماندگاری پیام عاشورا اظهار داشت: واضح است که عاشورا به دو بخش و صحنه مهم تقسیم می شود.
وی افزود: بخش اول ایثار، جانبازی و از خودگذشتگی است که به شهادت منتهی می شود و بخش دوم که بخش مکمل به حساب می آید پیام رسانی عاشورا و انتشار پیام و فرهنگ عاشورا است.
حجت الاسلام اعرافی اظهار داشت: این پیام و صحنه دوم چه در آن عصر چه نمادی برای همه تاریخ به کارگردانی حضرت زینب(س) در شام اجرا شده است.
وی با اشاره به نقش این حضرت در مدیریت و محوریت پیام عاشورا که بر دوش وی بوده است یادآور شد: حضرت زینب (س) مدیرت بحران داشته، سرپرستی اسرا، اداره و گردهم آوردن آنها را همزمان با انتقال پیام عاشورا برعهده گرفت.
وی همچنین گفت: مهمترین منشور پیام عاشورا در خطبه های خضرت زینب(س) در شام وجود دارد که دربرگیرنده عالیترین و بزرگترین مضامین و تابلویی از افتخار تشیع است.
رئیس جامعةالمصطفی همچنین گفت که حضرت زینب به پیشگویی آینده عاشورا پرداخت و به یزید گفت که تو نمی توانی یاد ما را خاموش کنی، امروز هم با زنده نگاه داشتن پیام و عزاداری عاشورا پیشگویی حضرت زینب(س) تحقق یافته و عاشورا هنوز زنده است.
حجت الاسلام علیرضا اعرافی تصریح کرد: ظرفیتهای عاشورا در درون واقعه عاشورا قرار دارد و به دلیل بعد حماسی و عاطفی در کنار بعد معرفتی مهم آن اگر به درستی تبیین شود، از خرافات زوده شده و به زبان اصلی منتقل شود خود پیام خود را منتشر می کند، چرا که همه وقایعی که همراه با احساس و عاطفه همراه باشند ماندگار است.
وی اضافه کرد: همه الگوهای اسلامی در عاشورا و پیام آن تجسم یافته و اگر درست منتشر شود دلها را به خود جذب می کند . امروز هم به برکت انقلاب اسلامی این پیام منتشر شده و در 100 کشور جهان زنده نگاه داشته شده و در دهه های آینده عاشورا تلألو بیشتری خواهد یافت.