خبرگزاری مهر- گروه دین و اندیشه: به دنبال اوج‌گیری خشونتهای رژیم صهیونیستی در غزه و محکومیت این اقدامات در جامعه بین‌الملل، رهبرکاتولیکها جهان، رهبران مسیحی، مسلمان و یهودی بریتانیا و بسیاری از فعالان جهان خواستار صلح، آتش‌بس و خاتمه این خشونتها علیه مردم بی‌دفاع غزه شدند.

پاپ خواستار برقراری صلح در غزه شد

پاپ بندیکت شانزدهم روز یکشنبه 15 دی ماه خواستار خاتمه خشونت در غزه و برقراری صلح و عدالت در سرزمین مقدس شد و از صهیونیستها خواست به منافشه مصیبت بار در غزه خاتمه دهند.

وی گفت: نفرت راه حل مشکلات نیست و این امر در تاریخ معاصر ثابت شده است. اخباری که از عزه می رسد نشان دهنده امتناع برای گفتگو است، این امر به شکل گیری رنجی دشوار برای مردم منتهی می شود. باشد که مسیح به مسئولان و عاملان این جنگ الهام دهد تا سلاح های خود را زمین بگذارند.

بندیکت به کرات خواستار خاتمه جنگ در روزهای اخیر شده که در میان آن می توان به درخواست وی در روز کریسمس اشاره کرد. قرار است که بندیکت شانزدهم ماه می به سرزمینهای اشغال شده فلسطین سفر کند، واتیکان به رغم خشونت اخیر در غزه اظهار داشته که این سفر امکان پذیر است. پاپ پل ششم و پاپ ژان پل دوم نیز از سرزمین مقدس دیدار کرده اند.

رهبرکاتولیکها خشونت در عزه را محکوم کرد

پس از آنکه رئیس شورای پاپی صلح و عدالت واتیکان غزه را اردوگاه کشتار جمعی بزرگ توصیف و موجبات خشم صهیونیستها را فراهم کرد، پاپ روز پنجشنبه 19 دی ماه از خشونت در غزه را محکوم کرد.

پاپ بندیکت شانزدهم در جمع دیپلماتهای 170 کشور که در واتیکان حضور دارند گفت: بار دیگر باید تکرار کنم که عملیات نظامی راه حل نیست و خشونت از سوی هر طرفی که باشد باید به شدت محکوم شود.

وی نسبت به شیوع خشونت که به خسارت و رنج جمعیت غیرنظامی منتهی می شود ابراز تأسف کرد و خواستار تکذیب نفرت، اقدامات تحریک آمیز و استفاده از خشونت شد.

روز چهارشنبه رئیس شورای صلح و عدالت واتیکان شدیدترین انتقاد واتیکان از صهیونیستها را از آغاز جنگ در غزه مطرح و در مصاحبه با یک روزنامه آنلاین ایتالیایی غزه را به مثابه اردوگاه کشتار جمعی توصیف کرد. وی همچنین در مصاحبه ای با روزنامه ریپابلیکا ایتالیا از اظهارات خود دفاع کرد و اظهار داشت که مردم غزه را دیوارهایی محاصره کرده اند که شکستن آن دشوار است و شرایط آنها دور از شأن و کرامت انسانی است.

اتحاد رهبران دینی بریتانیا برای خاتمه فاجعه غزه

رهبران دینی بریتانیا متشکل از ادیان اسلام، مسیحیت و یهودیت طی درخواستی مشترک از نخست وزیر این کشور خواستند در راستای رنج مردم مظلوم و بی‌دفاع غزه اقدام کنند.

رهبران دینی که خود را متعهد به حقوق بشر توصیف کرده اند از شهروندان عادی بریتانیا خواستند در این اقدام مشترک همگام شده و اظهار داشتند که همه ما مسئولیت آنچه رخ می دهد را برعهده داریم.

مایکل لانگریش اسقف اکستر، خاخام دانی ریچ از جامعه یهودی و دکتر محمد عبدالباری دبیرکل شورای مسلمانان بریتانیا درخواست آتش بس فوری و آزادی دسترسی انسانی به غزه را مطرح کردند.

اسقف اکستر گفت: پشت تمام وحشت از مرگها و تخریبها در غزه چهره ها و داستانهای انسانی قرار دارند، پشت تمام آمارهایی که درباره کشته ها و زخمی ها ارائه می شود انسانها و کودکان بی‌گناه و بی‌دفاع قرار دارند.

محمدعبدالباری دبیرکل شورای مسلمانان بریتانیا اظهار داشت: این میزان از مصیبت انسانی نیازمند بیشترین حمایت و حضور بین المللی است. شورای مسلمانان بریتانیا درخواست خود را برای راه حل سیاسی ، خاتمه محاصره غزه، گشودن تمام مرزها و خاتمه اشغال نامشروع رژیم صهیونیستی در سرزمینهای فلسطین را مورد تأکید مجدد قرار می دهد.

استفان پوکسن رئیس کنفرانس متودیستها اظهار داشت: اغلب در جنگهای خشونت آمیز مردم بی دفاع و مظلوم بیشترین آسیب را متحمل می شود. بمباران مدارس و سایر هدفهای غیر نظامی تحت هرشرایطی غیرقایل قبول است. قلب ما با مردم غزه است، آنها از فقدان غذا و سوخت رنج برده و طی 18 ماه گذشته صهیونیستها راه کمک به این منطقه را سد کرده اند.

گراهام اسپارکس از اتحادیه باپتیستهای بریتانیا گفت: زمانی که قدرت برای کشتن غیرنظامیان مورد استفاده قرار می گیرد، سوء استفاده از قدرت است و باید محکوم شود. خشونت هیچگاه آینده را شکل نمی دهد، آینده تنها با اسکان عادلانه مردم غزه و زندگی آنها همراه با آزادی و امید صورت می گیرد.

قوانین دولتی باید با منافع خانواده‌های دینی همراستا باشند

رئیس شورای پاپی خانواده واتیکان در آستانه ششمین همایش جهانی خانواده‌ها یادآور شد که خانواده‌های دینی باید تلاشهای خود را به گونه‌ای افزایش دهند تا بر قانونگذاریها و برنامه‌های دولت تأثیرگذار باشند.

کاردینال انیو آنتونلی رئیس شورای پاپی خانواده واتیکان اظهار داشت تصمیم های دولت به ویژه در رابطه با اقتصاد، ایجاد شغل و مسکن تأثیر بسیاری بر خانواده ها دارد از این رو صدای آنها در این رابطه باید شنیده شود.سیاستها باید به گونه ای توسعه یابند که فقط برای خانواده ها نباشد بلکه همراه خانواده ها باشند.

این کاردینال کاتولیک روز طی یک نشست خبری در جمع خبرنگاران با هدف نهایی کردن برنامه های ششمین همایش جهانی خانواده های که طی روزهای 14 تا 18 ژانویه (25 تا 29 دی ماه)  در مکزیکو سیتی برگزار می شود گفت: تمام قانونها و برنامه ها باید تأثیری در خانواده داشته و قانونگذاران باید درک بهتری از نیازها و خواسته های خانواده ها داشته باشند.

موضوع همایش امسال " خانواده، آموزگار بشری و ارزشهای مسیحی" است. بحران اقتصادی جهان تأثیرات آن در زندگی خانوادگی یکی از محورهای بحث در این همایش خواهد بود به طوری که سخنران ها به طور خاص تجربه خانواده های نیازمند و تأثیر اقتصاد برتصمیم زوجهای جهان در راستای شکل گیری خانواده را مورد بررسی قرار خواهند داد. این همایش با پیامی ماهواره ای از سوی پاپ بندیکت شانزدهم رهبر کلیسای کاتولیک روم همراه خواهد بود.

انتشار هفته‌نامه کاتولیکهای مالزی با شرط عدم استفاده از واژه "الله"

مالزی لغو امتیاز نشریه کاتولیک هرالد به دلیل استفاده از واژه "الله" را لغو و اعلام کرد : این نشریه منتشر خواهد شد اما واژه "الله "پیش از تصمیم‌گیری دادگاه نباید مورد استفاده قرار گیرد.

امتیازهفته نامه کاتولیک "هرالد" که برای 850 هزار کاتولیک مالزی منتشر می شود سال گذشته به علت استفاده از کلمه "الله" لغو شد، چرا که مقامات این کشور اعتقاد دارند واژه "الله" تنها باید توسط مسلمانان مورد استفاده قرار گیرد.

یوسف متصدی واحد کنترل نشریات در وازرت کشور مالزی اتهام کاتولیکها را که مدعی شده بودند دولت در نظر دارد با جلوگیری از انتشار این نشریه آن را مجازات کند تکذیب کرد و اظهار داشت که ممنوعیت استفاده از کلمه "الله " برای نشریات سایر ادیان مسئله جدیدی نیست.

کشیش لارنس اندرو سردبیر هرالد از تصمیم دولت مبنی بر آزادی انتشار نشریه استقبال کرد اما منع نشر آن را غیرمنصفانه دانست.

دین و زبان از مسائل حساس در کشور مالزی است که از تعدد نژاد برخوردار است. حدود 60 درصد از جمعیت 27 میلیونی این کشور مسلمانان مالایی تبار هستند که دولت را نیز شامل می شود، سایر جمعیت این کشور دربرگیرنده قبیله های بومی، چینی و هندی است که بودیست، هندوئیست و مسیحی هستند.
 
واتیکان به سازمان همکاریهای حقوقی اتحادیه اروپا ملحق می‌شود

واتیکان شرایط پیوستن به سازمان ضدتروریسم و همکاریهای حقوقی اتحادیه اروپا را در تلاش برای افزایش امنیت بررسی می‌کند.

نیکولا پیکاردی، دادستان کل واتیکان اظهار داشت: افزایش تهدید بین‌المللی تروریسم نیازمند اشکال تازه ای از همکاری میان کشورها است.

در ماه اکتبر نیز واتیکان به پلیس بین المللی ملحق شد و پلیس واتیکان از سال 2006 در نشستهای سازمان امنیت و توسعه حضور یافت. این درحالی است که تنها 492 نفر در واتیکان زندگی می کنند اما هرسال 18 میلیون زائر و توریست در این منطقه حضور می یابند.

شاید بتوان استدلال کرد که در این منطقه جرمی صورت نمی گیرد اما ژان پل دوم در سال 1981 از یک اقدام به ترور جان سالم به در برد. امروزه نیز جدی ترین جرایم به دزدی های کوچک محدود می شود . اگرچه پس از حملات یازدهم سپتامبر اقدامات امنیتی به طرز چشمگیری افزایش یافته است و زائران و توریستها باید از درگاه تشخیص فلز عبور کرده تا به باسیلیکای میدان سنت پیتر و دیدار عمومی با پاپ راه یابند.

پیکاردی اظهار داشت که پیوستن به این سازمان اتحادیه اروپا که با عنوان "یوروجاست" فعالیت می کند می تواند گام مهم دیگری در مبارزه علیه تروریسم در داخل و خارج باشد.

این سازمان مستقر در لاهه در سال 2002 تأسیس شد و دربرگیرنده بازجویان و دادستانهای برجسته از کشورهای عضو اتحادیه اروپا است و با هدف تسهیل همکاری میان اعضا فعالیت می کند.