به گزارش خبرنگار تجسمي مهر ، اين نمايشگاه همانگونه كه از نام آن نيز پيداست ، به ارائه نمونه هاي تصويري و روايت هاي بصري هنرمندان از حماسه بزرگ عاشورا دارد .
نمايشگاه فوق به شكل همزمان به ارائه سه رويكرد متفاوت درزمينه عاشورا پرداخته است . در گام اول با ورود به طبقه اول خانه هنرهاي ايراني ، مجموعه اي از نقاشي هاي قهوه خانه ارائه شده است كه آثار قديمي و تازه اي را در خود دارد . دراين نمايشگاه به راحتي مي توان نمونه هاي منحصر به فرد و درخشاني از آثار خلق شده به دست استادان به نام اين سبك را يافت كه در برابر ديد علاقه مندان قرار گرفته است . عمر بسياري از اين پرده ها به دهه 30 هجري شمسي و حتي ماقبل آن باز مي گردد . به اين ترتيب آثار ارائه شده در اين طبقه خانه هنرهاي ايراني ، از جمله آثاري هستند كه بايد به عنوان ميراث فرهنگي معاصر ايران حفظ و نگهداري شوند .
نكته قابل توجه اينجاست كه درابتداي ورودي خانه هنرمندان ايران سه برگه فهرست قيمت ها وجود دارد كه قيمت كليه آثار ارائه شده دراين نمايشگاه را براي خريد ارائه مي كند . براي مثال دراين برگه ها در رديف چهل قيمت يكي از آثار عباس بلوكي فر از پيشكسوتان نقاشي قهوه خانه با ابعاد 100× 150 سه ميليون و پانصد تومان ذكر شده است . همچنين يكي از آثاري كه از قوللر آقاسي در اين نمايشگاه ارائه شده است با ابعاد 65×110 به قيمت يك ميليون و دويست هزار تومان به فروش مي رسد . اين در حالي است كه آثار اين هنرمندان كه در زمان حيات خود هرگز دستمزدي بابت نقاشي صحنه هاي عاشورا دريافت نمي كردند ، اكنون جزو حافظه تاريخي ملت ايران است و درتمام جهان مراكزي همانند شهرداري ها سعي مي كنند با جمع آوري اينگونه آثار اقدام به برپائي موزه نمايند تا هم اين آثار براي مردم حفظ و حراست شود و هم به جاذبه هاي گردشگري شهر اضافه شود .
ديگرهنرمندان قهوه خانه اي كه آثارشان دراين نمايشگاه به فروش گذاشته شده است عبارتند از : حسين همداني ، حسن اسماعيل زاده ، محمد فراهاني ، فتح الله قوللر آقاسي ، محمد مدبر و محمد حميدي
گفتني است در طبقه فوقاني اين نمايشگاه مجموعه اي از آثار هنرمندان معاصر با رويكرد به حماسه عاشورا و تكنيك هاي نقاشي مدرن ا رائه شده است . هنرمنداني كه در اين بخش آثارشان ارائه شده عبارتند از : مرتضي اسدي ، خسرو خسروي ، فريدون اميدي ، حسن سلطاني ، سيامك جمشيدي زاده ، حسن ياقوتي ، رضا بانكيز ، قدرت الله عاقلي ، حسين فخيمي ، ناصر سيفي ، احمد خليلي فرد ، فريبا ايزد شناس ، ليلي درخشاني ، عليرضا آدم بكان ، علي ذاكري ، محمد رضا و محمد علي لواساني ، سيد حميد شريفي ، كاظم چليپا ، رزيتا شرف جهان ، روح انگيز نيكان پور ، اكبر نيكان پور و كاميار صادقي .
در طبقه زيرين ساختمان خانه هنرهاي ايراني نيز ، چند هنرمند ، اقدام به نقاشي در برابر ديدگان مردم مي كنند تا به اين ترتيب به جذابيت نمايشگاه بيافزايند .
گفتني است پروژه برپائي اين نمايشگاه ابتدا ، با حضور 14 هنرمند براي خلق آثاري در زمينه عاشورا درخانه هنرهاي ايراني آغاز شده بود اما در ميانه راه به دليل سوء مديريت اعمال شده از سوي سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران ، با نارضايتي هنرمندان مواجه شد .