به گزارش خبرگزاری مهر، هفته نامه ساندی تلگراف با بیان این مطلب در ادامه نوشت : پاسخ به این پرسش که چرا سران عرب سکوت اختیار کرده اند روشن است که بسیاری از رژیم های عربی خود را در مقابل جنبشهایی همچون حماس می بینند. غرب وجود این گروهها را یکی از بزرگترین چالشهای خود در قرن 21 می داند اما برای چند کشور عربی از جمله مصر، عربستان سعودی و اردن این مسئله از مدتها قبل مطرح بوده است.
این هفته نامه در ادامه نوشت : مصر که از یک حکومت سکولار برخوردار است از اوایل دهه 1920 با اخوان المسلمین درگیر بوده و برای بازداشت رهبران این گروه اقدام کرده است. علاوه بر آن دولت مصر با برقراری حالتهای فوق العاده از برگزاری تظاهراتهای مردمی جلوگیری کرده و حتی حضور اعضای شبکه اخوان المسلمین را در انتخابات ممنوع کرده است. با این اقدامات دیکتاتوری حسنی مبارک در مصر پابرجا مانده اما جنبشها همچنان یکی از تهدیدهای حکومت او به حساب می آیند .
ساندی تلگراف در ادامه نوشت : روابط میان حماس و اخوان المسلمین بسیار گسترده است. نوار غزه که به عنوان پایگاه حماس محسوب می شود با مصر هم مرز است و از دیدگاه بسیاری از جنبشهای فلسطینی این منطقه ( نوار غزه ) قویتر از شمال صحرای سینا منطقه ای که اخوان المسلمین در آن فعالیت می کنند است. بنابراین از آنجا که قاهره در تلاش است تا اخوان المسلیمن را تحت کنترل خود داشته باشد این نکته نیز مشخص است که ضعف حماس به نفع دولت حسنی مبارک خواهد بود.
به گزارش مهر، این هفته نامه انگلیسی در ادامه می نویسد که نگرانیهایی همچون نگرانیهای مبارک در میان سایر کشورهای عربی همچون عربستان وجود دارد. ترس مقامات عربستانی از این است که با برپائی تظاهراتهای مردمی در حمایت از حماس، گروه هایی همانند حماس در عربستان تشکیل شوند که این موضوع با ادامه حیات خاندان سلطنی عربستان در تضاد است.
بنابراین هر چند اغلب اعراب نسبت به شهید و زخمی شدن تعداد زیادی از ساکنان غزه ابراز همدردی کرده اند اما با این وجود سران عرب به هیچ وجه با حماس اعلام نزدیکی نمی کنند. و حتی در کرانه باختری "ابومازن" رهبر گروه فتح از حمایت حماس سرباز می زند و فقط به نوشتن بیانیه ای در محکومیت اقدامات تل آویو اکتفا می کند.