رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی از ارائه طرح مجلس در خصوص سهمیه 40 درصدی رزمندگان در کنکور 88 توسط این کمیسیون خبر داد.

علی عباسپور تهرانی فرد در گفتگو با خبرنگار مهر، افزود: قوانین گذشته در خصوص بومی گزینی و سهمیه 40 درصد رزمندگان در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی آغاز شده است و طرحی را در مورد سهمیه 40 درصدی رزمندگان که در برخی موارد خالی می ماند، در دست بررسی داریم.

وی افزود: از سوی دیگر در رابطه با بومی گزینی در کنکور نیز با مطالعه شورای عالی انقلاب فرهنگی در دستور کار است که به دلیل آنکه بومی گزینی به شورا مربوط می شود پیگیریهای آن نیز از طریق مجلس در شورا صورت می گیرد.

به گزارش مهر، بر اساس مصوبه ای باقیمانده 40 درصد سهمیه رزمندگان باید به بسیجیان فعال واگذار شود که سازمان بازرسی و قوه قضاییه بر اجرایی شدن این قانون تأکید دارند و از سوی دیگر رئیس سازمان سنجش نیز از اجرایی شدن آن ابراز نگرانی می کند.

وی درباره عواقب اجرای این مصوبه عنوان کرده است: در صورتی که این قانون را اجرا کنیم 40 درصد ظرفیت کنکور از رقابت آزاد و علمی خارج می شود و داوطلبان برتر همانطور که در شهریور ماه 87 نسبت به گزینش کنکور 87 اعتراض داشتند نسبت به اجرای این قانون نیز معترض خواهند بود و تعداد معترضین تا 40 برابر افزایش خواهد یافت.

رئیس سازمان سنجش پیش از این با اشاره به وجود ظرفیت 40 درصدی رزمندگان در کنکورهای سراسری گفته بود: این 40 درصد هر ساله در رشته های مطلوب دانشگاهها به میزان 20 تا 30 درصد تکمیل می شود اما در میانگین کلی کمتر از 2 درصد آن استفاده می شود از این رو در میانگین کل کشور 37 تا 39 درصد این 40 درصد خالی می ماند و ما این ظرفیت خالی را بر اساس سیاست مصوب بومی گزینی در اختیار سایر داوطلبان آزاد قرار می دهیم.

پورعباس اضافه کرده بود: اما اجرای مصوبه ای مبنی بر اینکه باقیمانده 40 درصد باید به بسیجیان فعال واگذار شود فشار زیادی را از ناحیه سازمان بازرسی و قوه قضاییه بر روی سازمان سنجش وارد می کند تا جایی که حتی به تهدید انفصال از خدمت مسئول سازمان سنجش نیز منجر شده است.

وی درباره عواقب اجرای این مصوبه گفته بود: در صورتی که این قانون را اجرا کنیم 40 درصد ظرفیت کنکور از رقابت آزاد و علمی خارج می شود و داوطلبان برتر همانطور که در شهریور ماه 87 نسبت به گزینش کنکور 87 اعتراض داشتند نسبت به اجرای این قانون نیز معترض خواهند بود و تعداد معترضین تا 40 برابر افزایش خواهد یافت لذا وظیفه مجلس این است که فعالیت خود را در این خصوص برای از بین بردن چالشهای پیش روی کنکور 88 متمرکز کند.