معاون شهردار تهران با تاکید بر اینکه ایجاد شبکه حمل و نقل عمومی کارآمد اصلی ترین راه کار حل معضل ترافیک است گفت: بارها تاکید کرده ایم که در صورت تامین به موقع اعتبارات می توان خطوط مترو را در مدت 6 تا 7 سال تکمیل نمود.

به گزارش خبرگزاری مهر، مهندس جعفر تشکری هاشمی عصر روز گذشته در همایش سازمانهای مردم نهاد به مناسبت روز هوای پاک در تالار حرکت با بیان این مطلب اظهارداشت: در صورتی که 217 کیلومتر خط مترو پیش بینی شده برای شهر تهران احداث شود روزانه 8 میلیون نفر با این وسیله نقلیه عمومی جابجا خواهند شد و در واقع با تکمیل خطوط مترو شاهد کاهش ترافیک و انتقال حجم انبوهی از سفرها به زیر زمین خواهیم بود.

وی با بیان اینکه در کنار توسعه خطوط مترو که کمی زمان بر است اما راه کاری اساسی و زیر بنایی محسوب می شود توسعه خطوط اتوبوسرانی تندور به عنوان راه حلی زود بازده در دستور کار قرار دارد گفت: خوشبختانه در شهرداری تهران این توان و امکان وجود دارد که در عرض یک سال 160 کیلومتر خط تندرو اتوبوسرانی احداث شود که این خطوط می تواند حجم انبوهی از سفرهای دورن شهری را در مدت زمان کوتاهی تحت پوشش قرار دهد و تجربه نشان داده که شهروندان از سامانه اتوبوس های تندرو به شدت استقبال می کنند.

معاون شهردار تهران خاطرنشان کرد: زمانی می توانیم به حل معضل ترافیک و آلودگی هوا امیدوار باشیم که شبکه ی منسجم و کارآمد حمل ونقل عمومی در تهران وجود داشته باشد و همه شهروندان بتوانند با طی کردن حداکثر 350 متر وارد شبکه شده و با یک یا چند وسیله نقیلع عمومی به راحتی به مقصد خود برسند.

وی ادامه داد: تنها در صورتی که شبکه  حمل ونقل عمومی شبکه ای منسجم باشد و رفاه، ایمنی و راحتی شهروندان را تامین کرده و با سرعت آنها را به مقصد برساند، می توانیم انتظار داشته باشیم که شهروندان از وسیله نقلیه شخصی خود استفاده نکنند.

تشکری هاشمی در ادامه نامرغوب بودن سوخت مورد مصرف در کشورمان را یکی از مهمترین و اصلی ترین عوامل آلودگی هوا دانست و گفت: متاسفانه توجه جدی  به نامرغوب بودن سوخت مصرفی در کشور نمی شود چنانچه در حال حاضر خودروهای شخصی گازوئیل 7 هزار پی پی ام و اتوبوسهای شرکت واحد از گازوئیل 500 پی پی ام استفاده می کنند حال آنکه در دنیا گازوئیل 50 پی پی ام و در آمریکا گازوئیل 15 پی پی ام استفاده می شود.

معاون حمل ونقل و ترافیک شهرداری تهران تصریح کرد: علاوه بر نامرغوب یودن سوخت، خودروهای فرسوده و موتورسیکلتها بیشترین نقش را در آلودگی هوای شهر دارند که باید هرچه سریعتر اقدامات جدی برای از رده خارج کردن خودرهای قدیمی که 30 تا 100 برابر خودروهای استاندارد آلودگی تولید می کنند صورت گیرد.

وی با بیان اینکه هر موتورسیکلت در تهران برابر یک خودرو قدیمی آلودگی ایجاد می کند گفت: امروز در دنیا موتورسیکلتهای باطری دار و الکترونیکی مورد استفاده قرار می گیرد که امید است در کشور ما نیز موتورسیکلتها قدیمی که سهم 26 درصدی در آلودگی هوای شهر دارند جای خود را به نسل جدید موتورسیکلتها بدهند.

تشکری هاشمی بر ایجاد انضباط اجتماعی تاکید کرد و افزود: بسیاری از مشکلات و گرههای ترافیکی به دلیل نبود انضباط ترافیکی و رعایت قوانین و مقررات است  که امیدورایم سازمانهای مردم نهاد بتوانند در این زمینه و حل معضل ترافیک و آلودگی هوا یاری رسان مسئولین باشند.