ساری - خبرگزاری مهر: سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به اینکه هنوز از انرژی ها و منابع دریای خزر به درستی استفاده نشده، گفت: با استحصال منابع انرژی در دریای خزر، می توان 32 میلیارد بشکه نفت از این نعمت خدادادی استخراج کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، علی ادیانی در حاشیه سفر رئیس مجلس به مازندران در جمع خبرنگاران افزود: کارشناسان بین المللی معتقدند که از دریای خزر می توان روزانه تا سقف 50 میلیون متر مکعب گاز استخراج کرد.

وی خاطرنشان کرد: احداث پالایشگاه در مازندران با چالشهایی روبرو بوده که اکنون تنها چالش پیش رو در احداث پالایشگاه، موانع زیست محیطی است.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به اینکه مکان احداث پالایشگاه در منطقه کیاسر ساری مشخص شده است، تصریح کرد: رمز توسعه یافتگی کشورهای پیشرفته استفاده از مقوله انرژی بوده که متاسفانه در این استان کمتر به آن توجه شده است.

ادیانی با بیان اینکه خاورمیانه نقطه استراتژیک از نظر منابع انرژی است، یادآور شد: مازندران نیز دارای منابع غنی انرژی در خود بوده که باید بیشتر به آن توجه شود.

وی با اعلام اینکه بالاترین میانگین نزولات آسمانی کشور با میزان 700 میلی متر در مازندران است، اظهار داشت: متاسفانه توسعه متوازن برای استفاده از منبع غنی آب در استان وجود نداشته و هر ساله شاهد کم آبی در نقاط مختلف استان هستیم.

نماینده مردم جویبار، قائم شهر و سوادکوه در خانه ملت با بیان اینکه متاسفانه در استان مازندران برای تامین یک مگاوات برق از منابع آبی استفاده می شود، گفت: مفهوم خاصی از آمایش سرزمینی در مازندران تبیین نشده و برنامه توسعه ای برای استفاده از منابع آب در استان موجود نیست.

به گفته وی، مجلس قصد دارد در برنامه پنجم توسعه و افق چشم انداز با نگاه ویژه به مقوله منابع آبی، توسعه متوازن را در استان های غنی از این منابع رفع کند.وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه اساسا مبنای گاز مازندران بر پایه واردات گاز از ترکمنستان است، افزود: قرارداد گاز ایران با ترکمنستان شش ماهه بوده است.

این نماینده مجلس با بیان اینکه انعقاد قرارداد فوق صرفا برای مازندران مفید فایده نیست، افزود: تراز گاز کشور با این قرارداد افزایش یافته است.

ادیابی با اعلام این مهم که برای تامین گاز مازندران از طریق سه خط لوله رشت، گلستان و دامغان به مازندران اقدام شده است، افزود: ایجاد خط لوله گاز دامغان به مازندران پیشرفت فیزیکی خوبی دارد که باید بر اساس مصوبه سفر دولت تا اواخر سال آتی به بهره برداری برسد تا استفاده گاز استان از طریق منابع داخلی صورت گیرد.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس هشتم با بیان اینکه نظر وزارت نفت برای ایجاد منطقه ویژه انرژی در مازندران مساعد است، افزود: با اجرای این مصوبه، مطالبات حقه مردم استان محقق خواهد شد.

ادیانی با بیان اینکه با ایجاد منطقه ویژه انرژی، سالانه 100 میلیارد دلار بالانس مالی برای مازندران اتفاق خواهد افتاد افزود: متاسفانه موانع محیط زیست برای احداث پالایشگاه و انرژی جلوی استفاده از منابع غنی انرژی را در استان خواهد گرفت.

این نماینده مجلس معتقد است: دنیا اکنون به سمت انرژی های پاک با استفاده از تکنیک های پیشرفته سوق یافته به گونه ای که بزرگترین پالایشگاه و مناطق انرژی کشورهای پیشرفته در داخل شهرها بوده بدون اینکه هیچ خدشه ای به اکوسیستم و محیط طبیعی کشور وارد کند.

ادیانی افزود: کارخانه کک سازی زرند کرمان که در اطرف شهر بنا شده هیچ مانع زیست محیطی برای آن قائل نشده ولی متاسفانه کارشناسان محیط زیست استان برای صدور مجوز احداث پالایشگاه در مازندران چوب لای چرخ می گذارند.