منوچهر اکبری رئیس دانشکده ادبیات وعلوم انسانی دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار مهر با رد این ادعا که تا کنون پایاننامههای کمی در این عرصه نوشته شده گفت: پایاننامههای زیادی درباره ادبیات انقلاب اسلامی نوشته شده اما هنوز محاسبه دقیقی درباره تعداد آنها صورت نگرفته است.
وی افزود: خوشبختانه دانشجویان ما رویکرد مثبتی به ادبیات انقلاب دارند و همین رویکرد موجب شده هزاران پایاننامه درباره ادبیات انقلاب اسلامی و "عرفان و فلسفه در اشعار امام راحل" نوشته شود.
اکبری در ادامه خاطرنشان کرد: دفتر تنظیم و نشر امام خمینی (ره) تا کنون بسیاری از این پایاننامهها را که از نظر محتوایی غنی و ارزشمند بودهاند در قالب کتاب منتشر کرده است.
بالای هزار پایان نامه درباره ادبیات انقلاب نوشته شده
رئیس دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران در ادامه گفت: برخی عنوان میکنند پایاننامههای دانشجویی نسبت به ادبیات انقلاب اسلامی بیاعتنا بوده ولی این ناشی از محاسبات نادرست است. به یقین میگویم در مورد انقلاب بالای هزار پایان نامه نوشته شده است.
وی افزود: در سالهای جنگ که من دانشجوی دوره دکترای ادبیات بودم رساله دکترایم را به "نقد و تحلیل شعر دفاع مقدس" اختصاص دادم اما آیا شما میتوانید ادبیات دفاع مقدس و انقلاب را از هم جدا کنید؟
اکبری اذعان داشت: امسال در دانشکده ادبیات دانشگاه تهران، هشت پایاننامه به پژوهش درباره ادبیات انقلاب و دفاع مقدس اختصاص دارد و دانشجویان مشغول به پژوهش در این مورد هستند.
به گفته وی یکی از این پایاننامهها درباره تاثیر جنگ بر ادبیات کودک و نوجوان است.
پژوهشهای علمی هنوز با عظمت ادبیات انقلاب فاصله دارند
رئیس دانشکده ادبیات دانشگاه تهران با بیان اینکه نسبت به عظمت ادبیات انقلاب باید پژوهش بیشتری در این عرصه انجام شود یادآور شد: بیش از 40 پایان نامه دانشجویی درباره اشعار قیصرامین پور که مهمترین چهره ادبیات انقلاب است کار شده است اما معتقدم که به اندازه عظمت ادبیات انقلاب کار پژوهشی انجام نشده و باید استادان و دانشجویان توجه بیشتری نسبت به این حوزه داشته باشند.
وی با بیان اینکه گذشت زمان در توجه به ادبیات انقلاب موثر است خاطرنشان کرد: تا کنون سه دهه از عمر ادبیات انقلاب میگذرد و بعضی از آثار باید یک عمر نسبی ازشان بگذرد تا موضوع تحقیق قرار بگیرد.
اکبری در پایان تخصصی شدن ادبیات انقلاب اسلامی در دانشگاهها را در شناخت این نوع ادبیات موثر دانست و تاکید کرد: در دانشکدههای ادبیات باید یک گرایش را به ادبیات انقلاب اختصاص دهیم و این امر به شناخت دقیق ما از ادبیات انقلاب کمک میکند.