معاون پیشین برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی گفت: بررسی ها نشان می دهد که عملکرد اقتصادی دولت نهم نسبت به دولت گذشته حداقل 20 درصد افزایش یافته است.

صادق خلیلیان درگفتگو با مهر ضمن بررسی عملکرد دولتها در برنامه های اول تا چهارم توسعه، نتایج آن را تشریح کرد و گفت: در 4 سال اخیر میزان رشد اقتصادی کشور بدون درآمدهای نفتی سالانه معادل 6.5 درصد بوده که در این محاسبات کاهش رشد بخش کشاورزی نیز به دلیل بروز خشکسالی لحاظ شده و نسبت به عملکرد دولت قبل در برنامه سوم که رشد سالانه 5.7 درصد بوده حداقل 14 درصد افزایش داشته است.

معاون پیشین برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به بررسی رشد درآمد سرانه واقعی در کشور بدون احتساب درآمدهای نفتی عنوان کرد: بررسی این شاخص حاکی از آن است که میزان درآمد سرانه حقیقی در کشور از 5.1 میلیون ریال در سال 83 به رقمی بالغ بر 6.3 میلیون ریال در دولت نهم افزایش یافته است، که از رشدی معادل حدود 23 درصد برخوردار بوده است.

وی اظهارداشت: از دیگر شاخصهای مورد بررسی شاخص ضریب جینی است که توزیع عادلانه درآمدها را نشان می دهد و این ضریب از 0.41  در سال 83 به حدود 0.39 در دولت نهم کاهش یافته و این امر حاکی از کاهش نابرابری و بهبود توزیع عادلانه درآمدها در کشور است.

خلیلیان اعلام کرد: عملکرد اقتصادی دولت نهم نسبت به دولت گذشته حداقل 20 درصد افزایش دارد، که البته سهم بخشهای اقتصادی در این افزایش متفاوت است.

وی با بیان مطلب فوق افزود: عملکرد بخشهایی همچون مسکن و خدمات نسبت به گذشته بهبود یافته و شاخص رشد اقتصادی کشور را افزایش داده اند. بخش صنایع و معادن که با زیر بخشهای آب، برق و گازهمراه است نسبت به عملکرد دولت گذشته از روند رشد اقتصادی پایداری برخوردار بوده و رشد بخش کشاورزی با احتساب شرایط خشکسالی در یکسال اخیر دارای رشد کمتری بوده است.

استاد دانشگاه تربیت مدرس در پایان خاطرنشان کرد: شاخص رشد اقتصادی بخش نفت نشان می دهد با قیمتهای ثابت سال 76، این بخش هم نسبت به گذشته رشد مناسبی داشته و در مجموع دولت نهم نسبت به دولت پیشین موفق ترعمل کرده است.