به گزارش خبرگزاری مهر به نقل ازانتشارات راتلج، کتاب فرهنگهای نسخ خطی بودایی به بررسی این مطلب میپردازد که چگونه آداب فرهنگی و دینی در دوران پیش از مدرن آسیا به واسطه سنتهای ادبی و هنری و همچنین فرهنگ مادی بودیست شکل گرفته است.
این کتاب به نوعی بررسی متون بودایی است که بر اهمیت اشکال مادی خود تمرکز داشته تا محتوای نظری؛ همچنین به بررسی این امر پرداخته که چرا و چگونه این روند شکل گرفته است.
در مجموع این کتاب ارائه کننده نگرشی تطبیقی و میان فرهنگی به تحول معرفت بودیستی و استفاده از تصاویر با رویکرد سنتهای هنری و زیبایی شناسی فرهنگهای بودیسم است.
کتاب حاضر همچنین نمونه های مطالعاتی را از هندوستان، سرینلانکا، مغولستان، تایلند، چین و نپال در نظر گرفته و طی فصول خود به مجموعه علایق و ارزشهایی می پردازد که به تولید و استفاده از این متون مکتوب ارتباط داشته و همچنین نقش نسخ خطی و تصاویر را در تحول متون بودایی و تقویت پرهیزگاری میان جوامع بودایی بررسی کرده است.
مقالات برخی از علمای مطالعات بودیستی با رویکردی میان رشته ای در زمینه مطالعات دینی، تاریخ، انسان شناسی، و تاریخ در این اثر مورد بررسی قرار گرفته است.