یکی از تحلیلگران موسسات پژوهشی غرب با تاکید بر افزایش نفوذ ایران ،گفتگوی مستقیم واشنگتن و تهران را به منظور رفع سوء تفاهمات بین دو طرف پیشنهاد داد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از موسسه صلح کارنگی، "جسیکا توچمن متیوز" از تحلیلگران این موسسه اذعان کرد: " باراک اوباما" رئیس جمهوری جدید آمریکا میراث چالشهای متعددی در حوزه سیاست خارجی است که آنها را از "جرج بوش" ساکن قبلی کاخ سفید تحویل گرفته است.

وی بخشهای مهمی را که دولت جدید باید بر آنها تمرکز کند تا روند شکستهای دولت بوش را تغییر دهد، اینگونه بر شمرد:

- افغانستان؛ پس از هفت سال درگیری در این کشور، جنگ به طرف فاجعه حرکت می کند.

- یکجانبه گرایی؛ تمرکز بوش بر ایجاد امپراطوری، سیاست خارجی آمریکا را در سراسر جهان تضعیف کرده است. آمریکا نمی تواند فراتر از قوانین و عرفها عمل کند و از این رو بستن زندان گوانتانامو بسیار مهم است.

- دیپلماسی؛ دولت بوش با این ایده که مذاکرات سخت و رو به جلو می تواند سیاست آمریکا را پیش ببرد، مخالفت کرد. همزمان نفوذ ایران افزایش یافته و گفتگوهای مستقیم با آن می تواند به کاهش سوء تفاهمات دو طرف کمک کند.

- کنترل تسلیحات؛ دولت بوش با جدایی از 50 سال سیاست دوحزبی، تمرکز را از کاهش تسلیحات برگرفت و به جای آن به دنبال برچیدن رژیمهایی بود که این سلاحها را در اختیار دارند.

- تغییرات جوی؛ توسعه یک پیمان جوی که به ناکارآمدیهای قابل توجه پیمان کیوتو می پردازد، الزامی است.

البته متیوز به زعم خود ادامه گفتگوها با لیبی، توسعه گفتکوی راهبردی با چین و کار درباره معضل ایدز درآفریقا را از موفقیتهای دولت بوش برشمرد.