محققان موسسه فرانهوفر به منظور تسهیل فرایند کنترل فشار خون در افراد مبتلا به فشار خون بالا ریز حسگری را ابداع کرده اند که با قرار گرفتن در شریان خونی می تواند فشار خون افراد را 30 بار در ثانیه اندازه گیری کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، فشار بالای خون یکی از بزرگترین خطرهایی است که جمعیت سالخوردگان جهان را تهدید می کند و این تهدید به سرعت رو به رشد است. کنترل این اختلال نیازمند دوره ای طولانی است که گاهی این دوره برای بیمار و پزشک بسیار سخت و طاقت فرسا خواهد شد.

به همین منظور محققان موسسه فرانهوفر حسگر جدیدی را با نام Hyper-IMS تولید کرده اند که توانایی کنترل فشار خون مبتلایان به این بیماری را خواهد داشت. این سنسور با داشتن قطری برابر 1 میلیمتر در شریان خون کشاله ران فرد بیمار قرار گرفته و فشار خون فرد را 30 بار بر ثانیه اندازه گیری می کند.

Hyper-IMS با اتصال به یک میکرو کابل اطلاعات مربوط به فشار خون را به یک دستگاه گیرنده که در زیر پوست ران پای فرد نصب شده است ارسال می کند. این دستگاه نیز اطلاعات به دست آمده را دیجیتال و کدگذاری کرده و به دستگاه آنالیز خارجی که فرد می تواند آن را مانند تلفن همراه یا کمربند به همراه داشته باشد، ارسال می کند.

سپس این اطلاعات را می توان به یک پایگاه پایگاه نظارت ارسال کرد تا توسط پزشکان متخصص مورد بررسی قرار گیرد. به دلیل استفاده از تکنولوژی CMOS در این سیستم انرژی زیادی برای انجام فرایندهای ذکر شده مورد نیاز نخواهد بود.

بر اساس گزارش گیزمگ، این حسگرهای القایی برای کنترل اختلالات دیگری از قبیل نارسایی های قلب نیز قابل استفاده خواهند بود. اولین دوره آزمایشی کلینیکی این سیستم به زودی آغاز خواهد شد.