ساری - خبرگزاری مهر: عضو هیئت علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی کشور گفت: سالانه 40 هزار کودک معلول در ایران متولد می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر یوسف شفقتی امروز پنج شنبه در سمینار مشاوره ژنتیک و تشخیص قبل از تولد در ساری افزود: دو تا پنج درصد نوزادانی که متولد می شوند به نوعی به بیماری ژنتیکی مبتلا هستند.

وی خاطر نشان کرد: سالانه در جهان هشت میلیون نوزاد با بیماری ژنتیکی متولد شده که 90 درصد آنها در کشورهای جهان سومی و در حال توسعه متولد می شوند.

شفقتی با اشاره به اینکه اکثر بیماریهای ژنتیکی درمان نداشته و موجب معلولیت مادام العمر و مرگ زودرس می شود، تصریح کرد: فوت نیمی از کودکان در کشورهای پیشرفته به واسطه ابتلا به بیماری های ژنتیکی بوده است.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه 20 هزار نوع بیماری ژنتیکی در جهان شناسایی شده است، یادآور شد: مشاهده ژنتیکی می تواند نوع بیماری ژنتیکی را تشخیص و راه پیشگیری از بروز مجدد آن را بررسی کند.

وی با اشاره به برخی موفقیتها در زمینه علم ژنتیک اظهار داشت: متاسفانه شمار بیماری های ژنتیکی در جهان رو به افزایش است.

شفقتی با بیان اینکه 30 درصد بیمارانی که در بیمارستانهای تخصصی بستری می شوند دارای بیماری ژنتیکی هستند، افزود: بیماری ژنتیکی سندرم داون از بیماری های شایع در کودکان بوده که بر اساس میانگین در هر 700 تولد این بیماری نمود پیدا می کند.

وی عمده ترین دلایل افزایش بیماری های ژنتیکی را بافت فرهنگی و اجتماعی، زندگی قبیله ای، ازدواجهای فامیلی، زایمان مکرر و زایمان در سنین بالا دانست و گفت: مشاوره ژنتیک راهی موثر در پیشگیری از وقوع بیماریهای ارثی می توان باشد.