به گزارش خبرگزاری مهر، خبرگزاری رویترز در مطلبی نوشت: در حالیکه افغانستان در محوریت سیاست خارجی آمریکا قرار می گیرد، دولت جدید برای شکست طالبان و برقراری صلح به چیزی فراتر از افزایش نیرو نیاز دارد و آن می تواند تعامل با ایران باشد.
نویسنده این مطلب خاطر نشان کرده است: دولت " باراک اوباما" رئیس جمهوری آمریکا در حال بازنگری کامل سیاست کشورش در قبال ایران است که البته می تواند شامل نقش آفرینی ایران در افغانستان باشد و این در حالی است که " یاپ د هوپ شفر" دبیر کل ناتو ( سازمان آتلانتیک شمالی) گفت که گفتگو با ایران برای مقابله با آشوبگران در افغانستان مهم و لازم است.
" احمد رشید" مولف کتابی درباره طالبان گفت:" این امری ضروری است، برقراری ثبات در افغانستان بدون ایران ممکن نیست. "
آلمان هم این سومین دارنده نیرو در افغانستان با درخواستها برای گفتگو با ایران همراه شده و اخیرا خواستار تشکیل یک " گروه تماس " از کشورها برای کمک به افغانستان شد.
به عقیده نویسنده، در حالیکه آمریکا برای استقرار 30 هزار نیروی دیگر در افغانستان طی 12 تا 18 ماه آینده برنامه ریزی می کند و با چالشهایی در زمینه خطوط ارسال تدارکات از پاکستان روبروست، لزوم یک همکاری بیشتر منطقه ای درست و ضروری به نظر می رسد.
رشید گفت:" پاکستان فقط تا حدی در جنگ با القاعده و طالبان سودمند بوده، گفتگو با تهران فشار بیشتری بر پاکستان و کشورهای همسایه جهت همکاری با ناتو و نیروهای آمریکایی در افغانستان فراهم می کند."
در بخش دیگری از این مطلب آمده است: ایران و افغانستان هم اکنون مناسبات تجاری محکمی دارند. آنها همچنین زبان مشترک، روابط فرهنگی و تاریخی مشترکی دارند. " داوود مرادیان" مشاور ارشد سیاسی در وزارت خارجه افغانستان گفت:" اگر رابطه بین ایران و آمریکا تثبیت شود، اوضاع افغانستان هم بهتر خواهد شد."
رویترز تاکید کرده است: ایران دلیل خوبی برای ثبات بیشتر افغانستان دارد ، هم برای تقویت روابط تجاری خود با آن و هم برای ریشه کن کردن انتقال مواد مخدر از افغانستان . این چیزی است که دولت اوباما می تواند به آن متوسل شود، اما واشنگتن بیش از هر چیز دیگری باید تهران را متقاعد کند که حضور آن در افغانستان تهدیدی برای ایران نیست.
رشید گفت:" مسئله مهم این است که آمریکاییها به ایران تضمین بدهند که خواستار استفاده از خاک افغانستان برای بی ثبات کردن ایران نیستند."